Crypto nieuws

    Geen sleutel? Geen munten! Crypto exchange Vauld bevriest alle opnames en stortingen

    Cheval de Vie

    2022-07-04

    Leestijd: 2 minuten

    *

    Vauld schort recent alle opnames, stortingen en handel in cryptocurrencies op. De crypto exchange uit Singapore neemt daarmee een moeilijke maar noodzakelijke beslissing. 

    Run op crypto banken

    Met het per direct stopzetten van alle opnames, stortingen en handelsactiviteiten op het platform, lijkt er nog geen einde te zijn aan de huidige run op crypto banken. 

    Vauld wil een moratorium aanvragen bij de Singaporese rechtbanken. Mede omdat klanten van het platform sinds 22 juni proberen om een overschot op te nemen. Deze bedraagt $197,7 miljoen.

    Per direct opgeschort

    Om het bedrag te kunnen bewaken besluit de exchange om de opnames met onmiddellijke ingang op te schorten. Vauld schept in mei van dit jaar op dat het een vermogen van $ 1 miljard onder beheer heeft.

    Dat terwijl er op 16 juni wordt verklaart dat de zaken zoals gebruikelijk blijven werken. Slechts 18 dagen later onderzoekt Vauld de mogelijkheden om te herstructureren. 

    Eerste signalen van problemen op 21 juni

    CEO Darshan Bathija laat op 21 juni weten dat Vauld 30% inkrimpt. Dit was een eerste signaal dat het bedrijf mogelijk onder druk stond. 

    Bathija zegt ook dat Three Arrows Capital eerder geïnvesteerd heeft in het bedrijf. De investeerder is hier eind 2021 mee gestopt.

    Een aantal redenen

    De verklaring van Vauld suggereert een aantal redenen voor het bevriezen van het geld van zijn klanten. In de eerste plaats zijn dat de volatiele marktomstandigheden.

    Ook de financiële moeilijkheden van de belangrijkste zakenpartners zouden onvermijdelijke gevolgen hebben voor Vauld én het huidige marktklimaat.

    Three Arrows Capital

    De ondergang van Three Arrows Capital wordt beschouwd als een belangrijke bijdrage tot de capitulatie onder gecentraliseerde financieringsmaatschappijen.

    Three Arrows had een aanzienlijke blootstelling aan Luna Classic. Deze crash ligt ons nog vers in het geheugen. Daardoor daalden de deelnemingen van 3AC van $560 miljoen naar $670. 

    Vauld stapt inderdaad in de voetsporen van grote CeFi platformen. Zoals onder andere BlockFi, Celsius en Voyager. Deze laatste schuift de schuld in de schoenen van 3AC.

    Voyager, Celcius en BlockFi

    Voyager vindt dat Three Arrows Capital schuldig is aan hun recente beslissing om de fondsen van klanten te bevriezen. BlockFi is dichtbij een deal van $240 miljoen met FTX.

    Dit na de nodige financiële moeilijkheden. Dat terwijl de plannen om Celsius van het faillissement te redden onlangs werden gedeeld door hoofdinvesteerder BnkToTheFuture.

    Houd je sleutels privé

    Volgens crypto journalisten is de strijd die Vauld levert een goede motivatie voor investeerders. Zij moeten hun eigen sleutels bewaren. 

    Jezelf vasthouden aan je eigen private sleutels is een leidend principe van crypto beleggen. Heb je geen sleutels? Dan ben je ook niet in het bezit van de munten. 

    Dit vind je misschien ook leuk

    *
    Nieuws

    Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

    Redactie

    apr. 10, 2024

    Leestijd: 2 min

    EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

    *
    Nieuws

    Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

    Redactie

    apr. 19, 2024

    Leestijd: 2 min

    Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

    *
    Nieuws

    Arkham top 5 crypto bezitters omvat $3,5 miljard: 35% is onbereikbaar

    Femke Wassink

    apr. 16, 2024

    Leestijd: 2 min

    Een recente update van het Arkham dashboard werpt licht op de bezittingen van enkele van de rijkste crypto houders ter wereld die hun rijkdom hebben geverifieerd via de blockchain.