Crypto nieuws

Exchange tokens profiteren van gecentraliseerde exchanges en DeFi

Robin Plus

Leestijd: 2 minuten

*

De afgelopen tijd zijn er ontzettend veel institutionele en particuliere investeerders op de cryptomarkt bijgekomen. Deze ontwikkeling heeft ertoe geleid dat er voor veel tokens bullmarktomstandigheden ontstonden. Bij een bullmarkt heerst er groot vertrouwen onder investeerders met als gevolg dat zij veel tokens gaan kopen omdat zij verwachten dat deze in de toekomst in prijs zullen stijgen. In de toekomst kunnen zij deze tokens dan voor hoge prijzen verkopen waardoor ze veel winst maken. Niet alleen voor tokens ontstonden deze gewenste omstandigheden. Ook bepaalde DeFi-projecten trokken veel nieuwe gebruikers aan. Deze nieuwe gebruikers hebben ervoor gezorgd dat het Ethereum-netwerk steeds meer belast wordt. Met deze toenemende belasting gaat het netwerk trager werken. Doordat de cryptomarkt zijn succes onder andere te danken heeft aan de snelle transactietijden is deze ontwikkeling niet gewenst. Immers, als de gedecentraliseerde exchanges minder snel werken dan de gecentraliseerde exchanges dan zal deze tweede groep stijgen in populariteit. De gecentraliseerde exchanges en de gedecentraliseerde DeFi-platformen strijden op het moment voor het behoud van hun plek op de markt. Maar terwijl deze strijd gevochten wordt profiteren de exchange tokens enorm.

Een toename in handelsvolume

Er kan worden gesteld dat er in de eerste maanden van 2021 een enorme toename aan handelsvolume is op de cryptomarkt. Door de toename in het aantal gebruikers en het ontstaan van de bullmarktomstandigheden worden er ontzettend veel tokens gekocht en verkocht. Het kopen en verkopen van tokens gaat via zogenaamde exchanges. Exchanges kunnen zowel gecentraliseerd zijn als gedecentraliseerd. Als gevolg van de eerder genoemde ontwikkelingen hebben de exchanges goede zaken gedaan. Hierdoor werden de tokens van de verschillende exchanges ook steeds populairder. Een exchange token is namelijk een token die aangeeft dat jij een aandeel in bezit hebt van de desbetreffende exchange. Op het moment dat de exchange het goed doet zal de waarde van jouw token stijgen en kun jij deze bijvoorbeeld met winst verkopen. Dus toen de exchanges in begin 2021 stegen in populariteit, steeg ook het aantal investeerders dat exchange tokens kocht. Dit liet de prijs van deze tokens flink stijgen. Als de prijs blijft stijgen dan zullen de investeerders op zowel lange termijn als op korte termijn ontzettend veel winst kunnen behalen.

Waarom de populariteit van DeFi daalt

Onlangs heeft de DeFi gemeenschap de nadelen van het toenemend gebruik van het Ethereum-netwerk ontdekt. DeFi is een beweging binnen de cryptomarkt die pleit voor het omzetten van traditionele financiële producten (zoals de euro) in gedecentraliseerde cryptocurrency waarbij er geen centrale bank of instantie is die al het geld beheert en er geen tussenpersoon is bij transacties. Aanhangers van deze beweging hebben nu dus de nadelen ontdekt van het stijgende aantal gebruikers van het Ethereum-netwerk. Wanneer er meer DeFi-projecten op dit netwerk gaan draaien dan zullen de gaskosten stijgen en de transactietijden toenemen.

Als gevolg hiervan hebben gecentraliseerde exchanges en bijbehorende native tokens meer belangstelling gekregen. Immers, gecentraliseerde exchanges werken niet op het Ethereum-netwerk waardoor deze geen last hebben van stijgende gaskosten of toenemende transactietijden. Op dit soort exchanges wordt gehandeld met native tokens. Hierdoor is het aanschaffen van native tokens ook erg gestegen in populariteit.

Op het moment zijn de gedecentraliseerde exchanges op de DeFi-platformen en de gecentraliseerde exchanges dus met elkaar aan het vechten om hun plek op de markt. Immers, zowel de DeFi-platformen als de gecentraliseerde exchanges willen hun populariteit op de markt behouden. Wanneer één van deze typen exchanges stijgt in populariteit gaan meer handelaren exchange tokens kopen van de desbetreffende exchange. Dit kan dan van een gecentraliseerde exchange zijn, maar ook van een gedecentraliseerde exchange die draait op een DeFi-platform. Dus wat er ook gebeurt in de strijd tussen de gecentraliseerde exchanges en DeFi-platformen; de exchange tokens zullen hoe dan ook stijgen in populariteit.

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.