Crypto nieuws

    Gemiddelde gas fee Ethereum daalt tot laagste sinds 2020 naar $1,57

    Cheval de Vie

    2022-07-03

    Leestijd: 2 minuten

    *

    De gemiddelde gas fee op het Ethereum netwerk daalt naar $1,57. Dat is het laagste sinds 2 jaar. Op 1 mei 2022 bedroeg de gemiddelde dagelijkse fee zelfs $196,638.

    Daling is verandering?

    De extreem hoge transactiekosten zijn het grootste obstakel binnen het Ethereum ecosysteem naar de mainstream dominantie. De daling zorgt dus voor verandering. 

    Dat heeft vooral betrekking op de transacties zelf. De gas zijn gedaald tot zelfs 0,0015 ETH. Dit staat gelijk aan een bedrag van $1,57. Dat is voor het eerst sinds december 2020. 

    NFT hype en DeFi

    Mede door de hype rondom NFT of niet fungibele tokens stijgen de Ethereum transactiekosten in januari 2021 in een rap tempo. 

    Ook de gedecentraliseerde financiën of DeFi en een veelbelovende bull markt zorgden toen voor de hoge fees. Tussen 2021 en 2022 bedroegen de gemiddelde transactiekosten $40.

    Ook NFT verkopen dalen

    Samen met de plotselinge daling van de gas fees, dalen ook de dagelijkse NFT verkopen. Ze zakken zelfs tot het laagste niveau in één jaar. Dat is echter niet de slechtste prestatie binnen het NFT ecosysteem.

    Dat wordt behaald in  juni van dit jaar. Het totale aantal dagelijkse verkopen daalde toen tot circa 19.000. De verkopen waren goed voor een totale waarde van “slechts” $ 13,8 miljoen. 

    Voorstel van Buterin

    In november 2021 maken veel investeerders melding van de buitensporig hoge transactiekosten. Vitalik Buterin komt daartoe met een voorstel. 

    De Ethereum medeoprichter wil een verlaging van de kosten en de kap. Dit om de ongekende niveaus van belasting van het netwerk te kunnen verminderen. 

    Rollup-kosten verlagen

    Buterin stelt een kortetermijnoplossing voor om de rollup-kosten verder te verlagen. Dat moet mogelijk gemaakt worden door het invoeren van een call datalimiet per blok.

    Destijds herstelde Ethereum liquidity provider XCarnival op 1.467 ETH. Dat gebeurde slechts één dag na het lijden van een exploit die 3.087 ETH uit het protocol trok. 

    Teruggetrokken NFT als onderpand

    Blockchain onderzoeker Peckshield komt met een verklaring. Zij verklaren de aard van de aanval op de volgende manier:

    "De hack wordt mogelijk gemaakt door toe te staan dat een teruggetrokken NFT nog steeds als onderpand wordt gebruikt. Die wordt vervolgens door de hacker uitgebuit om activa uit de pool te laten wegvloeien."

    Dit vind je misschien ook leuk

    *
    Nieuws

    Bitcoin betreedt bijna "gevarenzone" voor halvering maar crypto wereld blijft optimistisch

    Redactie

    mrt. 18, 2024

    Leestijd: 2 min

    Bitcoin heeft een geschiedenis van dalende prijzen in de weken voorafgaand aan de halvering. Het lijkt erop dat dit patroon zich in de komende week zou kunnen herhalen.

    *
    Nieuws

    Crypto derivaten bereiken recordhoogten in dagelijkse handelsvolumes

    Redactie

    mrt. 1, 2024

    Leestijd: 2 min

    Deze week meldden Deribit en Coinbase Institutional recordhoogtes voor de activiteit en handelsvolumes van crypto-derivaten.

    *
    Nieuws

    Spot Bitcoin ETF naar nieuw record hoogtepunt van $680 miljoen

    Femke Wassink

    feb. 28, 2024

    Leestijd: 2 min

    Spot Bitcoin ETF's bereiken een nieuw recordhoogtepunt van $680 miljoen. Dit terwijl de Bitcoin bull market een versnelling opschakelt en in rap tempo toeneemt.