Crypto nieuws

Gaat Apple Bitcoin en crypto betalingen toestaan in de toekomst?

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Apple CEO Tim Cook heeft cryptocurrency in zijn bezit. Dit heeft de crypto en tech sector met stomheid geslagen. De openbaring kwam nadat een interviewer vroeg naar het bezit van Bitcoin of Ethereum.

Appeltje voor de dorst?

De CEO laat weten het redelijk te vinden om activa te bezitten in een gediversifieerde portefeuille. Beleggingsexpert Anthony Pompliano verklaarde de uitspraken van Cook.

Hij legt ook uit hoe dit de huidige crypto industrie zou kunnen veranderen. Tim Cook maakt ook duidelijk dat zijn keuze niet betekent dat Apple in de toekomst cryptocurrency betaling zou gaan accepteren. 

Crypto als onderdeel van Apple activiteiten

Pompliano denkt daar echter anders over. Dat terwijl de expert erkend niet veel kennis te hebben over de cryptocurrency investeringen van de CEO. 

Toch is Pompliano hoopvol dat cryptocurrencies onderdeel zouden kunnen gaan uitmaken van Apple’s activiteiten. Anthony Pompliano vraagt zich af ook het onderstaande af:

“Zou er een dag komen waarop Apple Bitcoin of andere crypto betalingen gaat toestaan? Naar mijn mening wel. Is er een dag waarop wordt begonnen met Web 3 of andere technologieën? Absoluut!”

Daar voegt de beleggingsexpert aan toe:

“Crypto zal geen aparte industrie worden. In plaats daarvan zullen cryptocurrencies infiltreren binnen alle bestaande activa en alle bestaande industrieën.”

Niet langer een taboe

Er is één ding waar Pompliano duidelijk opgewonden over is. Praten over cryptocurrency wordt steeds “cooler”. Iemands professionele reputatie wordt niet meer in gevaar gebracht. 

Pompliano zegt:

“Natuurlijk kun je praten over crypto. Het carrière risico is namelijk weggenomen. Of het nu Tim Cook is of iemand anders binnen een machtige positie. Bijvoorbeeld binnen de financiële of technologische industrie. Iedereen mag over deze technologie praten.”

Stimulans voor crypto adoptie

De expert suggereert ook dat tech leiders op dit moment onderzoek doen naar crypto. Ze nemen deel aan de sector om zichzelf te onderwijzen of om experts toe te kunnen voegen aan hun raad van bestuur.

Dit om ervoor te zorgen dat cryptocurrency hun eigen bedrijfsmodellen niet verstoort. Volgens Pompliano zou dit de adoptie van crypto in alle sectoren stimuleren. 

Innovatie met iCloud

Bitcoin naar Apple brengen is geen nieuw idee. iCloud zou zelfs kunnen helpen bij het transporteren en opslaan van cryptocurrency voor betalingen. Dat suggereerde Michael J. Saylor.

De medeoprichter van MicroStrategy beweert ook dat deze innovatie de zaken zou kunnen verbeteren en banken zou kunnen verslaan. Saylor zegt daar het volgende over:

“Stel je voor dat 100 miljoen mensen 10.000 dollar in de iCloud hebben zitten. Dan ben je zojuist toch ’s werelds grootste en meest winstgevende bank in de geschiedenis geworden?” 

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.