Crypto nieuws

  Europese bank Banking Circle adopteert USDC stablecoin

  Cheval de Vie

  2022-07-09

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Banking Circle adopteert de USDC stablecoin. De EU gereguleerde firma wil USDC gebruiken voor betaling acceptatie, verwerking en afwikkeling op zijn platform. 

  Visie van Banking Circle

  De Europese bank bestaat sinds 2016. De firma helpt betalingsplatformen met het bereiken van de nieuwe markt. Traditionele bankierende vormen worden zoveel mogelijk vermeden. 

  De firma richt zich op grensoverschrijdende transacties. Het hoofdkantoor van Banking Circle bevindt zich in Luxemburg en valt onder de regelgeving van de LCFS.

  Naast Luxemburg biedt de Europese bank ook diensten aan in andere EU landen zoals het Verenigd Koninkrijk. De supervisie is hier in handen van de U.K Financial Conduct Authority. 

  Accepteren en afwikkelen van betalingen

  De bank kondigt vrijdag de officiële adoptie van een belangrijke U.S. dollar stablecoin aan. De USD betaalfunctie wordt op het platform gebruikt voor het accepteren, verwerken en afwikkelingen van betalingen. 

  De nieuwe betaalfunctie wordt ingeschakeld als onderdeel van een nieuwe dienst van de Europese Bank. Deze richt zich vooral op andere banken en betalingsproviders.

  Met de functie kunnen deze bedrijven betalingen faciliteren buiten de traditionele bankrails om. Crypto exchange Coinbase wordt één van de liquiditeit aanbieders voor de bank. 

  Belangrijke stap op digitale activa markt

  De adoptie van de USDC door Banking Circle wordt gezien als een belangrijke stap in het democratiseren van wereldwijde financiën. Volgens de firma brengt het verzoenings-, snelheids- en kostenvoordelen met zich mee.

  Banking Circle zegt dat de integratie een eerste stap is in de wereld van digitale activa. Dat laat het hoofd van deze afdeling bij de Europese bank weten. Mishal Ruparel zegt:

  "Een aantal van onze klanten zijn al enige tijd actief binnen de crypto ruimte. Met deze stap willen we hun groei ondersteunen." 

  In de toekomst ook andere USD stablecoins

  Banking Circle kiest USDC als hun eerste propositie. Het bedrijf laat weten dat dit op het moment het meest belangrijk is voor de klanten. Ruparel voegt daaraan toe:

  "In de toekomst voegen we andere USD stablecoins toe. Ook voor andere valuta. In het 3e kwartaal van 2022 richt Banking Circle zich op een beperkt aantal asset backed stablecoins.

  Mainstream betaalinstrument

  Ruparel voorspelt ook dat asset-backed stablecoins in de toekomst een meer mainstream betaalinstrument zullen worden. Zoals de USDC bijvoorbeeld. 

  "Dit geeft veel bedrijven die goederen, diensten of creatieve inhoud online verkopen mogelijkheden bieden. Bijvoorbeeld om te verkopen, fondsen te verzamelen en hun verdiensten overal te kunnen ontvangen. Het neemt ook veel van de frictie en tijd weg. Dit is nodig om internationale betalingen te kunnen verrichten."

  USDC is de op één na grootste stablecoin naar marktkapitalisatie ter wereld. Alleen Tether USDT is groter. De stablecoin werd in 2018 gelanceerd als gezamenlijk project van crypto exchange Coinbase en Circle.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Crypto.com maakt per ongeluk 10,5 miljoen AUD over naar koppel uit Melbourne: rechtszaak volgt

  Redactie

  sep. 24, 2023

  Leestijd: 2 min

  In een opzienbarende zaak hebben Thevamanogari Manivel en Jatinder Singh uit Melbourne per ongeluk een astronomisch bedrag van 10,5 miljoen Australische dollars of 6,5 miljoen euro ontvangen van Crypto.com.

  *
  Nieuws

  Handel Robinhood stijgt 75% in november: CEO voorspelt 9-figures aan inkomsten

  Femke Wassink

  dec. 5, 2023

  Leestijd: 2 min

  Robinhood meldt in november een stijging van 75% in de handelsvolumes van digitale activa. CEO Vlad Tenev hoopt dat het platform een jaarlijks inkomen van "9 figures" zal genereren.