Crypto nieuws

  Gemini daagt DCG en Barry Silbert voor de rechter om Genesis en Earn programma

  Femke Wassink

  2023-07-09

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Gemini mede-oprichter Cameron Winklevoss beschuldigt Barry Silbert van fraude. Silbert wist dat Genesis "massaal insolvabel" was toen hij probeerde het Earn programma voort te zetten.

  Fraude tegen crediteuren

  Gemini is een in de Verenigde Staten gevestigde cryptocurrency exchange. Het heeft aangekondigd juridische stappen te ondernemen tegen de Digital Currency Group (DGC) en zijn CEO Barry Silbert. Dit op grond van "fraude tegen crediteuren."

  In een op 7 juli ingediende vordering bij een New Yorkse rechtbank beweerde Gemini dat DCG en Silbert betrokken waren bij een regeling. Daarbij zouden zij "grote hoeveelheden cryptocurrency en Amerikaanse dollars" uitlenen aan Genesis.

  Volgens de vordering zoekt Gemini naar compensatie voor de verliezen als gevolg van "valse, misleidende en onvolledige voorstellingen en verzuimen van DCG en Silbert tegenover Gemini" en hun rol "bij het aanmoedigen en faciliteren van fraude."

  Het bedrijf voegde eraan toe dat het ook juridische wegen zal nastreven als Genesis failliet zou gaan.

  Earn programma

  Genesis is een dochteronderneming van DCG en was de crypto lener die verantwoordelijk was voor het runnen van een Earn programma in samenwerking met Gemini. Het programma werd gelanceerd in 2021.

  Het beloofde dat gebruikers van Gemini hun crypto konden uitlenen aan Genesis met de belofte dat het bedrijf het met rente zou terugbetalen. Het bedrijf staakte in november 2022 de uitbetalingen, verwijzend naar "ongekende marktturbulentie."

  Vervolgens vroeg het bedrijf faillissementsbescherming aan.

  Genesis was insolvent

  Volgens Gemini mede-oprichter Cameron Winklevoss, wist Silbert dat Genesis insolvent" was toen het Earn programma wilde voortzetten. De klacht is valse financiële rapportages, beginnend met de ineenstorting van Three Arrows Capital in juni 2022.

  Dit sloeg een gat van $1,2 miljard in de balans van Genesis sloeg. Winklevoss beweert dat Genesis en DCG $900 miljoen schuldig zijn aan de klanten van Gemini.

  "Barry, DCG en Genesis hebben allemaal samengezworen om valse financiële rapporten te creëren om de waarheid voor Gemini en de schuldeisers te verbergen. "Deze fraude gaat tot de top. Barry Silbert en andere DCG-leidinggevenden waren direct betrokken bij deze leugens en zij logen keer op keer om de waarheid voor Gemini en andere schuldeisers te verbergen."

  Beste en laatste aanbod

  Winklevoss heeft herhaaldelijk gedreigd om DCG en Silbert aan te klagen vanwege vertragingen bij het oplossen van de problemen. Hij heeft een open brief aan de CEO gestuurd met een "beste en laatste aanbod" van $1,47 miljard tegen 2028.

  In een reactie zei DCG dat de rechtszaak een "publiciteitsstunt" was van Winklevoss en dat eventuele beweringen van wangedrag "ongegrond, lasterlijk en volledig onwaar" waren.

  De nasleep van het Earn programma maakte zowel Genesis als Gemini het doelwit van federale en staatsregulatoren. De SEC diende in januari een aanklacht in tegen de twee bedrijven wegens het aanbieden van niet-geregistreerde effecten. Het Department of Financial Services van New York onderzocht naar verluidt Gemini op beweringen in zijn Earn programma.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.