Crypto nieuws

FTX heeft plannen om crypto exchange voor Internationale klanten te herstarten

Femke Wassink

2023-08-01

Leestijd: 2 minuten

*

Het voorgestelde herstructureringsplan opent de deur voor een specifieke klasse van schuldenaars om activa te bundelen om een nieuwe, offshore exchange te creëren.

Mogelijke herstart FTX.com

De curatoren van de failliete crypto exchange FTX hebben een voorstel ingediend dat kan leiden tot een mogelijke herstart van FTX.com. Deze is exclusief beschikbaar voor offshore klanten.

Echter, volgens het plan zouden FTT tokenhouders niets krijgen. FTX stelt voor om haar schuldeisers te organiseren in verschillende klassen van eisers.

Het heeft een manier voorgesteld waarmee één klasse van eisers de FTX exchange met externe investeerders kan herstarten. Mits de groep hiermee akkoord gaat.

Eisers in verschillende groepen

De indiening is gepost op maandagavond. Het verdeelt de eisers in verschillende groepen. De eerste groep bestaat uit eisers van de offshore exchange van FTX.com. Dit worden ook wel de "dotcom klanten" genoemd.

Gevolgd door klanten van de Amerikaanse, de NFT exchange, ongedekte, gedekte en ondergeschikte claims. Algemene claims zijn Alameda's geldschieters of handelspartners. Ondergeschikte claims zijn belastingen en boetes.

Pro-rata uitbetaling

De prioriteit van deze claims wordt bepaald volgens de waterval prioriteiten. Elke klasse krijgt een pro-rata uitbetaling van wat er over is als de klasse is afgerond. De volgorde wordt bepaald na onderhandelingen met stakeholders.

Leden van de Dotcom claimanten categorie zijn de voormalige klanten van FTX.com. Zij kunnen ervoor kiezen om hun activa te bundelen om een "offshore exchange" of een "herstart" platform dat niet beschikbaar is in de VS te creëren.

"In plaats van alleen contant geld, kunnen schuldenaars bepalen dat de offshore exchange niet-contante overwegingen aan de klanten betaalt. Bijvoorbeeld in de vorm van vermogensbeveiligingen, tokens, belangen in het offshore exchange bedrijf of rechten om te investeren in eigen vermogensbeveiligingen, tokens of andere belangen".

Dat is te lezen in het document dat bij de bekendmaking hoort. Dat wijst erop dat de schuldenaars een contante uitbetaling zouden kunnen opgeven voor een aandeel in de nieuwe exchange.

Eerdere aanwijzingen voor herstart

Er zijn eerder aanwijzingen geweest voor mogelijke herstarts van FTX. De rekeningen van interim CEO John Ray III die zijn ingediend in mei, verwezen naar een "FTX herstart" of een "2.0 herstart".

De in Singapore gevestigde Wassielawyer, een antropomorfe crypto Twitter en juridische persoonlijkheid, merkte op dat het voorgestelde herstructureringsplan geen toelage bevat voor houders van FTT.

De token werd aangemerkt als een beveiliging door de SEC in een klacht die in december werd ingediend tegen FTX-medeoprichter Gary Wang en voormalig Alameda Research CEO Caroline Ellison.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.