Crypto nieuws

Fidelity volgt voorbeeld BlackRock en duikt in crypto wereld met Ethereum ETF

Redactie

2023-11-18

Leestijd: 2 minuten

*

Vermogensbeheerder Fidelity komt met een eigen aanvraag voor een Ethereum exchange fund of ETF. Daarmee volgt het bedrijf het voorbeeld van BlackRock dat een aanvraag voor de iShares Ethereum Trust indiende.

Fidelity is nieuwe speler in crypto wereld

Fidelity staat bekend om het beheren van maar liefst $4,5 biljoen aan activa. De vermogensbeheerder stapt nu ook in de ring van de crypto arena. Ze hebben een aanvraag voor een spot Ethereum ETF ingediend bij de SEC.

Fidelity wil de Ethereum Fund aandelen op de Cboe BZX Exchange verhandelen. Elke aandeelhouder krijgt een stukje van het fund in handen. Deze bestaat uit ETH dat veilig wordt opgeslagen door een Custodian.

Investeren in ETH moet laagdrempeliger

Fidelity benadrukt dat Amerikaanse burgers momenteel geen laagdrempelige manier hebben om te investeren in ETH. De huidige methodes om toegang te krijgen tot deze digitale asset brengen allerlei risico's met zich mee.

Zoals tegenpartij risico, juridische onzekerheden en technische gevaren. In Europa ligt dit anders. Hier hebben investeerders toegang tot producten die verhandeld worden op gereguleerde exchanges.

Ze bieden blootstelling aan een breed scala aan spot crypto assets. Op 15 augustus werd de Jacobi Bitcoin ETF bijvoorbeeld als eerste Europese spot Bitcoin ETF goedgekeurd voor de Euronext Amsterdam.

Verliezen FTX zouden aanzienlijk lager zijn als ...

Fidelity stelt dat als een Ether ETF beschikbaar was geweest in de VS, de verliezen door bedrijven als FTX, Celsius Network en BlockFi aanzienlijk lager zouden zijn. Een deel van de miljarden zit nu nog vast.

Het geld bevindt zich voornamelijk in de brokerage accounts van Amerikaanse investeerders.

De aanvraag van Fidelity komt vlak na het nieuws van BlackRock. Op 16 november deden zij een aanvraag voor een spot Ether ETF, de iShares Ethereum Trust. 6 maanden na hun aanvraag voor een spot Bitcoin ETF.

Fidelity is het zevende bedrijf dat een aanvraag doet voor een Ether ETF. Andere bedrijven op deze lijst zijn onder andere VanEck, 21Shares & ARK, Hashdex, Grayscale, en Invesco & Galaxy.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.