Crypto nieuws

BlackRock CEO Larry Fink ziet Bitcoin als 'digitalisering van goud'

Femke Wassink

2023-07-06

Leestijd: 2 minuten

*

CEO van BlackRock Larry Fink uitte woensdag zijn bereidheid om met toezichthouders te werken en naar eventuele zorgen te luisteren. De zorgen gaan over een recente aanvraag van de vermogensbeheerder voor een spot Bitcoin ETF.

Bitcoin als digitalisering van goud

Het is interessant dat Larry Fink de grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie ziet als de digitalisering van goud. "We hebben een goede staat van dienst in de samenwerking met toezichthouders. We proberen alle problemen te begrijpen."

Hij benadrukte dat hij niet in detail kon treden over de aanvraag, maar dat ze nauw samenwerken met de toezichthouders en graag van hen horen.

"Wat we proberen te doen met crypto is het democratiseren en het voor investeerders veel goedkoper maken. "Momenteel is de bid-ask spread voor crypto erg duur. Het erodeert veel van de rendementen. We hopen dat onze toezichthouders deze aanvragen zien als een manier om cryptocurrencies te democratiseren."

19b-4 document voor iShares Bitcoin Trust van BlackRock

Nasdaq diende vorige week opnieuw een 19b-4 formulier in voor BlackRock's iShares Bitcoin Trust. Dat is enkele dagen nadat de Amerikaanse SEC zei dat recente aanvragen voor Spot Bitcoin ETF-fondsen niet "duidelijk en volledig" waren geweest.

Fink sprak breder over Bitcoin, waarbij hij de digitale valuta vergeleek met digitaal goud, hoewel hij persoonlijk zei geen Bitcoin te bezitten. "Specifiek over Bitcoin, zoals ik in het verleden heb gezegd, geloven we in de digitalisering van producten. "Bitcoin is een internationale asset. Het kan een asset vertegenwoordigen waar mensen mee kunnen spelen als een alternatief."

Bitcoin ETF

BlackRock diende voor het eerst een aanvraag in voor de Bitcoin ETF op 15 juni. Deze beweging werd snel gevolgd door andere vermogensbeheerders waaronder Fidelity. Bitcoin is in de nasleep gestegen met een stijging van 19% in de afgelopen maand.

De SEC heeft echter nog geen spot Bitcoin ETF goedgekeurd. De recente aanvragen kunnen uitdagingen ondervinden van het agentschap omdat het in het verleden zorgen heeft geuit over fraude en mogelijke marktmanipulatie bij het beoordelen van potentiële spotfondsen.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.