Crypto nieuws

Gemiddelde gas fee Ethereum daalt tot laagste sinds 2020 naar $1,57

Cheval de Vie

2022-07-03

Leestijd: 2 minuten

*

De gemiddelde gas fee op het Ethereum netwerk daalt naar $1,57. Dat is het laagste sinds 2 jaar. Op 1 mei 2022 bedroeg de gemiddelde dagelijkse fee zelfs $196,638.

Daling is verandering?

De extreem hoge transactiekosten zijn het grootste obstakel binnen het Ethereum ecosysteem naar de mainstream dominantie. De daling zorgt dus voor verandering. 

Dat heeft vooral betrekking op de transacties zelf. De gas zijn gedaald tot zelfs 0,0015 ETH. Dit staat gelijk aan een bedrag van $1,57. Dat is voor het eerst sinds december 2020. 

NFT hype en DeFi

Mede door de hype rondom NFT of niet fungibele tokens stijgen de Ethereum transactiekosten in januari 2021 in een rap tempo. 

Ook de gedecentraliseerde financiën of DeFi en een veelbelovende bull markt zorgden toen voor de hoge fees. Tussen 2021 en 2022 bedroegen de gemiddelde transactiekosten $40.

Ook NFT verkopen dalen

Samen met de plotselinge daling van de gas fees, dalen ook de dagelijkse NFT verkopen. Ze zakken zelfs tot het laagste niveau in één jaar. Dat is echter niet de slechtste prestatie binnen het NFT ecosysteem.

Dat wordt behaald in  juni van dit jaar. Het totale aantal dagelijkse verkopen daalde toen tot circa 19.000. De verkopen waren goed voor een totale waarde van “slechts” $ 13,8 miljoen. 

Voorstel van Buterin

In november 2021 maken veel investeerders melding van de buitensporig hoge transactiekosten. Vitalik Buterin komt daartoe met een voorstel. 

De Ethereum medeoprichter wil een verlaging van de kosten en de kap. Dit om de ongekende niveaus van belasting van het netwerk te kunnen verminderen. 

Rollup-kosten verlagen

Buterin stelt een kortetermijnoplossing voor om de rollup-kosten verder te verlagen. Dat moet mogelijk gemaakt worden door het invoeren van een call datalimiet per blok.

Destijds herstelde Ethereum liquidity provider XCarnival op 1.467 ETH. Dat gebeurde slechts één dag na het lijden van een exploit die 3.087 ETH uit het protocol trok. 

Teruggetrokken NFT als onderpand

Blockchain onderzoeker Peckshield komt met een verklaring. Zij verklaren de aard van de aanval op de volgende manier:

"De hack wordt mogelijk gemaakt door toe te staan dat een teruggetrokken NFT nog steeds als onderpand wordt gebruikt. Die wordt vervolgens door de hacker uitgebuit om activa uit de pool te laten wegvloeien."

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.