Crypto nieuws

Breaking: Terraform Labs van Do Kwon vraagt Chapter 11 faillissementsbescherming aan

Femke Wassink

2024-01-22

Leestijd: 2 minuten

*

Recent is er nieuws naar buiten gebracht over Terraform Labs van Do Kwon. Het bedrijf achter de TerraUSD stablecoin heeft Chapter 11 faillissementsbescherming aangevraagd.

Financieel doolhof

De krantenkoppen schreeuwen het uit. Terraform Labs van Do Kwon heeft in de Verenigde Staten een aanvraag ingediend voor faillissementsbescherming onder Chapter 11.

Dit is gebeurd bij de faillissementsrechtbank in Delaware. Terraform Labs claimt een geschat vermogen en schuldenlast te hebben van tussen de 100 en 500 miljoen dollar.

De strijd van Terra

Chris Amani is de CEO van Terraform Labs. Hij liet in een verklaring weten dat de Terra gemeenschap en het ecosysteem een ongekende veerkracht hebben getoond.

De aanvraag voor faillissementsbescherming is volgens hem een noodzakelijke stap om door te kunnen gaan met hun doelen. Dat terwijl ze juridische uitdagingen het hoofd bieden.

De val en opkomst?

Na het loskoppelen van de UST van zijn vaste waarde is het Terra-ecosysteem tegen de verwachtingen in blijven bestaan. Het is zelfs op nieuwe manieren gegroeid.

Dit geeft aan dat er hoop is op een positieve uitkomst van de lopende juridische procedures.

Het nieuws komt 4 dagen nadat de SEC akkoord ging met het uitstellen van Kwon's fraudeproces tot 25 maart. Dit gebeurde na een verzoek van zijn juridisch team.

Instorting in mei 2022

In mei 2022 stortte het Terra ecosysteem van Do Kwon in. Na de implosie van het bedrijf bleef de verblijfplaats van de mede oprichter een tijd onbekend. 

Tot hij in maart 2023 in Montenegro werd gearresteerd vanwege vervalste reisdocumenten. De SEC heeft in februari 2023 civiele aanklachten ingediend tegen Terraform Labs en Kwon.

Ze worden beschuldigd van een "multi-miljarden dollar crypto-activa effectenfraude." Deze is gerelateerd aan de tokens die vroeger bekend stonden als UST en Terra LUNA.

Mogelijk straffen in zowel de VS als Zuid-Korea

Zowel de VS als Zuid-Korea zoeken naar de uitlevering van Do Kwon. Er is groeiende speculatie dat Kwon in beide landen meerdere straffen zou kunnen krijgen.

Als hij naar Zuid-Korea wordt uitgeleverd, kan hij een gevangenisstraf van 40 jaar krijgen.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.