Crypto nieuws

FTX geeft voorstellen vrij voordat Financieel Comité samenkomt

admin

Leestijd: 2 minuten

*

De cryptocurrency industrie in de Verenigde Staten wankelt. De markt gaat gebukt onder regelgevende controle en onzekerheid. Marktdeelnemers wachten met ingehouden adem op de uitgifte van een regelgevend kader.

Regelgevingskader

Daar heeft het op de Bahama’s gevestigde FTX recent gehoor aangegeven. Zij hebben een lijst met principes en voorstellen vrijgegeven. De lijst is bedoeld om beleidsmakers te helpen bij het bouwen van een regelgevingskader.

De FTX heeft recent een blog gepubliceerd met de titel “Sleutelprincipes voor Marktregulatie”. De timing van de publicatie is interessant. Deze kwam enkele dagen na de bijeenkomst van grote cryptocurrency exchanges CEO’s.

Belangrijke agendapunten

De CEO’s werden uitgenodigd door Maxine Waters. Zij is de voorzitter van de House Committee on Financial Services. Onder de genodigden bevond zich ook Samuel Bankman-Fried van FTX.

Belangrijke agendapunten waren de digitale activa en de toekomst van de financiële wereld. Er zijn diverse principes en voorstellen vrijgegeven. Belangrijke voorstellen zijn beleidsaanbevelingen voor marktstructuren.

Met name voor marktstructuren die worden gevolgd door toonaangevende cryptocurrency uitwisselingen. Ook de implementatie van de regelgeving, de transparantie en de veiligheid werden opgenomen in de lijst.

Spot en derivaten markten

Eén van de voorstellen suggereert een alternatieve regelgevende benadering. Deze heeft betrekking op de uitvoering van een uniform regelgevend regime voor spot en derivaten markten. In de blog is ook te lezen:

Dit betekent dat het regulering-label op een bepaald product of markt de kerndoelen van de regulering niet hoeft te veranderen. Deze regelsets moeten over het algemeen van toepassing zijn op alle markten.”

Meer transparantie

Andere voorstellen betroffen de noodzaak van een marktstructuur met rechtstreekse leden. Daarbij zouden entiteiten gereglementeerde transacties mogen verrichten. Daarvoor hoeven zij geen beroep te doen op derden.

Een andere aanbeveling benadrukt de vraag naar meer transparantie rond bewaarders van crypto activa. Gebruikers zouden zo meer zicht hebben op de beveiligings- en herstelplannen die zijn opgesteld voor fraude.

Er werd ook gevraagd om de transactie activiteit te rapporteren. Dit om marktmanipulatie te voorkomen en de bescherming van de klant te kunnen waarborgen.

Stablecoin uitgifte reguleren

De blog onderstreept ook het belang om stablecoin uitgifte te reguleren. Dit is in lijn met de bezorgdheid die vaak wordt geuit door bewaarders op het gebied van de regelgeving. Zoals ook SEC voorzitter Gary Gensler.

De voorzitter van de SEC zegt dat een platform exploitant zich moet kunnen verantwoorden. Zeker als deze het gebruik van stablecoins toestaat voor de afwikkeling van transacties.

Zo moet de houder van het platform kunnen uitleggen welke normen hij gebruikt. Bijvoorbeeld om te kunnen beslissen welke stablecoins hij toestaat voor dergelijke doeleinden.

Binance

Vorige maand heeft ook Binance een set van 10 fundamentele rechten voor cryptocurrency gebruikers vrijgegeven. De set bevat rechten voor financiële inclusie, slimme regelgeving en privacy van persoonsgegevens.

De fundamentele rechten gaan ook over betrouwbare beveiliging en regels rond de verkoop van crypto-derivaten. Eerder deze week heeft Gensler zijn oproep voor meer toezicht op cryptocurrency handelsplatformen verdubbeld.

Terwijl hij de noodzaak van registratie benadrukt heeft Gensler de platformen gewaarschuwd. Mede door toedoen van de SEC kunnen zij niet langer acties uitvoeren die onopgemerkt blijven.

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.