Crypto nieuws

Ferrari omarmt crypto betalingen in VS en mogelijk ook in EU

Femke Wassink

2023-10-15

Leestijd: 2 minuten

*

Ferrari stapt in de wereld van digitale valuta. Dat doet het luxe automerk door betalingen in crypto te accepteren in de Verenigde Staten. Daarmee komt Ferrari tegemoet aan de marktvraag en de verzoeken van dealers.

Ferrari speelt in op de marktvraag

De keuze van Ferrari om crypto betalingen te accepteren komt niet uit de lucht vallen. Hiermee speelt het merk in op de marktvraag en op verzoeken van dealers.

Met een toenemend aantal klanten waaronder ook jonge investeerders die crypto omarmen, is dit een slimme zet.

Verenigde Staten en Europese Unie?

Ferrari start met het accepteren van crypto betalingen in de Verenigde Staten. Maar er is ook goed nieuws voor Europese autoliefhebbers en autodealers.

De luxe autofabrikant heeft plannen om vanaf het eerste kwartaal van 2024 ook crypto betalingen te introduceren en accepteren in Europa. Daarnaast heeft Ferrari ook andere crypto-vriendelijke landen op de radar.

Ferrari en BitPay

Ferrari heeft de handen ineengeslagen met BitPay. Dit is een grote cryptocurrency betalingsverwerker. Dankzij deze samenwerking kunnen transacties worden uitgevoerd in Bitcoin, Ether en USD Coin.

BitPay zorgt ervoor dat de crypto wordt omgezet in traditioneel geld. Ferrari dealers hoeven zich op deze manier geen zorgen te maken over schommelende crypto waarden.

Geen extra kosten of toeslagen

Chief marketing en commercieel officier van Ferrari Enrico Galliera bevestigde dat er géén sprake is van extra kosten of toeslagen bij het gebruik van cryptocurrency. Daarnaast checkt BitPay de legitimiteit van de digitale valuta.

Eventuele zorgen over illegale activiteiten, witwassen of belastingontduiking zijn daarmee afgevinkt.

Tesla nog steeds "on hold"

Cryptocurrencies hebben nogal wat ups en downs gekend in de bedrijfswereld. Tesla is in 2021 bijvoorbeeld begonnen met het accepteren van Bitcoin. CEO Elon Musk besloot later om deze betaalmethode on hold te zetten.

De keuze werd gemaakt vanuit milieuoverwegingen.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.