Crypto nieuws

  Breaking: Terraform Labs van Do Kwon vraagt Chapter 11 faillissementsbescherming aan

  Femke Wassink

  2024-01-22

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Recent is er nieuws naar buiten gebracht over Terraform Labs van Do Kwon. Het bedrijf achter de TerraUSD stablecoin heeft Chapter 11 faillissementsbescherming aangevraagd.

  Financieel doolhof

  De krantenkoppen schreeuwen het uit. Terraform Labs van Do Kwon heeft in de Verenigde Staten een aanvraag ingediend voor faillissementsbescherming onder Chapter 11.

  Dit is gebeurd bij de faillissementsrechtbank in Delaware. Terraform Labs claimt een geschat vermogen en schuldenlast te hebben van tussen de 100 en 500 miljoen dollar.

  De strijd van Terra

  Chris Amani is de CEO van Terraform Labs. Hij liet in een verklaring weten dat de Terra gemeenschap en het ecosysteem een ongekende veerkracht hebben getoond.

  De aanvraag voor faillissementsbescherming is volgens hem een noodzakelijke stap om door te kunnen gaan met hun doelen. Dat terwijl ze juridische uitdagingen het hoofd bieden.

  De val en opkomst?

  Na het loskoppelen van de UST van zijn vaste waarde is het Terra-ecosysteem tegen de verwachtingen in blijven bestaan. Het is zelfs op nieuwe manieren gegroeid.

  Dit geeft aan dat er hoop is op een positieve uitkomst van de lopende juridische procedures.

  Het nieuws komt 4 dagen nadat de SEC akkoord ging met het uitstellen van Kwon's fraudeproces tot 25 maart. Dit gebeurde na een verzoek van zijn juridisch team.

  Instorting in mei 2022

  In mei 2022 stortte het Terra ecosysteem van Do Kwon in. Na de implosie van het bedrijf bleef de verblijfplaats van de mede oprichter een tijd onbekend. 

  Tot hij in maart 2023 in Montenegro werd gearresteerd vanwege vervalste reisdocumenten. De SEC heeft in februari 2023 civiele aanklachten ingediend tegen Terraform Labs en Kwon.

  Ze worden beschuldigd van een "multi-miljarden dollar crypto-activa effectenfraude." Deze is gerelateerd aan de tokens die vroeger bekend stonden als UST en Terra LUNA.

  Mogelijk straffen in zowel de VS als Zuid-Korea

  Zowel de VS als Zuid-Korea zoeken naar de uitlevering van Do Kwon. Er is groeiende speculatie dat Kwon in beide landen meerdere straffen zou kunnen krijgen.

  Als hij naar Zuid-Korea wordt uitgeleverd, kan hij een gevangenisstraf van 40 jaar krijgen.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

  Redactie

  apr. 10, 2024

  Leestijd: 2 min

  EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

  *
  Nieuws

  BitMEX medeoprichter krijgt rechtszaak vanwege "God Access" handelsdesk

  Femke Wassink

  apr. 9, 2024

  Leestijd: 2 min

  Medeoprichter Ben Delo van BitMEX moet een juridisch probleem onder ogen zien. Een rechter heeft bepaald dat hij een cruciale rol speelde in een vermeend complot.

  *
  Nieuws

  Tim Draper zegt dat halvering en Bitcoin ETF de vraag zullen stimuleren

  Femke Wassink

  apr. 11, 2024

  Leestijd: 2 min

  Durfkapitalist Tim Draper gelooft dat Bitcoin een essentiële bescherming blijft tegen de devaluatie van fiat valuta's. Hij voorspelt dat de waarde van BTC in 2024 verdrievoudigd.