Crypto nieuws

Europese bank Banking Circle adopteert USDC stablecoin

Cheval de Vie

2022-07-09

Leestijd: 2 minuten

*

Banking Circle adopteert de USDC stablecoin. De EU gereguleerde firma wil USDC gebruiken voor betaling acceptatie, verwerking en afwikkeling op zijn platform. 

Visie van Banking Circle

De Europese bank bestaat sinds 2016. De firma helpt betalingsplatformen met het bereiken van de nieuwe markt. Traditionele bankierende vormen worden zoveel mogelijk vermeden. 

De firma richt zich op grensoverschrijdende transacties. Het hoofdkantoor van Banking Circle bevindt zich in Luxemburg en valt onder de regelgeving van de LCFS.

Naast Luxemburg biedt de Europese bank ook diensten aan in andere EU landen zoals het Verenigd Koninkrijk. De supervisie is hier in handen van de U.K Financial Conduct Authority. 

Accepteren en afwikkelen van betalingen

De bank kondigt vrijdag de officiële adoptie van een belangrijke U.S. dollar stablecoin aan. De USD betaalfunctie wordt op het platform gebruikt voor het accepteren, verwerken en afwikkelingen van betalingen. 

De nieuwe betaalfunctie wordt ingeschakeld als onderdeel van een nieuwe dienst van de Europese Bank. Deze richt zich vooral op andere banken en betalingsproviders.

Met de functie kunnen deze bedrijven betalingen faciliteren buiten de traditionele bankrails om. Crypto exchange Coinbase wordt één van de liquiditeit aanbieders voor de bank. 

Belangrijke stap op digitale activa markt

De adoptie van de USDC door Banking Circle wordt gezien als een belangrijke stap in het democratiseren van wereldwijde financiën. Volgens de firma brengt het verzoenings-, snelheids- en kostenvoordelen met zich mee.

Banking Circle zegt dat de integratie een eerste stap is in de wereld van digitale activa. Dat laat het hoofd van deze afdeling bij de Europese bank weten. Mishal Ruparel zegt:

"Een aantal van onze klanten zijn al enige tijd actief binnen de crypto ruimte. Met deze stap willen we hun groei ondersteunen." 

In de toekomst ook andere USD stablecoins

Banking Circle kiest USDC als hun eerste propositie. Het bedrijf laat weten dat dit op het moment het meest belangrijk is voor de klanten. Ruparel voegt daaraan toe:

"In de toekomst voegen we andere USD stablecoins toe. Ook voor andere valuta. In het 3e kwartaal van 2022 richt Banking Circle zich op een beperkt aantal asset backed stablecoins.

Mainstream betaalinstrument

Ruparel voorspelt ook dat asset-backed stablecoins in de toekomst een meer mainstream betaalinstrument zullen worden. Zoals de USDC bijvoorbeeld. 

"Dit geeft veel bedrijven die goederen, diensten of creatieve inhoud online verkopen mogelijkheden bieden. Bijvoorbeeld om te verkopen, fondsen te verzamelen en hun verdiensten overal te kunnen ontvangen. Het neemt ook veel van de frictie en tijd weg. Dit is nodig om internationale betalingen te kunnen verrichten."

USDC is de op één na grootste stablecoin naar marktkapitalisatie ter wereld. Alleen Tether USDT is groter. De stablecoin werd in 2018 gelanceerd als gezamenlijk project van crypto exchange Coinbase en Circle.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Crypto zakelijk kopen

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

De wereld van crypto is uitgegroeid tot een grote handelsplaats. Veel mensen investeren in crypto en proberen hier een slaatje uit te slaan. Dit geldt voor veel particulieren, maar ook voor bedrijven.

*
Nieuws

Hoe crypto kopen & investeren in crypto?

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

Hoe crypto kopen & investeren in crypto als een beginner? Waar moet je rekening mee houden en wat zijn handige aandachtspunten en tips?

*
Nieuws

Grote Solana Exploit - Ongoing

*

Robin

aug. 2, 2022

1 minuut

BREAKING: Solana wallets worden geconfronteerd met een voortdurende exploit met tot nu toe meer dan $ 5.000.000 gestolen.