Crypto nieuws

ETH ETF van BlackRock zet crypto markt op scherp: prijs gaat met $2K door het dak

Femke Wassink

2023-11-10

Leestijd: 2 minuten

*

Vermogensbeheerder BlackRock heeft niet alleen een aanvraag ingediend voor een Bitcoin ETF, maar nu ook voor Ethereum. De SEC heeft tot 17 november de tijd om hierover een besluit te nemen.

Prijs ETH naar $2000+

Op 9 november verraste de werelds grootste vermogensbeheerder met een aanvraag voor een spot Ether exchange-traded fund of ETF. Dat deed BlackRock slechts 4 maanden na de aanvraag voor een Bitcoin ETF. Daarmee doorbreekt ETH na 6 maanden de "critical resistance."

Dankzij deze zet van vermogensbeheerder BlackRock, is de prijs van ETH voor het eerst in ruim 1 jaar tijd gestegen boven de $2000. De stap van BlackRock om een spot ETF voor Ethereum aan te vragen, heeft een bullish effect op de markt gehad.

Ook andere Altcoins maken winst

Naast ETH maakte ook andere altcoins een flinke sprong. Dat gebeurde voordat een plotselinge marktcrash binnen één uur bijna $1 miljard aan open interest van de markt veegde. Door de prijsschommelingen werden er miljoenen, in zowel lange als korte posities, geliquideerd.

De aanvraag voor de ETH ETF van BlackRock werd bevestigd nadat hun 19b-4 aanvraag bij Nasdaq openbaar werd gemaakt. Nasdaq heeft deze aanvraag namens de vermogensbeheerder ingediend bij de SEC voor een voorgestelde ETF genaamd "iShares Ethereum Trust."

Deze stap toont aan dat BlackRock zijn ETF ambities verder wil uitbreiden dan alleen Bitcoin. Dit roept uiteenlopende reacties op.

Uiteenlopende reacties crypto gemeenschap

Bitcoin voorvechter Udi Wertheimer reageerde op het nieuws met: "Er is een goede tweede." Daarmee verwijst hij naar de bekende meme van MicroStrategy CEO Michale Saylor. Hij gelooft dat Bitcoin het enige echte bezit is en dat er geen tweede plaats is.

Andere crypto voorstanders zijn verheugd over de groeiende institutionele interesse buiten Bitcoin. Raoul Pal noemde een ETH ETF:

"De heilige graal voor vermogensbeheerders. Zij kunnen de opbrengst vangen en alleen de prijsprestatie aan de ETF houders kunnen geven."

Spot Bitcoin ETF al gelopen race?

Sommigen benadrukken dat de interesse van BlackRock in een ETH ETF suggereert dat hun spot Bitcoin ETF al in kannen en kruiken is.

Onafhankelijke Ethereum educator Sassal vestigde de aandacht op de impact van de ETF op ETH opbrengsten. Dat deed hij door te claimen dat handelaren "zich absoluut zullen verlekkeren aan de echte opbrengst die een staked spot ETH ETF kan bieden."

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.