Crypto nieuws

  Ferrari omarmt crypto betalingen in VS en mogelijk ook in EU

  Femke Wassink

  2023-10-15

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Ferrari stapt in de wereld van digitale valuta. Dat doet het luxe automerk door betalingen in crypto te accepteren in de Verenigde Staten. Daarmee komt Ferrari tegemoet aan de marktvraag en de verzoeken van dealers.

  Ferrari speelt in op de marktvraag

  De keuze van Ferrari om crypto betalingen te accepteren komt niet uit de lucht vallen. Hiermee speelt het merk in op de marktvraag en op verzoeken van dealers.

  Met een toenemend aantal klanten waaronder ook jonge investeerders die crypto omarmen, is dit een slimme zet.

  Verenigde Staten en Europese Unie?

  Ferrari start met het accepteren van crypto betalingen in de Verenigde Staten. Maar er is ook goed nieuws voor Europese autoliefhebbers en autodealers.

  De luxe autofabrikant heeft plannen om vanaf het eerste kwartaal van 2024 ook crypto betalingen te introduceren en accepteren in Europa. Daarnaast heeft Ferrari ook andere crypto-vriendelijke landen op de radar.

  Ferrari en BitPay

  Ferrari heeft de handen ineengeslagen met BitPay. Dit is een grote cryptocurrency betalingsverwerker. Dankzij deze samenwerking kunnen transacties worden uitgevoerd in Bitcoin, Ether en USD Coin.

  BitPay zorgt ervoor dat de crypto wordt omgezet in traditioneel geld. Ferrari dealers hoeven zich op deze manier geen zorgen te maken over schommelende crypto waarden.

  Geen extra kosten of toeslagen

  Chief marketing en commercieel officier van Ferrari Enrico Galliera bevestigde dat er géén sprake is van extra kosten of toeslagen bij het gebruik van cryptocurrency. Daarnaast checkt BitPay de legitimiteit van de digitale valuta.

  Eventuele zorgen over illegale activiteiten, witwassen of belastingontduiking zijn daarmee afgevinkt.

  Tesla nog steeds "on hold"

  Cryptocurrencies hebben nogal wat ups en downs gekend in de bedrijfswereld. Tesla is in 2021 bijvoorbeeld begonnen met het accepteren van Bitcoin. CEO Elon Musk besloot later om deze betaalmethode on hold te zetten.

  De keuze werd gemaakt vanuit milieuoverwegingen.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Google rolt GPT-4 killer Gemini uit

  Femke Wassink

  dec. 7, 2023

  Leestijd: 2 min

  Google Gemini is hier en de uitrol is een feit. Het AI-model van Google is naar verluidt slimmer en krachtiger dan GPT-4 van OpenAI en biedt ook meerdere functies.

  *
  Nieuws

  Crypto.com maakt per ongeluk 10,5 miljoen AUD over naar koppel uit Melbourne: rechtszaak volgt

  Redactie

  sep. 24, 2023

  Leestijd: 2 min

  In een opzienbarende zaak hebben Thevamanogari Manivel en Jatinder Singh uit Melbourne per ongeluk een astronomisch bedrag van 10,5 miljoen Australische dollars of 6,5 miljoen euro ontvangen van Crypto.com.