Crypto nieuws

  BlackRock CEO Larry Fink ziet Bitcoin als 'digitalisering van goud'

  Femke Wassink

  2023-07-06

  Leestijd: 2 minuten

  *

  CEO van BlackRock Larry Fink uitte woensdag zijn bereidheid om met toezichthouders te werken en naar eventuele zorgen te luisteren. De zorgen gaan over een recente aanvraag van de vermogensbeheerder voor een spot Bitcoin ETF.

  Bitcoin als digitalisering van goud

  Het is interessant dat Larry Fink de grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie ziet als de digitalisering van goud. "We hebben een goede staat van dienst in de samenwerking met toezichthouders. We proberen alle problemen te begrijpen."

  Hij benadrukte dat hij niet in detail kon treden over de aanvraag, maar dat ze nauw samenwerken met de toezichthouders en graag van hen horen.

  "Wat we proberen te doen met crypto is het democratiseren en het voor investeerders veel goedkoper maken. "Momenteel is de bid-ask spread voor crypto erg duur. Het erodeert veel van de rendementen. We hopen dat onze toezichthouders deze aanvragen zien als een manier om cryptocurrencies te democratiseren."

  19b-4 document voor iShares Bitcoin Trust van BlackRock

  Nasdaq diende vorige week opnieuw een 19b-4 formulier in voor BlackRock's iShares Bitcoin Trust. Dat is enkele dagen nadat de Amerikaanse SEC zei dat recente aanvragen voor Spot Bitcoin ETF-fondsen niet "duidelijk en volledig" waren geweest.

  Fink sprak breder over Bitcoin, waarbij hij de digitale valuta vergeleek met digitaal goud, hoewel hij persoonlijk zei geen Bitcoin te bezitten. "Specifiek over Bitcoin, zoals ik in het verleden heb gezegd, geloven we in de digitalisering van producten. "Bitcoin is een internationale asset. Het kan een asset vertegenwoordigen waar mensen mee kunnen spelen als een alternatief."

  Bitcoin ETF

  BlackRock diende voor het eerst een aanvraag in voor de Bitcoin ETF op 15 juni. Deze beweging werd snel gevolgd door andere vermogensbeheerders waaronder Fidelity. Bitcoin is in de nasleep gestegen met een stijging van 19% in de afgelopen maand.

  De SEC heeft echter nog geen spot Bitcoin ETF goedgekeurd. De recente aanvragen kunnen uitdagingen ondervinden van het agentschap omdat het in het verleden zorgen heeft geuit over fraude en mogelijke marktmanipulatie bij het beoordelen van potentiële spotfondsen.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.