Crypto nieuws

Europa verwelkomt 4 nieuwe cryptocurrency ETP’s

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Beleggers nestelen zich binnen de cryptocurrency sfeer. De markt kent daardoor steeds meer beleggingsproducten om te kunnen voorzien in de behoefte van deze doelgroep.  

De ogen gericht op Europa

Vermogensbeheerders richten zich op het Europese front. In de eerste plaats door een gebrek aan een legitieme markt in de V.S als gevolg van de regelgeving hervorming.

Daarnaast kunnen beleggers ook geen genoeg krijgen van de cryptocurrency ondersteunde beleggingsproducten in Europa. Binnen de crypto markt beter bekend als ETP’s.

WisdomTree en Invesco

Vermogensbeheerder WisdomTree lanceerde gisteren een suite van cryptocurrency ETP’s. De lancering vond plaats op de Zwitserse beurs SIX en de Frankfurtse Börse Xetra. 

Ook Invesco betrad de Europese markt via zijn spot Bitcoin ETP. Ook deze kreeg een notering op de Deutsche Börse. De ETP’s van WisdomTree volgen indices die door het bedrijf zelf zijn ontwikkelt.

Ze heten WisdomTree Crypto Market, Crypto Altcoins en Crypto Mega Cap Equal Weight.

Een ETP voor elke behoefte

WisdomTree Crypto Market is voor beleggers die een brede blootstelling aan de markt wensen. De digitale activa volgt 70% van de totale marktkapitalisatie die de sector omvat. 

Hiertoe behoren de top tokens Bitcoin en Ethereum. Samen met toonaangevende altcoins zoals Litecoin, Bitcoin Cash, Cardano, Solana en Polkadot. 

Wie op zoek is naar altcoin exposure kan kiezen voor WALT. Deze volgt alle bovengenoemd tokens met uitsluiting van Bitcoin en Ethereum. 

Het laatste fonds is ontworpen voor degenen die geïnteresseerd zijn in topspelers op de markt. Crypto Mega Cap Equal Weight geeft 50% weging aan Bitcoin en Ethereum.

Volgens WisdomTree is Mega Cap Equal Weight met een kostenratio van 0,95% de laagst geprijsde fysiek gerepliceerde crypto basket ETP in Europa. 

Europese Unie

De fondsen kunnen worden verhandeld op beurzen in alle 12 landen van de Europese Unie. Inclusief Zwitserland en Noorwegen.

Physical Bitcoin ETP van Invesco is een fysiek ondersteund ETF. Het volgt de CoinShares Bitcoin Hourly Reference Rate index. 

Meer vermogensbeheerders volgen

Invesco heeft zijn aanvraag voor een Bitcoin Futures ETF in de V.S al laten doorschemeren. Toen gaf het bedrijf toezichthouders de schuld voor het opwerpen van onnodige obstakels.

Recente rapporten hebben ook beweerd dat andere vermogensbeheerders het pad van Invesco zullen volgen. Zoals bijvoorbeeld Fidelity en UBS. 

Vooral omdat de activa in Europese ETP’s en cryptocurrency beleggingsfondsen de miljard overstijgen.

Crypto vs traditionele activa

Europese cryptocurrency fondsen behalen een gemiddeld rendement van 461,7%. Berekend over 12 maanden. Het geannualiseerde rendement over 3 jaar ligt op 16,3%.

Uit een rapport blijkt ook dat door cryptocurrencies gedekte ETPS het beter hebben gedaan dan ETPS die door traditionele activa worden gedekt. Vorige maand kon geen van de crypto producten hen verslaan.

 

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Crypto zakelijk kopen

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

De wereld van crypto is uitgegroeid tot een grote handelsplaats. Veel mensen investeren in crypto en proberen hier een slaatje uit te slaan. Dit geldt voor veel particulieren, maar ook voor bedrijven.

*
Nieuws

Hoe crypto kopen & investeren in crypto?

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

Hoe crypto kopen & investeren in crypto als een beginner? Waar moet je rekening mee houden en wat zijn handige aandachtspunten en tips?

*
Nieuws

Grote Solana Exploit - Ongoing

*

Robin

aug. 2, 2022

1 minuut

BREAKING: Solana wallets worden geconfronteerd met een voortdurende exploit met tot nu toe meer dan $ 5.000.000 gestolen.