Crypto nieuws

  FTX heeft plannen om crypto exchange voor Internationale klanten te herstarten

  Femke Wassink

  2023-08-01

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Het voorgestelde herstructureringsplan opent de deur voor een specifieke klasse van schuldenaars om activa te bundelen om een nieuwe, offshore exchange te creëren.

  Mogelijke herstart FTX.com

  De curatoren van de failliete crypto exchange FTX hebben een voorstel ingediend dat kan leiden tot een mogelijke herstart van FTX.com. Deze is exclusief beschikbaar voor offshore klanten.

  Echter, volgens het plan zouden FTT tokenhouders niets krijgen. FTX stelt voor om haar schuldeisers te organiseren in verschillende klassen van eisers.

  Het heeft een manier voorgesteld waarmee één klasse van eisers de FTX exchange met externe investeerders kan herstarten. Mits de groep hiermee akkoord gaat.

  Eisers in verschillende groepen

  De indiening is gepost op maandagavond. Het verdeelt de eisers in verschillende groepen. De eerste groep bestaat uit eisers van de offshore exchange van FTX.com. Dit worden ook wel de "dotcom klanten" genoemd.

  Gevolgd door klanten van de Amerikaanse, de NFT exchange, ongedekte, gedekte en ondergeschikte claims. Algemene claims zijn Alameda's geldschieters of handelspartners. Ondergeschikte claims zijn belastingen en boetes.

  Pro-rata uitbetaling

  De prioriteit van deze claims wordt bepaald volgens de waterval prioriteiten. Elke klasse krijgt een pro-rata uitbetaling van wat er over is als de klasse is afgerond. De volgorde wordt bepaald na onderhandelingen met stakeholders.

  Leden van de Dotcom claimanten categorie zijn de voormalige klanten van FTX.com. Zij kunnen ervoor kiezen om hun activa te bundelen om een "offshore exchange" of een "herstart" platform dat niet beschikbaar is in de VS te creëren.

  "In plaats van alleen contant geld, kunnen schuldenaars bepalen dat de offshore exchange niet-contante overwegingen aan de klanten betaalt. Bijvoorbeeld in de vorm van vermogensbeveiligingen, tokens, belangen in het offshore exchange bedrijf of rechten om te investeren in eigen vermogensbeveiligingen, tokens of andere belangen".

  Dat is te lezen in het document dat bij de bekendmaking hoort. Dat wijst erop dat de schuldenaars een contante uitbetaling zouden kunnen opgeven voor een aandeel in de nieuwe exchange.

  Eerdere aanwijzingen voor herstart

  Er zijn eerder aanwijzingen geweest voor mogelijke herstarts van FTX. De rekeningen van interim CEO John Ray III die zijn ingediend in mei, verwezen naar een "FTX herstart" of een "2.0 herstart".

  De in Singapore gevestigde Wassielawyer, een antropomorfe crypto Twitter en juridische persoonlijkheid, merkte op dat het voorgestelde herstructureringsplan geen toelage bevat voor houders van FTT.

  De token werd aangemerkt als een beveiliging door de SEC in een klacht die in december werd ingediend tegen FTX-medeoprichter Gary Wang en voormalig Alameda Research CEO Caroline Ellison.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.