Crypto nieuws

  FTX advocaten vragen om terugvordering € 323 miljoen van FTX Europe

  Femke Wassink

  2023-07-13

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Sam Bankman-Fried en de FTX Group betaalden een totaalbedrag van ongeveer €323,5 miljoen voor de overname van het Zwitserse bedrijf DAAG. Dit bedrijf komt later bekend te staan als FTX Europe.

  Terugvordering van € 323,5 miljoen

  De advocaten van de crypto exchange FTX hebben een Amerikaanse faillissementsrechtbank in Delaware gevraagd om een terugvordering van meer dan €323,5 miljoen van FTX Europe. Dat maakte de rechtbank woensdag bekend.

  De advocaten van FTX Trading Ltd. en Maclaurin Investments Ltd. vroegen de rechtbank om de teruggave te bevelen van fondsen die waren overgemaakt aan Patrick Gruhn, Robin Matzke, Brandon Williams en de leiding van FTX Europe.

  Sam Bankman-Fried en de FTX Group hadden ongeveer €323,5 miljoen betaald voor de overname van het Zwitserse bedrijf DAAG, dat uiteindelijk FTX Europe zou worden. De advocaten beweerden dat het bedrijf beperkte bedrijfsactiviteiten had en geen intellectueel eigendom buiten een bedrijfsplan.

  Overname om vergunningen

  "Volgens het dossier van de rechtbank gingen FTX-insiders voor de DAAG overname omdat ze geloofden dat de oprichters van DAAG toegang konden bieden tot Europese regelgevers. Deze zouden FTX de nodige vergunningen kunnen verstrekken.

  De vergunningen zijn nodig voor het uitvoeren van activiteiten in de Europese Economische Ruimte. Dit alles omdat ze Williams en Matzke wilden bevoordelen, die al bestaande relaties hadden met Bankman-Fried.

  De advocaten beweerden dat het FTX Europe leiderschap buitensporige earn-out betalingen van bijna €100 miljoen ontving in verband met de overname van K-DNA. Dit is een entiteit die al een vergunning had om te werken in de Europese Economische Ruimte en later voor slechts € 2 miljoen werd geïncorporeerd in FTX Europe.

  Betalingen on hold?

  De advocaten hebben de rechtbank ook gevraagd om de betaling van elk bedrag dat nog moet worden betaald aan FTX Europe te stoppen. De deal was voor meer dan €376 miljoen waarvan nog €52,5 miljoen moet worden betaald, aldus het dossier.

  De advocaten betoogden dat FTX Europe weinig waarde heeft als een activa niet kan worden verkocht. In april keurde een Zwitserse rechtbank een verzoek van FTX goed om de verkoop van FTX Europe te onderzoeken. In maart begon FTX Europe het proces om klanten hun opgesloten fondsen te laten opnemen.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.