Crypto nieuws

  Europa verwelkomt 4 nieuwe cryptocurrency ETP’s

  admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Beleggers nestelen zich binnen de cryptocurrency sfeer. De markt kent daardoor steeds meer beleggingsproducten om te kunnen voorzien in de behoefte van deze doelgroep.  

  De ogen gericht op Europa

  Vermogensbeheerders richten zich op het Europese front. In de eerste plaats door een gebrek aan een legitieme markt in de V.S als gevolg van de regelgeving hervorming.

  Daarnaast kunnen beleggers ook geen genoeg krijgen van de cryptocurrency ondersteunde beleggingsproducten in Europa. Binnen de crypto markt beter bekend als ETP’s.

  WisdomTree en Invesco

  Vermogensbeheerder WisdomTree lanceerde gisteren een suite van cryptocurrency ETP’s. De lancering vond plaats op de Zwitserse beurs SIX en de Frankfurtse Börse Xetra. 

  Ook Invesco betrad de Europese markt via zijn spot Bitcoin ETP. Ook deze kreeg een notering op de Deutsche Börse. De ETP’s van WisdomTree volgen indices die door het bedrijf zelf zijn ontwikkelt.

  Ze heten WisdomTree Crypto Market, Crypto Altcoins en Crypto Mega Cap Equal Weight.

  Een ETP voor elke behoefte

  WisdomTree Crypto Market is voor beleggers die een brede blootstelling aan de markt wensen. De digitale activa volgt 70% van de totale marktkapitalisatie die de sector omvat. 

  Hiertoe behoren de top tokens Bitcoin en Ethereum. Samen met toonaangevende altcoins zoals Litecoin, Bitcoin Cash, Cardano, Solana en Polkadot. 

  Wie op zoek is naar altcoin exposure kan kiezen voor WALT. Deze volgt alle bovengenoemd tokens met uitsluiting van Bitcoin en Ethereum. 

  Het laatste fonds is ontworpen voor degenen die geïnteresseerd zijn in topspelers op de markt. Crypto Mega Cap Equal Weight geeft 50% weging aan Bitcoin en Ethereum.

  Volgens WisdomTree is Mega Cap Equal Weight met een kostenratio van 0,95% de laagst geprijsde fysiek gerepliceerde crypto basket ETP in Europa. 

  Europese Unie

  De fondsen kunnen worden verhandeld op beurzen in alle 12 landen van de Europese Unie. Inclusief Zwitserland en Noorwegen.

  Physical Bitcoin ETP van Invesco is een fysiek ondersteund ETF. Het volgt de CoinShares Bitcoin Hourly Reference Rate index. 

  Meer vermogensbeheerders volgen

  Invesco heeft zijn aanvraag voor een Bitcoin Futures ETF in de V.S al laten doorschemeren. Toen gaf het bedrijf toezichthouders de schuld voor het opwerpen van onnodige obstakels.

  Recente rapporten hebben ook beweerd dat andere vermogensbeheerders het pad van Invesco zullen volgen. Zoals bijvoorbeeld Fidelity en UBS. 

  Vooral omdat de activa in Europese ETP’s en cryptocurrency beleggingsfondsen de miljard overstijgen.

  Crypto vs traditionele activa

  Europese cryptocurrency fondsen behalen een gemiddeld rendement van 461,7%. Berekend over 12 maanden. Het geannualiseerde rendement over 3 jaar ligt op 16,3%.

  Uit een rapport blijkt ook dat door cryptocurrencies gedekte ETPS het beter hebben gedaan dan ETPS die door traditionele activa worden gedekt. Vorige maand kon geen van de crypto producten hen verslaan.

   

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.