Crypto nieuws

Geheime opname ontmaskert Alameda's gebruik van FTX deposito's

Redactie

2023-10-14

Leestijd: 2 minuten

*

In een geheime opname werd de medewerkers van Alameda een grote onthulling gedaan. In de 75 minuten durende tape vertelt Caroline Ellison het personeel van Alameda Research over het "lenen" van FTX klantdeposito's.

Geheime opname van 75 minuten

Stel je voor: Je zit in een belangrijke vergadering en er wordt ineens een grote onthulling gedaan. Dit overkwam de medewerkers van Alameda Research. Een geheime tape onthult het moment waarop de voormalig CEO haar team informeerde over het "lenen" van klantendeposito's.

In dit geheime gesprek tussen Ellison en 15 Alameda medewerkers is de spanning te voelen die zich opbouwde naar de ondergang van FTX. In de vergadering van 9 november 2022 zei Caroline Ellison onder andere het volgende:

"Alameda leende veel geld via open-termijnleningen. Dit gebruikte ze voor diverse illiquide investeringen. Veel van deze leningen werden teruggeroepen om aan die verzoeken te voldoen."

Tape onderdeel getuigenverklaring Drappi

FTX had altijd toegestaan dat Alameda haar klantendeposito's "leende". Ellison voegde eraan toe dat "Dit leidde tot een tekort bij FTX." Sommige van deze geheime opnames werden afgespeeld in de rechtbank tijdens het strafproces van Sam Bankman-Fried op 12 oktober.

De opnames waren onderdeel van de getuigenverklaring van Christian Drappi. Drappi is een voormalige software engineer bij Alameda. Er was ook een luchtig moment in de rechtszaal. Christian Drappi werd gevraagd om de term "YOLO" uit te leggen.

Hij vroeg Ellison om te bevestigen dat het gebruik van FTX deposito's niet gewoon een spontane actie was.

Sfeer was extreem gespannen

Drappi beschreef ook de sfeer van de beruchte bijeenkomst. Ellison leek niet zelfverzekerd en Christian Drappi zei "verbijsterd" te zijn over de mate van samenwerking tussen FTX en Alameda. Hij zei zelfs zo geschokt te zijn dat hij de volgende dag ontslag nam.

Aditya Baradwaj is een ingenieur bij Alameda. Hij was ook aanwezig bij de bijeenkomst van november 2022 in Hong Kong. Hij beschreef de sfeer als "extreem gespannen". In een reactie liet de voormalig Alameda Research ingenieur weten:

"Het werd al snel duidelijk dat er geen toekomst meer was voor het bedrijf."

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.