Crypto nieuws

  Gary Gensler zal de Amerikaanse cryptowereld verbeteren

  Robin Plus

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Hester Peirce van de United States Securities and Exchange Commission staat bekend als een toezichthouder die consistente steun heeft getoond voor digitale activa. Zij heeft er ten alle tijden voor gezorgd dat de cryptomarkt ruimte heeft gekregen om zich binnen Amerika te ontwikkelen tot de markt die het land huidig kent. Haar werkzaamheden, haar steun en haar beschermende woorden hebben haar daarom de bijnaam ‘’cryptomoeder’’ gegeven.

  In een nieuw interview reflecteerde Peirce op de Amerikaanse aanpak met betrekking tot de regelgeving voor de activaklasse zoals die er vandaag de dag is. Hester Peirce sprak de volgende woorden: “Ik denk dat we de boot een beetje hebben gemist wat betreft de cryptowereld. En ik denk dat een groot deel daarvan voortkomt uit het niet geven van duidelijkheid in onze regels.” Verder ontkrachtte zij ook de hardnekkige verhalen over de slechte kant van de cryptowereld. Veel mensen denken namelijk dat de crypto op de een of andere manier onlosmakelijk verbonden zijn met illegaliteit en dat het de wens is van crypto om het systeem op dat gebied te slim af te zijn. Echter, Hester haar eigen ervaring is totaal tegenovergesteld. Zij ervaart juist dat deelnemers uit de crypto-industrie zich aan de regels willen houden. Verder hoort zij vaak dat deze deelnemers het lastig vinden om zich aan de juiste regels te houden zonder adequate begeleiding en/of een duidelijke regelgeving.

  Gary Gensler als nieuwe voorzitter

  Gary Gensler heeft zich kandidaat gesteld en wil graag de rol als nieuwe voorzitter van de United States Securities and Exchange Commission op zich nemen. Hester Peirce is erg lovend over deze mogelijke aanstelling en sprak:

  “Ben ik optimistisch dat we eindelijk zover komen dat we meer duidelijkheid geven? Ik denk dat we een goede kans hebben. […] We staan waarschijnlijk op het punt om een nieuwe voorzitter te krijgen, Gary Gensler, die zijn hoorzitting had voor de Senaat. Dat is een stap in het proces. Dan moet er over hem gestemd worden. En als hij bevestigd wordt en naar de SEC komt, brengt hij echt diepe kennis van deze activaklasse met zich mee.”

  Waarom Gary Gensler?

  Peirce onderstreepte Gensler’s recente ervaring met het geven van cursussen over blockchain aan het Massachusetts Institute of Technology en merkte op dat hij “omringd is door mensen die enthousiast zijn over deze technologie.” Gensler begrijpt volgens haar het positieve potentieel van de industrie. Daarnaast begrijpt Gensler ook de noodzaak van meer duidelijkheid rondom de cryptomarkt om de ontwikkeling ervan te vergemakkelijken. Het feit dat het regeringsorgaan Gensler niet van deze dingen hoeft te overtuigen zal “zeer nuttig” zijn, zei ze.

  De voorzitter van de United States Securities and Exchange Commission bepaald wat er op de agenda van het regeringsorgaan komt te staan. In het geval van Gensler kan worden verwacht dat hij een betere regelgeving rondom de cryptocurrencies in elkaar zal willen zetten om zo de wereld van de crypto te ondersteunen in zijn ontwikkeling. In het interview met Peirce benadrukte zij wel dat er een aanzienlijke mate van dagelijkse continuïteit bij de SEC in zijn interactie met de crypto-industrie zal worden gewaarborgd, ongeacht wie de voorzitter is.

  De rol van Hester Peirce zelf

  Peirce benadrukte dat ze “geen pleitbezorger is voor een bepaalde activaklasse”. Over haar rol als cryptomoeder sprak zij het volgende: “Ik ben een pleitbezorger voor mensen die de mogelijkheid hebben om te investeren in de activaklassen van de cryptowereld die ze waardevol achten voor wat hun einddoelstellingen ook zijn.” Nadat ze voor het eerst over Bitcoin (BTC) had geleerd toen ze bij George Mason was, zei ze dat ze een “grote gelovige is in de kracht van decentralisatie” en dat cryptocurrency daar “heel mooi in past.” Met Gary Gensler als nieuwe voorzitter binnen de United States Securities and Exchange Commission zal deze gedachten worden voortgezet.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.