Crypto nieuws

    Europese Centrale Bank wil de digitale euro in 2026 verwelkomen

    Admin

    Leestijd: 2 minuten

    *

    Fabio Panetta van de Europese Centrale Bank reageert op de marktvolatiliteit. Hij zegt dat er binnen 4 jaar een digitale euro komt. Wel zijn stablecoins nog steeds gevoelig voor runs.  

    P2P betalingsoplossing

    Het lid van de raad van bestuur van de ECB laat in een toespraak van zich horen. Hij zegt dat de toekomstige digitale euro mogelijk een person-to-person betalingsoplossing krijgt. 

    Ook laat Panetta weten dat stablecoins nog steeds kwetsbaar zijn voor runs. Daarnaast blijven er risico’s verbonden aan het investeren in cryptocurrencies.

    Testfase start in 2023

    De ECB kan in 2023 beginnen met het ontwikkelen en testen van oplossingen. De lidstaten van de Europese Unie worden daarmee van een digitale euro voorzien. 

    De testfase neemt tot 3 jaar tijd in beslag. De adoptie wordt ook bevordert. Mede door de invoering van de digitale munt als wettig betaalmiddel en voor gebruik in P2P betalingen. 

    Nog steeds kwetsbaar

    Fabio Panetta geeft ook commentaar op de recente marktvolatiliteit voor cryptocurrencies. TerraUSD maakt zich los van de dollar waardoor de prijs van veel belangrijke munten daalt.

    Zoals onder andere de prijs van Bitcoin. Volgens de ECB functionaris zijn stablecoins zoals Tether niet risicovrij. Ze zijn nog steeds kwetsbaar voor runs. 

    In een reactie laat Panetta weten:

    “De recente ontwikkelingen op de crypto markt illustreren dat het een illusie is om te geloven dat persoonlijke bezittingen te allen tijde in publiek geld kunnen worden omgezet." 

    "Ondanks de beweringen dat cryptocurrency valuta vrij zijn van overheidscontroles, zijn ze te riskant om als betrouwbaar betaalmiddel te fungeren. Ze gedragen zich als speculatieve activa. Ze geven aanleiding tot zorgen over het overheidsbeleid en de financiële stabiliteit."

    Wetgeving binnen 5 jaar

    Volgens veel EU ambtenaren komt er binnen 5 jaar een wetgeving en een beleid. Deze is gericht op de invoering van een digitale euro. 

    In maart zegt Panetta dat de Europeanen geneigd zijn om een digitale euro te accepteren die gericht is op hun betaling behoeften. Deze wordt dan dus ook geaccepteerd in fysieke en online winkels.

    Dit vind je misschien ook leuk

    *
    Nieuws

    Bitcoin betreedt bijna "gevarenzone" voor halvering maar crypto wereld blijft optimistisch

    Redactie

    mrt. 18, 2024

    Leestijd: 2 min

    Bitcoin heeft een geschiedenis van dalende prijzen in de weken voorafgaand aan de halvering. Het lijkt erop dat dit patroon zich in de komende week zou kunnen herhalen.

    *
    Nieuws

    Crypto derivaten bereiken recordhoogten in dagelijkse handelsvolumes

    Redactie

    mrt. 1, 2024

    Leestijd: 2 min

    Deze week meldden Deribit en Coinbase Institutional recordhoogtes voor de activiteit en handelsvolumes van crypto-derivaten.

    *
    Nieuws

    Spot Bitcoin ETF naar nieuw record hoogtepunt van $680 miljoen

    Femke Wassink

    feb. 28, 2024

    Leestijd: 2 min

    Spot Bitcoin ETF's bereiken een nieuw recordhoogtepunt van $680 miljoen. Dit terwijl de Bitcoin bull market een versnelling opschakelt en in rap tempo toeneemt.