Crypto nieuws

MAS Singapore Stelt Trust Eisen aan Crypto Bedrijven voor Klant Tegoeden

Femke Wassink

2023-07-03

Leestijd: 2 minuten

*

Het Monetair gezag van Singapore (MAS) heeft crypto service providers opgedragen om klant tegoeden in een trust te bewaren voor het einde van het jaar. MAS verbiedt het deze bedrijven ook om retail klanten te faciliteren in het lenen en staken van tokens.

Klant tegoeden in trust fondsen

Crypto service providers in Singapore moeten klant tegoeden storten in een wettelijke trust voor het einde van het jaar om deze veilig te bewaren. Dit kondigde het MAS vandaag aan.

Deze eis komt nadat MAS publieke raadpleging heeft ontvangen over het verbeteren van klant bescherming die in oktober 2022 is gestart.

"Dit zal het risico op verlies of misbruik van klant tegoeden verminderen en de teruggave van het tegoed vergemakkelijken. Bijvoorbeeld in het geval van insolventie van een DPT (Digital Payment Token of Cryptocurrency) service provider," aldus het MAS.

Lenen en staken van tokens alleen voor geaccrediteerde investeerders

MAS heeft ook crypto service providers verboden om retail klanten te helpen met het lenen en staken van tokens. Institutionele en geaccrediteerde investeerders kunnen deze dienst nog wel steeds aangeboden krijgen. De centrale bank van Singapore heeft tevens publieke feedback gevraagd over wetgevende aanpassingen die gericht zijn op de implementatie van de nieuwste eisen.

“Deze laatste aanscherping van retail toegang tot crypto zou niemand moeten verrassen die de Singapore markt volgt.” Dat maakt Senior beleidsadviseur voor TRM Labs Angela Ang bekend.

Geen onafhankelijke bewaarder

“De beslissing van MAS om bepaalde voorstellen, zoals het vereisen van een onafhankelijke bewaarder voor klant tegoeden, niet te volgen toont aan dat ze luistert naar de industrie en rekening houdt met praktische overwegingen zoals een tekort aan derde partij bewaarders.”

Ang liet ook weten dat de eisen van Singapore gelijk zijn aan die van andere betaaldienst providers en niet zo strikt zijn als de regels in Hong Kong. Singapore vereist nu dat 90% van de klanten crypto in wallets wordt gehouden. Dat in tegenstelling tot de eis van 98% in Hong Kong. Ook hoeven cold wallets, in tegenstelling tot in Hong Kong, zich niet in het land te bevinden.

Standpunt kan in de toekomst veranderen

Het MAS gaf aan dat haar standpunt over het verbieden van crypto entiteiten van het faciliteren van leningen en staking van tokens voor retail klanten in de toekomst kan veranderen.

“Sommige respondenten stelden voor om DPT service providers toe te staan deze activiteiten aan te bieden met de toestemming van de retail klant en risicomededelingen. Dat terwijl anderen pleiten voor een verbod op deze risicovolle en speculatieve activiteiten."

"We zullen de marktontwikkelingen en het risicobewustzijn van de consument volgen naarmate deze evolueren. We ondernemen stappen om ervoor te zorgen dat onze maatregelen evenwichtig en passend zijn."

Onverbiddelijk hard tegen slecht gedrag

Singapore's toewijding aan het ondersteunen van technologieën van de industrie om bestaande traditionele financiële systemen te verbeteren gaat hand in hand met zijn verklaarde doelstelling om "meedogenloos en onverbiddelijk hard" te zijn tegen slecht gedrag in de crypto-industrie.

Vorige maand stelde de MAS ook manieren voor om open, interoperabele netwerken voor tokenized digitale activa en standaarden voor het gebruik van digitaal geld te ontwerpen.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.