Crypto nieuws

Europese bank Banking Circle adopteert USDC stablecoin

Cheval de Vie

2022-07-09

Leestijd: 2 minuten

*

Banking Circle adopteert de USDC stablecoin. De EU gereguleerde firma wil USDC gebruiken voor betaling acceptatie, verwerking en afwikkeling op zijn platform. 

Visie van Banking Circle

De Europese bank bestaat sinds 2016. De firma helpt betalingsplatformen met het bereiken van de nieuwe markt. Traditionele bankierende vormen worden zoveel mogelijk vermeden. 

De firma richt zich op grensoverschrijdende transacties. Het hoofdkantoor van Banking Circle bevindt zich in Luxemburg en valt onder de regelgeving van de LCFS.

Naast Luxemburg biedt de Europese bank ook diensten aan in andere EU landen zoals het Verenigd Koninkrijk. De supervisie is hier in handen van de U.K Financial Conduct Authority. 

Accepteren en afwikkelen van betalingen

De bank kondigt vrijdag de officiële adoptie van een belangrijke U.S. dollar stablecoin aan. De USD betaalfunctie wordt op het platform gebruikt voor het accepteren, verwerken en afwikkelingen van betalingen. 

De nieuwe betaalfunctie wordt ingeschakeld als onderdeel van een nieuwe dienst van de Europese Bank. Deze richt zich vooral op andere banken en betalingsproviders.

Met de functie kunnen deze bedrijven betalingen faciliteren buiten de traditionele bankrails om. Crypto exchange Coinbase wordt één van de liquiditeit aanbieders voor de bank. 

Belangrijke stap op digitale activa markt

De adoptie van de USDC door Banking Circle wordt gezien als een belangrijke stap in het democratiseren van wereldwijde financiën. Volgens de firma brengt het verzoenings-, snelheids- en kostenvoordelen met zich mee.

Banking Circle zegt dat de integratie een eerste stap is in de wereld van digitale activa. Dat laat het hoofd van deze afdeling bij de Europese bank weten. Mishal Ruparel zegt:

"Een aantal van onze klanten zijn al enige tijd actief binnen de crypto ruimte. Met deze stap willen we hun groei ondersteunen." 

In de toekomst ook andere USD stablecoins

Banking Circle kiest USDC als hun eerste propositie. Het bedrijf laat weten dat dit op het moment het meest belangrijk is voor de klanten. Ruparel voegt daaraan toe:

"In de toekomst voegen we andere USD stablecoins toe. Ook voor andere valuta. In het 3e kwartaal van 2022 richt Banking Circle zich op een beperkt aantal asset backed stablecoins.

Mainstream betaalinstrument

Ruparel voorspelt ook dat asset-backed stablecoins in de toekomst een meer mainstream betaalinstrument zullen worden. Zoals de USDC bijvoorbeeld. 

"Dit geeft veel bedrijven die goederen, diensten of creatieve inhoud online verkopen mogelijkheden bieden. Bijvoorbeeld om te verkopen, fondsen te verzamelen en hun verdiensten overal te kunnen ontvangen. Het neemt ook veel van de frictie en tijd weg. Dit is nodig om internationale betalingen te kunnen verrichten."

USDC is de op één na grootste stablecoin naar marktkapitalisatie ter wereld. Alleen Tether USDT is groter. De stablecoin werd in 2018 gelanceerd als gezamenlijk project van crypto exchange Coinbase en Circle.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

De opkomst van Metaverse Tokens

Cheval

mrt. 28, 2023

Leestijd: 2 min

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.