Crypto nieuws

Gaat Shiba Inu sky high of volgt er een tragische noodlanding?

admin

Leestijd: 2 minuten

*

De prijzen van Shiba Inu tokens blijven invloed uitoefenen op de gebeurtenissen in de wereld. Zelfs de vraag naar echte Shiba Inu pups is gestegen. Ondanks dat kan de luchtbel van Shiba Inu elk moment uiteen spatten.

Is Shiba Inu een get-rich-quick verhaal?

Volatiliteit is niet ongewoon voor digitale munteenheden. Toch kan Shiba Inu een groot deel van zijn waarde verliezen in de komende maanden. Shiba Inu lijkt daarmee een get-rich-quick verhaal.

Ondanks dat hebben sommigen de token gekte toch verworpen of genegeerd. Geoff Lewis Twitterde daarover zijn mening. De oprichter van Bedrock Capital vergeleek de gekte rondom Shiba Inu met Pets.com.

Lewis gelooft dat de token op één lijn zit met de online dierenwinkel. Nét voordat ook hun luchtbel in 2000 uiteen spatte. Hij liet weten: “Shiba Inu is voor 2021 hetzelfde als wat Pets.com voor 2000 was.”

Shiba Inu is de nieuwe pets.com

Pets.com is een webshop voor dierenbenodigdheden. Na de lancering in februari 1999, werd het bedrijf direct een succes. Amazon kreeg een maand later zelfs 54% van de belangen in handen.

En dat is nog niet alles. Het bedrijf spendeerde een slordige 1,2 miljoen dollar aan marketing om de verkoop te stimuleren. Nog in datzelfde jaar ging Pets.com zelfs naar de beurs.

In totaal gaf het bijna 11 miljoen dollar uit. Toch was dat niet het grootste probleem. De inkomsten uit de verkoop van huisdieren accessoires bedroeg slechts 619.000 dollar.

Aandeel keldert van naar /bin/sh,19

Al snel diende het noodlot zich aan. Pets.com werd in 268 dagen na de start van de handel op Nasdaq geliquideerd. Het werd één van de grootste rampen. Zeker toen het aandeel instortte van naar slechts /bin/sh,19.

De vergelijking met een dotcom luchtbel was snel gemaakt. Shiba Inu zou voorbestemd zijn om hetzelfde lot te ondergaan. Voornamelijk veroorzaakt door de ongekende stijgingen.

Reis naar de maan die eindigt in een noodlanding

Zou Shiba Inu tot het nulpunt kunnen dalen? Diverse crypto enthousiastelingen hebben de tragische noodlanding al voorspeld. CEO van Creative Planning Peter Mallouk liet daar het volgende over weten;

“Shiba Inu gaat naar het nulpunt. Het mag misschien eerst sky high gaan, maar het wordt een rondje dat eindigt met een tragische noodlanding.”

Mensen zouden het hier over eens kunnen zijn. Het valt nou eenmaal niet te ontkennen dat Shiba Inu sinds het bestaan slachtoffer is geweest van een oneindige hoeveelheid FUD.

Recent liet Shiba Inu nog zien zich snel te kunnen herstellen. Onlangs een enorme correctie van 40%. Deze comeback hielp Shiba Inu zelfs aan een plaats in de top 5 van munten.

Of het ongefundeerde geluiden zijn is nog even afwachten. Op dit moment wordt Shiba Inu namelijk ondersteund door verschillende exchange platformen.

 

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.