Crypto nieuws

  Fidelity volgt voorbeeld BlackRock en duikt in crypto wereld met Ethereum ETF

  Redactie

  2023-11-18

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Vermogensbeheerder Fidelity komt met een eigen aanvraag voor een Ethereum exchange fund of ETF. Daarmee volgt het bedrijf het voorbeeld van BlackRock dat een aanvraag voor de iShares Ethereum Trust indiende.

  Fidelity is nieuwe speler in crypto wereld

  Fidelity staat bekend om het beheren van maar liefst $4,5 biljoen aan activa. De vermogensbeheerder stapt nu ook in de ring van de crypto arena. Ze hebben een aanvraag voor een spot Ethereum ETF ingediend bij de SEC.

  Fidelity wil de Ethereum Fund aandelen op de Cboe BZX Exchange verhandelen. Elke aandeelhouder krijgt een stukje van het fund in handen. Deze bestaat uit ETH dat veilig wordt opgeslagen door een Custodian.

  Investeren in ETH moet laagdrempeliger

  Fidelity benadrukt dat Amerikaanse burgers momenteel geen laagdrempelige manier hebben om te investeren in ETH. De huidige methodes om toegang te krijgen tot deze digitale asset brengen allerlei risico's met zich mee.

  Zoals tegenpartij risico, juridische onzekerheden en technische gevaren. In Europa ligt dit anders. Hier hebben investeerders toegang tot producten die verhandeld worden op gereguleerde exchanges.

  Ze bieden blootstelling aan een breed scala aan spot crypto assets. Op 15 augustus werd de Jacobi Bitcoin ETF bijvoorbeeld als eerste Europese spot Bitcoin ETF goedgekeurd voor de Euronext Amsterdam.

  Verliezen FTX zouden aanzienlijk lager zijn als ...

  Fidelity stelt dat als een Ether ETF beschikbaar was geweest in de VS, de verliezen door bedrijven als FTX, Celsius Network en BlockFi aanzienlijk lager zouden zijn. Een deel van de miljarden zit nu nog vast.

  Het geld bevindt zich voornamelijk in de brokerage accounts van Amerikaanse investeerders.

  De aanvraag van Fidelity komt vlak na het nieuws van BlackRock. Op 16 november deden zij een aanvraag voor een spot Ether ETF, de iShares Ethereum Trust. 6 maanden na hun aanvraag voor een spot Bitcoin ETF.

  Fidelity is het zevende bedrijf dat een aanvraag doet voor een Ether ETF. Andere bedrijven op deze lijst zijn onder andere VanEck, 21Shares & ARK, Hashdex, Grayscale, en Invesco & Galaxy.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Crypto.com maakt per ongeluk 10,5 miljoen AUD over naar koppel uit Melbourne: rechtszaak volgt

  Redactie

  sep. 24, 2023

  Leestijd: 2 min

  In een opzienbarende zaak hebben Thevamanogari Manivel en Jatinder Singh uit Melbourne per ongeluk een astronomisch bedrag van 10,5 miljoen Australische dollars of 6,5 miljoen euro ontvangen van Crypto.com.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt door $41K terwijl goudprijs nieuwe recordhoogte bereikt

  Redactie

  dec. 4, 2023

  Leestijd: 2 min

  Bitcoin komt voor het eerst sinds 19 maanden boven de $41.000 uit. De crypto munt laat een parallelle stijging met goud zien. Het edelmetaal bereikt een historisch hoogtepunt.