Crypto nieuws

G20 zegt ja tegen verantwoordelijke AI en de crypto toekomst

Redactie

2023-09-11

Leestijd: 2 minuten

*

Er is goed nieuws voor digitale valuta en technologie. De G20 landen hebben aangegeven volop in te zetten op verantwoordelijk gebruik en ontwikkeling van AI. Ook maken ze plannen voor een toekomst die digitale assets en CBDC omvat.

Potentieel van AI volledig ontgrendelen

Het nieuws en de plannen werden bekend tijdens de machtsoverdracht van het G20 voorzitterschap. Deze gaat van India naar Brazilië. AI of Kunstmatige Intelligentie wordt gezien als een hulpmiddel voor welvaart en de uitbreiding van de wereldwijde digitale economie.

Daarbij benadrukte de G20 de noodzaak om het volle potentieel van AI te ontgrendelen. Dit moet op een manier die inclusief, mensgericht en verantwoordelijk is. Dat betekent dat er aandacht moet zijn voor gegevensbescherming, vooringenomenheid en ethiek.

Uitbreiding digitale economie

De landen zien AI niet alleen als een verfijnde technologie maar ook als een instrument voor welvaart en uitbreiding van de digitale economie. Dit gaat niet zonder verantwoordelijkheid. De G20 benadrukt dat er aandacht moet zijn voor gegevensbescherming en menselijk toezicht.

Het officiële document van de G20 leiders benadrukt hoe technologie de kloof kan dichten in de wereldwijde digitale toegang. De G20 is bijzonder geïnteresseerd in het uitstippelen van beleid voor crypto en het potentieel van CBDC's voor grensoverschrijdende betalingen.

Crypto en CBDC

De G20 bracht ook goed nieuws voor de crypto wereld. De leiders hebben hun interesse getoond in het maken van beleid en regelgeving voor cryptocurrencies en CBDC’s. Er komt meer internationale samenwerking om crypto betrouwbaarder en toegankelijker te maken.

De Indiase Minister van Financiën, Nirmala Sitharaman, benadrukte dat deze digitale revolutie een wereldwijd kader nodig heeft.

"In een verbonden wereld overschrijdt financiële technologie grenzen. Dus zijn grensoverschrijdende samenwerkingen absoluut cruciaal."

Nirmala Sitharaman vindt dat internationale samenwerking de sleutel is om deze booming markt te reguleren. Want in een wereld waarin financiële technologie geen grenzen kent, zijn internationale partnerschappen essentieel.

Duurzaamheid in zicht

Deze drive naar verantwoorde AI zal ook worden aangewend om de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties te behalen. Zoals het bevorderen van vrede en welvaart over de hele wereld.

Daaruit kunnen we concluderen dat de G20 een pro-innovatie benadering hanteert met het oog op zowel ethische als praktische overwegingen. De G20 landen zijn serieus bezig met het vormen van de toekomst van zowel AI als crypto.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.