Crypto nieuws

Investeringsgigant Paradigm had crypto industrie verlaten maar claimt terug te zijn

Femke Wassink

2023-07-02

Leestijd: 2 minuten

*

Mega investeringsbedrijf Paradigm maakt en statement. Het bedrijf dat beschouwd werd de crypto industrie te hebben verlaten, laat middels een verklaring weten terug van weggeweest te zijn.

Terug van weggeweest

Paradigm heeft zich onlangs teruggetrokken uit de wereld van cryptocurrencies. Toch laat de oprichter van het investeringsbedrijf nu via een verklaring weten helemaal terug te zijn.

Paradigm is een op research gebaseerde technologie-investeringsmaatschappij. Het bedrijf richt zich op cryptocurrencies en aanverwante technologieën. De maatschappij heeft het woord "crypto" weer teruggebracht nadat het kortstondig van de website werd verwijderd.

"Dom en een vergissing"

Matt Huang is de oprichter van het bedrijf. Hij zei in een verklaring dat het verwijderen "dom" was en "een vergissing" is geweest. Hij voegde eraan toe dat Paradigm de crypto ruimte nooit echt heeft verlaten, maar nu volledig terug is.

Paradigm werd in 2018 opgericht door Huang en Coinbase mede-oprichter Fred Ehrsam. Het bedrijf heeft geïnvesteerd in veel belangrijke cryptocurrency projecten. Waaronder Uniswap, MakerDAO, Compound en Optimism.

Vermijden van regelgevende controle?

Huang legde niet uit waarom het woord "crypto" in de eerste plaats van de website was verwijderd. Maar, sommige insiders speculeren dat het een poging was om de regelgevende controle te vermijden of om een breder scala aan investeerders aan te trekken. Daarnaast zijn er op de officiële website van Paradigm nu voortdurend een groot aantal "crypto"woorden zichtbaar.

Op de website van het bedrijf staat nu:

"We richten ons op crypto en gerelateerde technologieën aan de frontlinie. We investeren en dragen tussen de $1 miljoen en $100 miljoen bij aan bedrijven en protocollen. We zijn vaak betrokken bij de vroegste fasen en blijven onze portfolio bedrijven over tijd ondersteunen.”

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.