Crypto nieuws

FTX in zee met Galaxy: verkoop, staking en hedging van miljarden in crypto

Femke Wassink

2023-08-24

Leestijd: 2 minuten

*

De in de problemen geraakte exchange FTX wil haar schuldeisers terugbetalen in dollars zonder de waarde te verminderen. Zij willen hun crypto bezit van $3 miljard staken, hedgen en verkopen. FTX gaat samenwerken met Mike Novogratz van Galaxy.

Terugbetaling: geld in plaats van BTC of ETH

Eind vorige week stonden de details in rechtbankdocumenten. FTX, die in november instortte, wil schuldeisers terugbetalen in gewoon geld en niet in Bitcoin of Ethereum. Ze hopen dat zorgvuldige transacties de waarde van hun $3 miljard aan crypto bezittingen niet zal verminderen.

De aanklacht luidt als volgt:

"Het hedgen van bitcoin en ether stelt FTX in staat om potentiële verliezen te beperken voor de verkoop ervan. Het staken van de digitale activa zal ten goede komen aan de failliete boedel en de schuldeisers, door een laag risico rendement op hun anders inactieve digitale activa."

Hulp van Galaxy Asset Management

FTX hoopt dat de rente op hun crypto zal bijdragen aan wat ze kunnen teruggeven aan klanten die nog op hun geld wachten. Ze zijn bang dat als ze alles in één keer verkopen, de prijs zal kelderen. Dat zou vooral handig zijn voor short sellers.

Daarom kijken ze naar experts om dit te voorkomen. Bijvoorbeeld door wekelijkse verkooplimieten in te stellen. Galaxy Asset Management is een onderdeel van het crypto imperium van Mike Novogratz. Zij hebben veel ervaring op het gebied van digitaal vermogensbeheer en handel.

Galaxy heeft ook geïnvesteerd in FTX

Interessant is dat Galaxy Digital, een ander deel van dit imperium, eerder aangaf tientallen miljoenen te hebben geïnvesteerd in FTX op het moment van hun faillissement. Nieuwe documenten geven procedures weer die ervoor zorgen dat ze in het beste belang van FTX handelen.

In april gaf FTX aan $3,4 miljard aan grote, liquide crypto activa te hebben. In juli gaven ze aan dit te willen omzetten in cash voordat het wordt teruggegeven aan klanten. Crypto bedrijven in dezelfde situatie, zoals Celsius, willen uitbetalen in liquide crypto. Zoals BTC en ETH.

Deze plannen moeten nog worden goedgekeurd door een faillissementsrechtbank in Delaware. De juridische kosten zouden het bedrijf $1,5 miljoen per dag kosten. Bankman-Fried zei niet schuldig te willen zijn aan herziene beschuldigingen van fraude in zijn bedrijfsvoering.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.