Crypto nieuws

    Europa verwelkomt 4 nieuwe cryptocurrency ETP’s

    admin

    Leestijd: 2 minuten

    *

    Beleggers nestelen zich binnen de cryptocurrency sfeer. De markt kent daardoor steeds meer beleggingsproducten om te kunnen voorzien in de behoefte van deze doelgroep.  

    De ogen gericht op Europa

    Vermogensbeheerders richten zich op het Europese front. In de eerste plaats door een gebrek aan een legitieme markt in de V.S als gevolg van de regelgeving hervorming.

    Daarnaast kunnen beleggers ook geen genoeg krijgen van de cryptocurrency ondersteunde beleggingsproducten in Europa. Binnen de crypto markt beter bekend als ETP’s.

    WisdomTree en Invesco

    Vermogensbeheerder WisdomTree lanceerde gisteren een suite van cryptocurrency ETP’s. De lancering vond plaats op de Zwitserse beurs SIX en de Frankfurtse Börse Xetra. 

    Ook Invesco betrad de Europese markt via zijn spot Bitcoin ETP. Ook deze kreeg een notering op de Deutsche Börse. De ETP’s van WisdomTree volgen indices die door het bedrijf zelf zijn ontwikkelt.

    Ze heten WisdomTree Crypto Market, Crypto Altcoins en Crypto Mega Cap Equal Weight.

    Een ETP voor elke behoefte

    WisdomTree Crypto Market is voor beleggers die een brede blootstelling aan de markt wensen. De digitale activa volgt 70% van de totale marktkapitalisatie die de sector omvat. 

    Hiertoe behoren de top tokens Bitcoin en Ethereum. Samen met toonaangevende altcoins zoals Litecoin, Bitcoin Cash, Cardano, Solana en Polkadot. 

    Wie op zoek is naar altcoin exposure kan kiezen voor WALT. Deze volgt alle bovengenoemd tokens met uitsluiting van Bitcoin en Ethereum. 

    Het laatste fonds is ontworpen voor degenen die geïnteresseerd zijn in topspelers op de markt. Crypto Mega Cap Equal Weight geeft 50% weging aan Bitcoin en Ethereum.

    Volgens WisdomTree is Mega Cap Equal Weight met een kostenratio van 0,95% de laagst geprijsde fysiek gerepliceerde crypto basket ETP in Europa. 

    Europese Unie

    De fondsen kunnen worden verhandeld op beurzen in alle 12 landen van de Europese Unie. Inclusief Zwitserland en Noorwegen.

    Physical Bitcoin ETP van Invesco is een fysiek ondersteund ETF. Het volgt de CoinShares Bitcoin Hourly Reference Rate index. 

    Meer vermogensbeheerders volgen

    Invesco heeft zijn aanvraag voor een Bitcoin Futures ETF in de V.S al laten doorschemeren. Toen gaf het bedrijf toezichthouders de schuld voor het opwerpen van onnodige obstakels.

    Recente rapporten hebben ook beweerd dat andere vermogensbeheerders het pad van Invesco zullen volgen. Zoals bijvoorbeeld Fidelity en UBS. 

    Vooral omdat de activa in Europese ETP’s en cryptocurrency beleggingsfondsen de miljard overstijgen.

    Crypto vs traditionele activa

    Europese cryptocurrency fondsen behalen een gemiddeld rendement van 461,7%. Berekend over 12 maanden. Het geannualiseerde rendement over 3 jaar ligt op 16,3%.

    Uit een rapport blijkt ook dat door cryptocurrencies gedekte ETPS het beter hebben gedaan dan ETPS die door traditionele activa worden gedekt. Vorige maand kon geen van de crypto producten hen verslaan.

     

    Dit vind je misschien ook leuk

    *
    Nieuws

    Bitcoin betreedt bijna "gevarenzone" voor halvering maar crypto wereld blijft optimistisch

    Redactie

    mrt. 18, 2024

    Leestijd: 2 min

    Bitcoin heeft een geschiedenis van dalende prijzen in de weken voorafgaand aan de halvering. Het lijkt erop dat dit patroon zich in de komende week zou kunnen herhalen.

    *
    Nieuws

    Crypto derivaten bereiken recordhoogten in dagelijkse handelsvolumes

    Redactie

    mrt. 1, 2024

    Leestijd: 2 min

    Deze week meldden Deribit en Coinbase Institutional recordhoogtes voor de activiteit en handelsvolumes van crypto-derivaten.

    *
    Nieuws

    Spot Bitcoin ETF naar nieuw record hoogtepunt van $680 miljoen

    Femke Wassink

    feb. 28, 2024

    Leestijd: 2 min

    Spot Bitcoin ETF's bereiken een nieuw recordhoogtepunt van $680 miljoen. Dit terwijl de Bitcoin bull market een versnelling opschakelt en in rap tempo toeneemt.