Crypto nieuws

Europa verwelkomt 4 nieuwe cryptocurrency ETP’s

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Beleggers nestelen zich binnen de cryptocurrency sfeer. De markt kent daardoor steeds meer beleggingsproducten om te kunnen voorzien in de behoefte van deze doelgroep.  

De ogen gericht op Europa

Vermogensbeheerders richten zich op het Europese front. In de eerste plaats door een gebrek aan een legitieme markt in de V.S als gevolg van de regelgeving hervorming.

Daarnaast kunnen beleggers ook geen genoeg krijgen van de cryptocurrency ondersteunde beleggingsproducten in Europa. Binnen de crypto markt beter bekend als ETP’s.

WisdomTree en Invesco

Vermogensbeheerder WisdomTree lanceerde gisteren een suite van cryptocurrency ETP’s. De lancering vond plaats op de Zwitserse beurs SIX en de Frankfurtse Börse Xetra. 

Ook Invesco betrad de Europese markt via zijn spot Bitcoin ETP. Ook deze kreeg een notering op de Deutsche Börse. De ETP’s van WisdomTree volgen indices die door het bedrijf zelf zijn ontwikkelt.

Ze heten WisdomTree Crypto Market, Crypto Altcoins en Crypto Mega Cap Equal Weight.

Een ETP voor elke behoefte

WisdomTree Crypto Market is voor beleggers die een brede blootstelling aan de markt wensen. De digitale activa volgt 70% van de totale marktkapitalisatie die de sector omvat. 

Hiertoe behoren de top tokens Bitcoin en Ethereum. Samen met toonaangevende altcoins zoals Litecoin, Bitcoin Cash, Cardano, Solana en Polkadot. 

Wie op zoek is naar altcoin exposure kan kiezen voor WALT. Deze volgt alle bovengenoemd tokens met uitsluiting van Bitcoin en Ethereum. 

Het laatste fonds is ontworpen voor degenen die geïnteresseerd zijn in topspelers op de markt. Crypto Mega Cap Equal Weight geeft 50% weging aan Bitcoin en Ethereum.

Volgens WisdomTree is Mega Cap Equal Weight met een kostenratio van 0,95% de laagst geprijsde fysiek gerepliceerde crypto basket ETP in Europa. 

Europese Unie

De fondsen kunnen worden verhandeld op beurzen in alle 12 landen van de Europese Unie. Inclusief Zwitserland en Noorwegen.

Physical Bitcoin ETP van Invesco is een fysiek ondersteund ETF. Het volgt de CoinShares Bitcoin Hourly Reference Rate index. 

Meer vermogensbeheerders volgen

Invesco heeft zijn aanvraag voor een Bitcoin Futures ETF in de V.S al laten doorschemeren. Toen gaf het bedrijf toezichthouders de schuld voor het opwerpen van onnodige obstakels.

Recente rapporten hebben ook beweerd dat andere vermogensbeheerders het pad van Invesco zullen volgen. Zoals bijvoorbeeld Fidelity en UBS. 

Vooral omdat de activa in Europese ETP’s en cryptocurrency beleggingsfondsen de miljard overstijgen.

Crypto vs traditionele activa

Europese cryptocurrency fondsen behalen een gemiddeld rendement van 461,7%. Berekend over 12 maanden. Het geannualiseerde rendement over 3 jaar ligt op 16,3%.

Uit een rapport blijkt ook dat door cryptocurrencies gedekte ETPS het beter hebben gedaan dan ETPS die door traditionele activa worden gedekt. Vorige maand kon geen van de crypto producten hen verslaan.

 

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.