Crypto nieuws

Grayscale lanceert crypto investeringsfonds gericht op staking rewards

Femke Wassink

2024-03-30

Leestijd: 2 minuten

*

Grayscale lanceert een nieuw crypto investeringsfonds. Het Dynamic Income Fund is er voor beleggers die hun portfolio wil spekken met inkomsten uit het staken van crypto.

GDIC vanaf $1,1 miljoen

Staken is het vastzetten van crypto om het netwerk te ondersteunen in ruil voor beloningen. Het is een manier om extra crypto te verdienen door tokens te "parkeren."

Om deel te kunnen nemen aan het GDIC moet de belegger de beschikking hebben over een beheerd vermogen van meer dan $1,1 miljoen of een nettovermogen van $2,2 miljoen.

Maximaliseren staking inkomsten als inzet

De Proof of Stake tokens voor hun fondsportfolio worden zorgvuldig uitgekozen. Het doel is het maximaliseren van stakingsinkomsten met vermogensgroei als mooie bijzaak.

De beloningen die de belegger ontvangt voor de ondersteuning worden wekelijks omgezet in Amerikaanse dollars. De uitkeringen heeft Grayscale gepland op kwartaalbasis.

Solana, Polkadot en Osmosis

Binnen het fonds nemen Osmosis met 24%, Solana met 20% en Polkadot met 14% de grootste brokken voor hun rekening. 43% is gereserveerd voor andere tokens.

Osmosis biedt een beloningspercentage van 11,09%. Solana staat op 7,42% en Polkadot zet volgens recente data in op een beloningspercentage van 11,9%.

Van deze 3 is alleen Solana één van de top 10 PoS-tokens op basis van marktkapitalisatie.

Spot ETF Grayscale onder vuur

Dan is er ook nog een andere ontwikkeling waar Grayscale mee te maken heeft. Hun Bitcoin spot ETF werd gelanceerd op 11 januari. Deze ligt nu onder vuur vanwege hoge kosten.

Dat heeft geleid tot miljarden aan uitstroom. Tot 25 maart is er meer dan $14 miljard uitgestroomd uit het Grayscale Bitcoin Trust sinds de start op 11 januari 2024.

Grayscale is ook in strijd met de SEC over de goedkeuring van hun Ethereum Futures ETF.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.