Crypto nieuws

FBI en CISA waarschuwen voor Noord-Koreaanse cyberaanvallen

Admin

Leestijd: 2 minuten

*

De FBI en de CISA geven een waarschuwing uit over cyberaanvallen op blockchain bedrijven. Deze dreigingen worden gesponsord door de Noord-Koreaanse staat.

Ronin Bridge

De aanvallen zijn een reactie op de Ronin Bridge hack van maart. De CISA zegt dat de dreiging van Noord-Koreaanse hackers niet zomaar stopt. 

Crypto bedrijven moeten eerst enkele noodzakelijke stappen nemen. Deze maatregelen zijn nodig om hun beveiliging te kunnen waarborgen.

CISA en FBI

De waarschuwing wordt op 18 april uitgegeven. Dit doet de CISA in samenwerking met de FBI en het ministerie van Financiën.

Het ministerie heeft waarschuwingen en mitigatie suggesties voor blockchain en crypto bedrijven. Dit om ervoor te zorgen dat hun eigen activiteiten veilig blijven voor hackers.

Lazarus hackersgroep

Lazarus is niet de enige hackersgroep die wordt genoemd als Advanced Persistent Threat. Onder Lazarus bevinden zich ook APT38, BlueNoroff en Stardust Chollima. 

Deze en andere groepen richten zich op de blockchain technologie en cryptocurrency industrie. Zoals exchanges, gedecentraliseerde financiële protocollen en play-to-earn games. 

Buit van 620 miljoen dollar

De buit omvat in 2021 ruim 400 miljoen dollar aan gestolen crypto geld. Nu is het bedrag dat de hackersgroep binnenhaalt al fors hoger. Dat is mede te danken aan de Ronin Bridge hack.

Deze levert de groep maar liefst 620 miljoen dollar aan crypto geld op.  

Regime Noord-Korea

De CISA gelooft niet dat het aantal diefstallen snel afneemt. Dit aangezien de groepen spear phishing en malware gebruiken om crypto te stelen.  De Cybersecurity and Infrastructure Security Agency zegt:

"Deze actoren gaan door met het uitbuiten van de kwetsbaarheden van cryptocurrency technologiebedrijven. Dat geldt ook voor gaming bedrijven en exchanges. Ze willen fondsen genereren en witwassen om het Noord-Koreaanse regime te kunnen ondersteunen."

Sancties voor Kim Jong Un

Kim Jong Un weigert om zijn kernwapenprogramma te ontmantelen. Daarmee dwingt hij de Verenigde Staten tot het uitvoeren van de zwaarste economische sancties ooit.

Daarom richt Jong Un zich tot crypto om het kernwapenprogramma te kunnen financieren. Dit aangezien de geldstromen via de traditionele wegen bijna volledig zijn afgesloten.

AppleJeus malware

De waarschuwing gaat gedetailleerd in op het gebruik van AppleJeus malware. Deze gebruiken de groepen om blockchain en cryptocurrency bedrijven aan te vallen.

Daarnaast biedt het ook suggesties over hoe de gebruikers het risico voor zichzelf en de fondsen kunnen beperken. De meeste aanbevelingen zijn veiligheidsprocedures.

Zoals bijvoorbeeld het gebruik van multifactor authenticatie op privérekeningen. Het omvat ook het opleiden van gebruikers over de bedreigingen van social engineering.

Verstandige suggesties

De waarschuwing omvat ook het blokkeren van nieuw geregistreerde domein-mails en endpoint bescherming. De lijst met strategieën bevat allemaal verstandige suggesties. 

Op deze manier kunnen bedrijven maatregelen nemen om zich te beveiligen tegen de schade. De CISA gelooft dat onderwijs over en bewustwording van de dreigingen één van de beste strategieën is. 

In een reactie laat de CISA weten:

"Een cyber beveiliging bewust personeelsbestand is één van de beste verdedigingen tegen social engineering technieken zoals phishing.”

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.