Crypto nieuws

Europese Centrale Bank wil de digitale euro in 2026 verwelkomen

Admin

Leestijd: 2 minuten

*

Fabio Panetta van de Europese Centrale Bank reageert op de marktvolatiliteit. Hij zegt dat er binnen 4 jaar een digitale euro komt. Wel zijn stablecoins nog steeds gevoelig voor runs.  

P2P betalingsoplossing

Het lid van de raad van bestuur van de ECB laat in een toespraak van zich horen. Hij zegt dat de toekomstige digitale euro mogelijk een person-to-person betalingsoplossing krijgt. 

Ook laat Panetta weten dat stablecoins nog steeds kwetsbaar zijn voor runs. Daarnaast blijven er risico’s verbonden aan het investeren in cryptocurrencies.

Testfase start in 2023

De ECB kan in 2023 beginnen met het ontwikkelen en testen van oplossingen. De lidstaten van de Europese Unie worden daarmee van een digitale euro voorzien. 

De testfase neemt tot 3 jaar tijd in beslag. De adoptie wordt ook bevordert. Mede door de invoering van de digitale munt als wettig betaalmiddel en voor gebruik in P2P betalingen. 

Nog steeds kwetsbaar

Fabio Panetta geeft ook commentaar op de recente marktvolatiliteit voor cryptocurrencies. TerraUSD maakt zich los van de dollar waardoor de prijs van veel belangrijke munten daalt.

Zoals onder andere de prijs van Bitcoin. Volgens de ECB functionaris zijn stablecoins zoals Tether niet risicovrij. Ze zijn nog steeds kwetsbaar voor runs. 

In een reactie laat Panetta weten:

“De recente ontwikkelingen op de crypto markt illustreren dat het een illusie is om te geloven dat persoonlijke bezittingen te allen tijde in publiek geld kunnen worden omgezet." 

"Ondanks de beweringen dat cryptocurrency valuta vrij zijn van overheidscontroles, zijn ze te riskant om als betrouwbaar betaalmiddel te fungeren. Ze gedragen zich als speculatieve activa. Ze geven aanleiding tot zorgen over het overheidsbeleid en de financiële stabiliteit."

Wetgeving binnen 5 jaar

Volgens veel EU ambtenaren komt er binnen 5 jaar een wetgeving en een beleid. Deze is gericht op de invoering van een digitale euro. 

In maart zegt Panetta dat de Europeanen geneigd zijn om een digitale euro te accepteren die gericht is op hun betaling behoeften. Deze wordt dan dus ook geaccepteerd in fysieke en online winkels.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Crypto zakelijk kopen

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

De wereld van crypto is uitgegroeid tot een grote handelsplaats. Veel mensen investeren in crypto en proberen hier een slaatje uit te slaan. Dit geldt voor veel particulieren, maar ook voor bedrijven.

*
Nieuws

Hoe crypto kopen & investeren in crypto?

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

Hoe crypto kopen & investeren in crypto als een beginner? Waar moet je rekening mee houden en wat zijn handige aandachtspunten en tips?

*
Nieuws

Grote Solana Exploit - Ongoing

*

Robin

aug. 2, 2022

1 minuut

BREAKING: Solana wallets worden geconfronteerd met een voortdurende exploit met tot nu toe meer dan $ 5.000.000 gestolen.