Crypto nieuws

  G20 zegt ja tegen verantwoordelijke AI en de crypto toekomst

  Redactie

  2023-09-11

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Er is goed nieuws voor digitale valuta en technologie. De G20 landen hebben aangegeven volop in te zetten op verantwoordelijk gebruik en ontwikkeling van AI. Ook maken ze plannen voor een toekomst die digitale assets en CBDC omvat.

  Potentieel van AI volledig ontgrendelen

  Het nieuws en de plannen werden bekend tijdens de machtsoverdracht van het G20 voorzitterschap. Deze gaat van India naar Brazilië. AI of Kunstmatige Intelligentie wordt gezien als een hulpmiddel voor welvaart en de uitbreiding van de wereldwijde digitale economie.

  Daarbij benadrukte de G20 de noodzaak om het volle potentieel van AI te ontgrendelen. Dit moet op een manier die inclusief, mensgericht en verantwoordelijk is. Dat betekent dat er aandacht moet zijn voor gegevensbescherming, vooringenomenheid en ethiek.

  Uitbreiding digitale economie

  De landen zien AI niet alleen als een verfijnde technologie maar ook als een instrument voor welvaart en uitbreiding van de digitale economie. Dit gaat niet zonder verantwoordelijkheid. De G20 benadrukt dat er aandacht moet zijn voor gegevensbescherming en menselijk toezicht.

  Het officiële document van de G20 leiders benadrukt hoe technologie de kloof kan dichten in de wereldwijde digitale toegang. De G20 is bijzonder geïnteresseerd in het uitstippelen van beleid voor crypto en het potentieel van CBDC's voor grensoverschrijdende betalingen.

  Crypto en CBDC

  De G20 bracht ook goed nieuws voor de crypto wereld. De leiders hebben hun interesse getoond in het maken van beleid en regelgeving voor cryptocurrencies en CBDC’s. Er komt meer internationale samenwerking om crypto betrouwbaarder en toegankelijker te maken.

  De Indiase Minister van Financiën, Nirmala Sitharaman, benadrukte dat deze digitale revolutie een wereldwijd kader nodig heeft.

  "In een verbonden wereld overschrijdt financiële technologie grenzen. Dus zijn grensoverschrijdende samenwerkingen absoluut cruciaal."

  Nirmala Sitharaman vindt dat internationale samenwerking de sleutel is om deze booming markt te reguleren. Want in een wereld waarin financiële technologie geen grenzen kent, zijn internationale partnerschappen essentieel.

  Duurzaamheid in zicht

  Deze drive naar verantwoorde AI zal ook worden aangewend om de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties te behalen. Zoals het bevorderen van vrede en welvaart over de hele wereld.

  Daaruit kunnen we concluderen dat de G20 een pro-innovatie benadering hanteert met het oog op zowel ethische als praktische overwegingen. De G20 landen zijn serieus bezig met het vormen van de toekomst van zowel AI als crypto.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.