Crypto nieuws

  Bitwise CIO: enthousiast over product dat blootstelling biedt aan Ethereum DeFi

  Femke Wassink

  2024-04-01

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Matt Hougan van Bitwise heeft "buitengewoon vertrouwen" in het Ethereum-ecosysteem. Hij hintte dat een "geweldig product" een deel van de actie zou kunnen vangen.

  Exchange Traded Product

  Cryptocurrency vermogensbeheerder Bitwise heeft interesse getoond in het aanbieden van een ETP dat het ecosysteem van Ethereum's layer 2-netwerken en applicaties bestrijkt.

  Matt Hougan zegt in een interview: "Ik zit tussen beschaamd en enthousiast in over dat Bitwise er nog geen heeft. Dit omdat ik denk dat het een geweldig product zou zijn."

  "Buitengewoon vertrouwen"

  Hougan zei dat hij een "buitengewoon vertrouwen" heeft dat het Ethereum-ecosysteem zal evolueren. Het is nog onduidelijk welke layer-2 en applicaties uiteindelijk zullen zegevieren.

  "Ik kan me moeilijk voorstellen hoe de toekomst eruitziet over 3 jaar als er honderd populaire applicaties zijn die mensen gebruiken en waar de economie naartoe stroomt."

  "De beste aanpak zou zijn om ze allemaal te bezitten, wat een geweldig product zou zijn."

  Hougan benadrukte ook dat de markt het belang van de Dencun-upgrade met een factor 10 of 20 onderschat. "Het is een game-changer. Ik denk dat de markt dat nog niet inziet."

  Hoop op lancering Ether ETF in december

  Hougan zegt dat hij bezorgd is dat de markt misschien nog niet klaar is voor een spot Ethereum ETF in mei. Hij hoopt dat de regulator de goedkeuring uitstelt tot december.

  "Het is moeilijk om financiële adviseurs nu al over Ethereum te laten nadenken. Dit aangezien TradFi de onlangs goedgekeurde spot Bitcoin ETFs nog aan het verteren is."

  "Als je het in mei door hun strot duwt, ben ik er niet zeker van of ze er klaar voor zijn." Een deel van mij hoopt dat het december zal zijn. Ik denk dat dat beter zou zijn voor de markt."

  Ether ETF notering

  Bitwise heeft recent zijn S-1 en 19-b4 formulieren ingediend bij de SEC om een Ether ETF te noteren. BlackRock, VanEck, ARK 21Shares, Fidelity, Grayscale Hashdex, Franklin Templeton en Invesco Galaxy zijn de andere aanvragers die SEC-goedkeuring zoeken.

  Veel commentatoren verwachten dat mei een cruciale periode is voor massagoedkeuringen. De kans op goedkeuring van spot Ether ETF's blijft echter dalen.

  Dit gezien de schijnbare onwil van de SEC om in gesprek te gaan met de aanvragers. Echt is niet iedereen het eens met deze verwachting. Zoals Craig Salm van Grayscale.

  Vorige week zei Salm dat problemen die gemeenschappelijk zijn voor spot Ether ETFs "waren opgelost" met de spot Bitcoin ETFs. Zoals creatie- en inlossing procedures, contante en in natura modellen, vermogensbescherming, verliespreventie en bewaring.

  BITB 1,6 miljard aan instromingen

  Bitwise is één van de 11 uitgevers van spot Bitcoin ETF's. BITB heeft ruim $1,6 miljard instroom verzameld. Het vierde meeste achter BlackRock, Fidelity en Ark 21Shares.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

  Redactie

  apr. 10, 2024

  Leestijd: 2 min

  EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

  *
  Nieuws

  BitMEX medeoprichter krijgt rechtszaak vanwege "God Access" handelsdesk

  Femke Wassink

  apr. 9, 2024

  Leestijd: 2 min

  Medeoprichter Ben Delo van BitMEX moet een juridisch probleem onder ogen zien. Een rechter heeft bepaald dat hij een cruciale rol speelde in een vermeend complot.

  *
  Nieuws

  Tim Draper zegt dat halvering en Bitcoin ETF de vraag zullen stimuleren

  Femke Wassink

  apr. 11, 2024

  Leestijd: 2 min

  Durfkapitalist Tim Draper gelooft dat Bitcoin een essentiële bescherming blijft tegen de devaluatie van fiat valuta's. Hij voorspelt dat de waarde van BTC in 2024 verdrievoudigd.