Crypto nieuws

    Europese bank Banking Circle adopteert USDC stablecoin

    Cheval de Vie

    2022-07-09

    Leestijd: 2 minuten

    *

    Banking Circle adopteert de USDC stablecoin. De EU gereguleerde firma wil USDC gebruiken voor betaling acceptatie, verwerking en afwikkeling op zijn platform. 

    Visie van Banking Circle

    De Europese bank bestaat sinds 2016. De firma helpt betalingsplatformen met het bereiken van de nieuwe markt. Traditionele bankierende vormen worden zoveel mogelijk vermeden. 

    De firma richt zich op grensoverschrijdende transacties. Het hoofdkantoor van Banking Circle bevindt zich in Luxemburg en valt onder de regelgeving van de LCFS.

    Naast Luxemburg biedt de Europese bank ook diensten aan in andere EU landen zoals het Verenigd Koninkrijk. De supervisie is hier in handen van de U.K Financial Conduct Authority. 

    Accepteren en afwikkelen van betalingen

    De bank kondigt vrijdag de officiële adoptie van een belangrijke U.S. dollar stablecoin aan. De USD betaalfunctie wordt op het platform gebruikt voor het accepteren, verwerken en afwikkelingen van betalingen. 

    De nieuwe betaalfunctie wordt ingeschakeld als onderdeel van een nieuwe dienst van de Europese Bank. Deze richt zich vooral op andere banken en betalingsproviders.

    Met de functie kunnen deze bedrijven betalingen faciliteren buiten de traditionele bankrails om. Crypto exchange Coinbase wordt één van de liquiditeit aanbieders voor de bank. 

    Belangrijke stap op digitale activa markt

    De adoptie van de USDC door Banking Circle wordt gezien als een belangrijke stap in het democratiseren van wereldwijde financiën. Volgens de firma brengt het verzoenings-, snelheids- en kostenvoordelen met zich mee.

    Banking Circle zegt dat de integratie een eerste stap is in de wereld van digitale activa. Dat laat het hoofd van deze afdeling bij de Europese bank weten. Mishal Ruparel zegt:

    "Een aantal van onze klanten zijn al enige tijd actief binnen de crypto ruimte. Met deze stap willen we hun groei ondersteunen." 

    In de toekomst ook andere USD stablecoins

    Banking Circle kiest USDC als hun eerste propositie. Het bedrijf laat weten dat dit op het moment het meest belangrijk is voor de klanten. Ruparel voegt daaraan toe:

    "In de toekomst voegen we andere USD stablecoins toe. Ook voor andere valuta. In het 3e kwartaal van 2022 richt Banking Circle zich op een beperkt aantal asset backed stablecoins.

    Mainstream betaalinstrument

    Ruparel voorspelt ook dat asset-backed stablecoins in de toekomst een meer mainstream betaalinstrument zullen worden. Zoals de USDC bijvoorbeeld. 

    "Dit geeft veel bedrijven die goederen, diensten of creatieve inhoud online verkopen mogelijkheden bieden. Bijvoorbeeld om te verkopen, fondsen te verzamelen en hun verdiensten overal te kunnen ontvangen. Het neemt ook veel van de frictie en tijd weg. Dit is nodig om internationale betalingen te kunnen verrichten."

    USDC is de op één na grootste stablecoin naar marktkapitalisatie ter wereld. Alleen Tether USDT is groter. De stablecoin werd in 2018 gelanceerd als gezamenlijk project van crypto exchange Coinbase en Circle.

    Dit vind je misschien ook leuk

    *
    Nieuws

    Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

    Redactie

    apr. 10, 2024

    Leestijd: 2 min

    EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

    *
    Nieuws

    Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

    Redactie

    apr. 19, 2024

    Leestijd: 2 min

    Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

    *
    Nieuws

    Bitcoin halvering 2024 is een feit

    Femke Wassink

    apr. 20, 2024

    Leestijd: 2 min

    Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.