Crypto nieuws

SEC waarschuwt voor "FOMO" te midden van hoop op spot Bitcoin ETFs

Redactie

2024-01-08

Leestijd: 2 minuten

*

Gebruikers op sociale media hebben gewezen op de "zeg nee tegen FOMO" waarschuwing van de regulator. Die komt te midden van de hoop op de goedkeuring van Bitcoin ETFs.

Fear Of Missing Out

De Amerikaanse SEC heeft opnieuw een waarschuwing uitgegeven over FOMO crypto investeren. Dit komt enkele dagen voor de verwachte goedkeuring van spot Bitcoin ETFs.

In een bericht op X op 6 januari, waarschuwde de SEC retail investeerders opnieuw over de risico's die gepaard gaan met digitale activa. Inclusief meme aandelen, crypto en NFT's.

Ook waarschuwingen in 2021 en 2022

Eén van de eerste verschijningen van de “Zeg nee tegen FOMO” blogpost was op 23 januari 2021. Te midden van een crypto en aandelen bullish market die Bitcoin.

Deze markt zag Ether en andere altcoins naar nieuwe all-time highs stijgen rond november 2021. De waarschuwing werd opnieuw uitgegeven in maart 2022 toen de markten afkoelden.

Verschillende gebruikers op sociale media denken dat het rapport kan suggereren dat de SEC één of meer ETFs zal goedkeuren. De beslissing en deadline moet vóór 10 januari vallen.

Beroemdheden en influencers

De waarschuwing noemde beroemdheden en atleten die crypto assets promoten. Het drong investeerders op géén financiële beslissingen te nemen op basis van alleen hun aanbeveling.

"Je ziet je favoriete atleet of influencer die deze investeringsmogelijkheden promoten. Hoewel het verleidelijk is, moet je nooit alleen op basis van hun aanbeveling investeren.”

Door de jaren heen heeft de SEC boetes en straffen opgelegd aan beroemdheden voor hun rol in het promoten van bepaalde cryptocurrencies. Zolas Kim Kardashian.

Boet van $1,26 miljoen voor Kim Kardashian

Op 3 oktober 2023 stemde Kim Kardashian ermee in om $1,26 miljoen te betalen aan de SEC. Ze werd beschuldigd van het niet bekendmaken van de vergoeding van $250.000.

Dit kreeg de reality ster betaald om een schijn token met de naam Ethereum Max te promoten. Dat deed Kardashian bij haar 360 miljoen volgers op Instagram.

Bovendien waarschuwde het rapport investeerders voor de potentiële volatiliteit die geassocieerd wordt met activa die sterk schommelen door "trends en influencers."

Verliezen kunnen snel opstapelen

Het rapport zegt dat terwijl ze in eerste instantie aantrekkelijk kunnen zijn, de verliezen vaak snel opstapelen naarmate de markt verder gaat zonder hen. In het rapport is te lezen"

“Hoe zou je je voelen als je investering in één dag 20, 30, of zelfs 50 procent zou verliezen?”

De crypto industrie kijkt momenteel met ingehouden adem naar de Bitcoin ETF ruimte. Eric Balchunas voorspelt dat de meeste aanvragers binnen de week worden goedgekeurd.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.