Crypto nieuws

Yuga Labs doet afstand van 2 NFT-games: poging om BAYC-team te "bevrijden"

Femke Wassink

2024-04-18

Leestijd: 2 minuten

*

Yuga Labs is het bedrijf achter de NFT-collectie Bored Ape Yacht Club BAYC. Het heeft de eigendomsrechten van 2 van zijn games verkocht aan Web3-gaming bedrijf Faraway.

Focus organisatie herzien

De verkoop van games is onderdeel van een eerder aangekondigde inspanning om de focus van de organisatie te herzien. Dit maakte Yuga Labs op 17 april bekend via een post op X.

Yuga Labs maakte bekend dat de Web3 gaming studio Faraway de IP-rechten had verworven. Chief gaming officer van Yuga Spencer Tucker stapt ook over naar Faraway.

Daar gaat Tucker aan de slag als de nieuwe chief product officer. Dit moet de continuïteit tussen de twee overgenomen games bij het nieuwe bedrijf waarborgen.

HV-MTL en Legends of the Mara

HV-MTL is een op NFT gerichte "mech" game. Daarbij moeten spelers hun NFT's en lokale omgevingen beheren en verbeteren. Legends of the Mara is een avonturen game.

Deze game maakt deel uit van het Otherside Metaversum dat op 30 april 2022 werd gelanceerd. Yuga Labs en Faraway hebben al enige tijd nauw samengewerkt.

Faraway heeft eerder een game ontwikkeld met als thema de Mutant Ape Yacht Club. Deze game droeg de naam Serum City.

Yuga Labs wil BAYC team "bevrijden"

De beslissing van Yuga om zijn gaming IP over te dragen aan Faraway weerspiegelt een bredere beweging om het team te "bevrijden." Dit initiatief werd ingevoerd toen mede-oprichter Greg Solano in februari terugkeerde bij Yuga en Daniel Allegre verving als CEO.

Greg Solano schreef in februari het volgende op X: “We willen het BAYC team bij Yuga zoveel mogelijk bevrijden om zijn visie uit te voeren. Meer focus, meer behendigheid."

Met deze post op X kondigde Greg Solano zijn terugkeer naar de organisatie aan.

Zwaar getroffen door neerwaartse trend NFT

De aankondiging van woensdag komt op een moment dat NFT's een bredere neerwaartse trend ervaren op de markt. Die van BAYC behoort tot de zwaarst getroffen topcollecties.

Op het moment van publicatie staat de basisprijs van de BAYC collectie op 11,7 Ethereum. Dit vertegenwoordigd een waarde van $35.400 tegen de huidige koersen.

De prijs is maar liefst 92% gedaald van zijn recordhoogte van 153,7 ETH op 1 mei 2022. Eerder dit jaar veroorzaakte Yuga Labs opschudding onder houders en leden.

Dat gebeurde toen op 7 januari werd aangekondigd dat het de controversiële Moonbirds collectie zou overnemen en maker Kevin Rose zou aannemen als adviseur.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.