Crypto nieuws

  Geen sleutel? Geen munten! Crypto exchange Vauld bevriest alle opnames en stortingen

  Cheval de Vie

  2022-07-04

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Vauld schort recent alle opnames, stortingen en handel in cryptocurrencies op. De crypto exchange uit Singapore neemt daarmee een moeilijke maar noodzakelijke beslissing. 

  Run op crypto banken

  Met het per direct stopzetten van alle opnames, stortingen en handelsactiviteiten op het platform, lijkt er nog geen einde te zijn aan de huidige run op crypto banken. 

  Vauld wil een moratorium aanvragen bij de Singaporese rechtbanken. Mede omdat klanten van het platform sinds 22 juni proberen om een overschot op te nemen. Deze bedraagt $197,7 miljoen.

  Per direct opgeschort

  Om het bedrag te kunnen bewaken besluit de exchange om de opnames met onmiddellijke ingang op te schorten. Vauld schept in mei van dit jaar op dat het een vermogen van $ 1 miljard onder beheer heeft.

  Dat terwijl er op 16 juni wordt verklaart dat de zaken zoals gebruikelijk blijven werken. Slechts 18 dagen later onderzoekt Vauld de mogelijkheden om te herstructureren. 

  Eerste signalen van problemen op 21 juni

  CEO Darshan Bathija laat op 21 juni weten dat Vauld 30% inkrimpt. Dit was een eerste signaal dat het bedrijf mogelijk onder druk stond. 

  Bathija zegt ook dat Three Arrows Capital eerder geïnvesteerd heeft in het bedrijf. De investeerder is hier eind 2021 mee gestopt.

  Een aantal redenen

  De verklaring van Vauld suggereert een aantal redenen voor het bevriezen van het geld van zijn klanten. In de eerste plaats zijn dat de volatiele marktomstandigheden.

  Ook de financiële moeilijkheden van de belangrijkste zakenpartners zouden onvermijdelijke gevolgen hebben voor Vauld én het huidige marktklimaat.

  Three Arrows Capital

  De ondergang van Three Arrows Capital wordt beschouwd als een belangrijke bijdrage tot de capitulatie onder gecentraliseerde financieringsmaatschappijen.

  Three Arrows had een aanzienlijke blootstelling aan Luna Classic. Deze crash ligt ons nog vers in het geheugen. Daardoor daalden de deelnemingen van 3AC van $560 miljoen naar $670. 

  Vauld stapt inderdaad in de voetsporen van grote CeFi platformen. Zoals onder andere BlockFi, Celsius en Voyager. Deze laatste schuift de schuld in de schoenen van 3AC.

  Voyager, Celcius en BlockFi

  Voyager vindt dat Three Arrows Capital schuldig is aan hun recente beslissing om de fondsen van klanten te bevriezen. BlockFi is dichtbij een deal van $240 miljoen met FTX.

  Dit na de nodige financiële moeilijkheden. Dat terwijl de plannen om Celsius van het faillissement te redden onlangs werden gedeeld door hoofdinvesteerder BnkToTheFuture.

  Houd je sleutels privé

  Volgens crypto journalisten is de strijd die Vauld levert een goede motivatie voor investeerders. Zij moeten hun eigen sleutels bewaren. 

  Jezelf vasthouden aan je eigen private sleutels is een leidend principe van crypto beleggen. Heb je geen sleutels? Dan ben je ook niet in het bezit van de munten. 

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.