Update: Gensler: "SEC account gecompromitteerd ETF's nog niet goedgekeurd"

Redactie

2024-01-10

Leestijd: 2 minuten

*

Er is verwarring ontstaan rondom de goedkeuring van spot Bitcoin ETF's door de SEC. Het X account van de SEC is gecompromitteerd. Het nieuwsbericht bleek vals te zijn.

Fake news op officieel X account SEC

Op 9 januari stuurde het officiële X account van de Amerikaanse SEC een tweet. Daarin werd gesuggereerd dat de toezichthouder voor het eerst spot Bitcoin ETF had goedgekeurd.

Ongeveer 15 minuten later kwam SEC voorzitter Gary Gensler met een belangrijke correctie. Hij verklaarde dat de commissie "de notering en handel van ETF's niet had goedgekeurd."

Initiële post met fake citaat SEC ingetrokken

Diverse nieuwswebsites hadden het oorspronkelijke bericht al gemeld via hun kanalen. Dat gebeurde nog voordat Gary Gensler met een verklaring naar buiten kwam.

De initiële post werd later als "onbevoegd" bestempeld. Daarin werd beweerd dat de SEC goedkeuring had verleend voor ETF's om op Amerikaanse exchanges genoteerd te worden.

Het bericht bevatte ook een fake foto en een nep citaat van de SEC voorzitter.

Miljoenen views

De SEC heeft het initiële bericht snel ingetrokken maar de post had toen al miljoenen views verzameld. In een verklaring over de onbevoegde tweet liet de Amerikaanse SEC weten:

"De tweet is niet door de SEC of haar personeel gemaakt." De verwarring ontstond nadat bleek dat het @SECGov X/Twitter-account gecompromitteerd was.

Vooralsnog geen beslissing over Spot Bitcoin ETF

Ondanks de onjuiste social media post kan de SEC nog steeds een ETF goedkeuren. Noch de tweet van Gensler of de SEC gaven iets prijs over een goedkeuring of afkeuring.

Er wordt verwacht dat de commissie binnenkort een besluit zal nemen over de spot BTC ETF van ARK Invest en 21Shares. Dit kan leiden tot goedkeuringen voor andere beheerders.

Tweet accuraat maar te vroeg verzonden?

Sommige social media gebruikers suggereren dat de informatie in de ingetrokken SEC tweet accuraat was. Ze denken dat de info juist is, maar dat het bericht te vroeg is gepost.

Voordat Gensler aangaf dat het X account van de SEC gecompromitteerd was, reageerden crypto gebruikers en de crypto markt dienovereenkomstig.

De prijs van BTC steeg ongeveer 2,5% van $46,729 naar $47,901. Daarna daalde het ongeveer 7% naar $44,701. Op dit moment staat de BTC op $41,900.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.