Crypto nieuws

  Geheime opname ontmaskert Alameda's gebruik van FTX deposito's

  Redactie

  2023-10-14

  Leestijd: 2 minuten

  *

  In een geheime opname werd de medewerkers van Alameda een grote onthulling gedaan. In de 75 minuten durende tape vertelt Caroline Ellison het personeel van Alameda Research over het "lenen" van FTX klantdeposito's.

  Geheime opname van 75 minuten

  Stel je voor: Je zit in een belangrijke vergadering en er wordt ineens een grote onthulling gedaan. Dit overkwam de medewerkers van Alameda Research. Een geheime tape onthult het moment waarop de voormalig CEO haar team informeerde over het "lenen" van klantendeposito's.

  In dit geheime gesprek tussen Ellison en 15 Alameda medewerkers is de spanning te voelen die zich opbouwde naar de ondergang van FTX. In de vergadering van 9 november 2022 zei Caroline Ellison onder andere het volgende:

  "Alameda leende veel geld via open-termijnleningen. Dit gebruikte ze voor diverse illiquide investeringen. Veel van deze leningen werden teruggeroepen om aan die verzoeken te voldoen."

  Tape onderdeel getuigenverklaring Drappi

  FTX had altijd toegestaan dat Alameda haar klantendeposito's "leende". Ellison voegde eraan toe dat "Dit leidde tot een tekort bij FTX." Sommige van deze geheime opnames werden afgespeeld in de rechtbank tijdens het strafproces van Sam Bankman-Fried op 12 oktober.

  De opnames waren onderdeel van de getuigenverklaring van Christian Drappi. Drappi is een voormalige software engineer bij Alameda. Er was ook een luchtig moment in de rechtszaal. Christian Drappi werd gevraagd om de term "YOLO" uit te leggen.

  Hij vroeg Ellison om te bevestigen dat het gebruik van FTX deposito's niet gewoon een spontane actie was.

  Sfeer was extreem gespannen

  Drappi beschreef ook de sfeer van de beruchte bijeenkomst. Ellison leek niet zelfverzekerd en Christian Drappi zei "verbijsterd" te zijn over de mate van samenwerking tussen FTX en Alameda. Hij zei zelfs zo geschokt te zijn dat hij de volgende dag ontslag nam.

  Aditya Baradwaj is een ingenieur bij Alameda. Hij was ook aanwezig bij de bijeenkomst van november 2022 in Hong Kong. Hij beschreef de sfeer als "extreem gespannen". In een reactie liet de voormalig Alameda Research ingenieur weten:

  "Het werd al snel duidelijk dat er geen toekomst meer was voor het bedrijf."

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Crypto.com maakt per ongeluk 10,5 miljoen AUD over naar koppel uit Melbourne: rechtszaak volgt

  Redactie

  sep. 24, 2023

  Leestijd: 2 min

  In een opzienbarende zaak hebben Thevamanogari Manivel en Jatinder Singh uit Melbourne per ongeluk een astronomisch bedrag van 10,5 miljoen Australische dollars of 6,5 miljoen euro ontvangen van Crypto.com.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt door $41K terwijl goudprijs nieuwe recordhoogte bereikt

  Redactie

  dec. 4, 2023

  Leestijd: 2 min

  Bitcoin komt voor het eerst sinds 19 maanden boven de $41.000 uit. De crypto munt laat een parallelle stijging met goud zien. Het edelmetaal bereikt een historisch hoogtepunt.