Crypto nieuws

  FTX in zee met Galaxy: verkoop, staking en hedging van miljarden in crypto

  Femke Wassink

  2023-08-24

  Leestijd: 2 minuten

  *

  De in de problemen geraakte exchange FTX wil haar schuldeisers terugbetalen in dollars zonder de waarde te verminderen. Zij willen hun crypto bezit van $3 miljard staken, hedgen en verkopen. FTX gaat samenwerken met Mike Novogratz van Galaxy.

  Terugbetaling: geld in plaats van BTC of ETH

  Eind vorige week stonden de details in rechtbankdocumenten. FTX, die in november instortte, wil schuldeisers terugbetalen in gewoon geld en niet in Bitcoin of Ethereum. Ze hopen dat zorgvuldige transacties de waarde van hun $3 miljard aan crypto bezittingen niet zal verminderen.

  De aanklacht luidt als volgt:

  "Het hedgen van bitcoin en ether stelt FTX in staat om potentiële verliezen te beperken voor de verkoop ervan. Het staken van de digitale activa zal ten goede komen aan de failliete boedel en de schuldeisers, door een laag risico rendement op hun anders inactieve digitale activa."

  Hulp van Galaxy Asset Management

  FTX hoopt dat de rente op hun crypto zal bijdragen aan wat ze kunnen teruggeven aan klanten die nog op hun geld wachten. Ze zijn bang dat als ze alles in één keer verkopen, de prijs zal kelderen. Dat zou vooral handig zijn voor short sellers.

  Daarom kijken ze naar experts om dit te voorkomen. Bijvoorbeeld door wekelijkse verkooplimieten in te stellen. Galaxy Asset Management is een onderdeel van het crypto imperium van Mike Novogratz. Zij hebben veel ervaring op het gebied van digitaal vermogensbeheer en handel.

  Galaxy heeft ook geïnvesteerd in FTX

  Interessant is dat Galaxy Digital, een ander deel van dit imperium, eerder aangaf tientallen miljoenen te hebben geïnvesteerd in FTX op het moment van hun faillissement. Nieuwe documenten geven procedures weer die ervoor zorgen dat ze in het beste belang van FTX handelen.

  In april gaf FTX aan $3,4 miljard aan grote, liquide crypto activa te hebben. In juli gaven ze aan dit te willen omzetten in cash voordat het wordt teruggegeven aan klanten. Crypto bedrijven in dezelfde situatie, zoals Celsius, willen uitbetalen in liquide crypto. Zoals BTC en ETH.

  Deze plannen moeten nog worden goedgekeurd door een faillissementsrechtbank in Delaware. De juridische kosten zouden het bedrijf $1,5 miljoen per dag kosten. Bankman-Fried zei niet schuldig te willen zijn aan herziene beschuldigingen van fraude in zijn bedrijfsvoering.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.