Crypto nieuws

Geen sleutel? Geen munten! Crypto exchange Vauld bevriest alle opnames en stortingen

Cheval de Vie

2022-07-04

Leestijd: 2 minuten

*

Vauld schort recent alle opnames, stortingen en handel in cryptocurrencies op. De crypto exchange uit Singapore neemt daarmee een moeilijke maar noodzakelijke beslissing. 

Run op crypto banken

Met het per direct stopzetten van alle opnames, stortingen en handelsactiviteiten op het platform, lijkt er nog geen einde te zijn aan de huidige run op crypto banken. 

Vauld wil een moratorium aanvragen bij de Singaporese rechtbanken. Mede omdat klanten van het platform sinds 22 juni proberen om een overschot op te nemen. Deze bedraagt $197,7 miljoen.

Per direct opgeschort

Om het bedrag te kunnen bewaken besluit de exchange om de opnames met onmiddellijke ingang op te schorten. Vauld schept in mei van dit jaar op dat het een vermogen van $ 1 miljard onder beheer heeft.

Dat terwijl er op 16 juni wordt verklaart dat de zaken zoals gebruikelijk blijven werken. Slechts 18 dagen later onderzoekt Vauld de mogelijkheden om te herstructureren. 

Eerste signalen van problemen op 21 juni

CEO Darshan Bathija laat op 21 juni weten dat Vauld 30% inkrimpt. Dit was een eerste signaal dat het bedrijf mogelijk onder druk stond. 

Bathija zegt ook dat Three Arrows Capital eerder geïnvesteerd heeft in het bedrijf. De investeerder is hier eind 2021 mee gestopt.

Een aantal redenen

De verklaring van Vauld suggereert een aantal redenen voor het bevriezen van het geld van zijn klanten. In de eerste plaats zijn dat de volatiele marktomstandigheden.

Ook de financiële moeilijkheden van de belangrijkste zakenpartners zouden onvermijdelijke gevolgen hebben voor Vauld én het huidige marktklimaat.

Three Arrows Capital

De ondergang van Three Arrows Capital wordt beschouwd als een belangrijke bijdrage tot de capitulatie onder gecentraliseerde financieringsmaatschappijen.

Three Arrows had een aanzienlijke blootstelling aan Luna Classic. Deze crash ligt ons nog vers in het geheugen. Daardoor daalden de deelnemingen van 3AC van $560 miljoen naar $670. 

Vauld stapt inderdaad in de voetsporen van grote CeFi platformen. Zoals onder andere BlockFi, Celsius en Voyager. Deze laatste schuift de schuld in de schoenen van 3AC.

Voyager, Celcius en BlockFi

Voyager vindt dat Three Arrows Capital schuldig is aan hun recente beslissing om de fondsen van klanten te bevriezen. BlockFi is dichtbij een deal van $240 miljoen met FTX.

Dit na de nodige financiële moeilijkheden. Dat terwijl de plannen om Celsius van het faillissement te redden onlangs werden gedeeld door hoofdinvesteerder BnkToTheFuture.

Houd je sleutels privé

Volgens crypto journalisten is de strijd die Vauld levert een goede motivatie voor investeerders. Zij moeten hun eigen sleutels bewaren. 

Jezelf vasthouden aan je eigen private sleutels is een leidend principe van crypto beleggen. Heb je geen sleutels? Dan ben je ook niet in het bezit van de munten. 

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.