Crypto nieuws

  ETH ETF van BlackRock zet crypto markt op scherp: prijs gaat met $2K door het dak

  Femke Wassink

  2023-11-10

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Vermogensbeheerder BlackRock heeft niet alleen een aanvraag ingediend voor een Bitcoin ETF, maar nu ook voor Ethereum. De SEC heeft tot 17 november de tijd om hierover een besluit te nemen.

  Prijs ETH naar $2000+

  Op 9 november verraste de werelds grootste vermogensbeheerder met een aanvraag voor een spot Ether exchange-traded fund of ETF. Dat deed BlackRock slechts 4 maanden na de aanvraag voor een Bitcoin ETF. Daarmee doorbreekt ETH na 6 maanden de "critical resistance."

  Dankzij deze zet van vermogensbeheerder BlackRock, is de prijs van ETH voor het eerst in ruim 1 jaar tijd gestegen boven de $2000. De stap van BlackRock om een spot ETF voor Ethereum aan te vragen, heeft een bullish effect op de markt gehad.

  Ook andere Altcoins maken winst

  Naast ETH maakte ook andere altcoins een flinke sprong. Dat gebeurde voordat een plotselinge marktcrash binnen één uur bijna $1 miljard aan open interest van de markt veegde. Door de prijsschommelingen werden er miljoenen, in zowel lange als korte posities, geliquideerd.

  De aanvraag voor de ETH ETF van BlackRock werd bevestigd nadat hun 19b-4 aanvraag bij Nasdaq openbaar werd gemaakt. Nasdaq heeft deze aanvraag namens de vermogensbeheerder ingediend bij de SEC voor een voorgestelde ETF genaamd "iShares Ethereum Trust."

  Deze stap toont aan dat BlackRock zijn ETF ambities verder wil uitbreiden dan alleen Bitcoin. Dit roept uiteenlopende reacties op.

  Uiteenlopende reacties crypto gemeenschap

  Bitcoin voorvechter Udi Wertheimer reageerde op het nieuws met: "Er is een goede tweede." Daarmee verwijst hij naar de bekende meme van MicroStrategy CEO Michale Saylor. Hij gelooft dat Bitcoin het enige echte bezit is en dat er geen tweede plaats is.

  Andere crypto voorstanders zijn verheugd over de groeiende institutionele interesse buiten Bitcoin. Raoul Pal noemde een ETH ETF:

  "De heilige graal voor vermogensbeheerders. Zij kunnen de opbrengst vangen en alleen de prijsprestatie aan de ETF houders kunnen geven."

  Spot Bitcoin ETF al gelopen race?

  Sommigen benadrukken dat de interesse van BlackRock in een ETH ETF suggereert dat hun spot Bitcoin ETF al in kannen en kruiken is.

  Onafhankelijke Ethereum educator Sassal vestigde de aandacht op de impact van de ETF op ETH opbrengsten. Dat deed hij door te claimen dat handelaren "zich absoluut zullen verlekkeren aan de echte opbrengst die een staked spot ETH ETF kan bieden."

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Google rolt GPT-4 killer Gemini uit

  Femke Wassink

  dec. 7, 2023

  Leestijd: 2 min

  Google Gemini is hier en de uitrol is een feit. Het AI-model van Google is naar verluidt slimmer en krachtiger dan GPT-4 van OpenAI en biedt ook meerdere functies.

  *
  Nieuws

  Crypto.com maakt per ongeluk 10,5 miljoen AUD over naar koppel uit Melbourne: rechtszaak volgt

  Redactie

  sep. 24, 2023

  Leestijd: 2 min

  In een opzienbarende zaak hebben Thevamanogari Manivel en Jatinder Singh uit Melbourne per ongeluk een astronomisch bedrag van 10,5 miljoen Australische dollars of 6,5 miljoen euro ontvangen van Crypto.com.