Crypto nieuws

  Ethereum voltooit Merge test op Sepolia succesvol: de lancering is nabij

  Cheval de Vie

  2022-07-07

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Ethereum rondt een grote Merge test op Sepolia met succes af. Dat betekent dat de officiële Merge nog één test verwijderd is van zijn officiële lancering op het Ethereum mainnet. 

  Grote test op Sepolia een succes

  Merge test op verschillende netwerken zijn van essentieel belang. Dat geldt zeker voor de projectontwikkelaars van Ethereum. 

  Op deze manier krijgen zij meer inzicht in wat hen te wachten staat als de officiële Merge een feit is. Ethereum voltooid recent zijn op één na grootste test op testnetwerk Sepolia.

  Weg vrij voor PoS consensus mechanisme

  Via het publieke testnetwerk is de weg vrij gemaakt voor de overgang naar het PoS of proof-of-stake consensus mechanisme. Op wat kleine storingen na was de test een succes. 

  Ethereum voert zijn laatste test uit op het Goerli netwerk. Deze staat gepland voor de aankomende weken. Daarna wordt de officiële Merge gelanceerd op het Ethereum mainnet. 

  Livestream op YouTube

  De test op Sepolia werd gisteren begeleid via een livestream op YouTube. Deze werd gehost door Anthony Sassano. De Ethereum voorzitter laat via Twitter weten:

  “De Merge transitie is succesvol verlopen. De komende blijven we het testnet monitoren.” 

  Succesvol ondanks kleine storingen

  Deze uitspraak wordt bevestigd en beaamd door Terence Tsao. De protocol ontwikkelaar van Ethereum zegt dat circa 25% van de validators online is gegaan omwille van verkeerde configuraties. 

  Toch zegt Tsao dat de transitie over het algemeen succesvol is. Hij laat weten dat de Merge niet zal worden vertraagd door de kleine storingen die zijn ontstaan tijdens de test. 

  Niet te vroeg juichen

  Tijdens de livestream op YouTube waarschuwt een lid van de Staker Community dat er niet te vroeg gejuicht mag worden. In een reactie op de stream laat Superphiz weten:

  “Je kunt over enkele uren of zelfs morgen pas spreken van een succes. Ook hangt de timing van de samenvoeging af van de beoordelingen van de Sepolia test.”

  Uitdagingen voor Merge netwerk

  Ook Ethereum mede oprichter Vitalik Buterin laat van zich horen tijdens de livestream. Hij wil één van de uitdagingen benadrukken. Hij zegt dat het Merge netwerk veel meer infrastructuur van derden omvat.

  Deze is als vanzelfsprekend niet aanwezig op de testnets die worden gebruikt. Daarbij laat Vitalik Buterin het volgende weten:

  "Er kunnen niet-kritieke problemen ontstaan. Deze kunnen we met de testen niet onderscheppen. Er is veel randapparatuur die niet getest wordt. Dit is onvermijdelijk en misschien ook wel een goed ding."

  Laatste station: Goerli testnetwerk

  Het Goerli testnetwerk neemt de laatste Merge test op zich. De testen fungeren als een generale repetitie voor alle ontwikkelaars binnen het Ethereum netwerk. 

  Waarschuwing van Santiment

  Het nieuws van Ethereum weerhoudt Santiment er niet van om een alert uit te laten gaan. Ze waarschuwen voor een potentiële Ethereum sell-of met een totaalaanbod op exchanges. 

  Deze bereikte op 4 juli een nieuw hoogtepunt van 13,8%. Dit is het hoogste percentage sinds het begin van dit jaar. Om precies te zijn op 3 januari 2022.

  Vanaf 7 juli is het percentage licht gedaald met 13,25% van de totale Ethereum voorraad  op de exchanges. Ethereum staat op dit moment op $1.186.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.