Crypto nieuws

Google rolt GPT-4 killer Gemini uit

Femke Wassink

2023-12-07

Leestijd: 2 minuten

*

Google Gemini is hier en de uitrol is een feit. Het AI-model van Google is naar verluidt slimmer en krachtiger dan GPT-4 van OpenAI en biedt ook meerdere functies.

Gemini: een nieuwe stap in AI

Op 6 december kondigden Sundar Pichai en Demis Hassabis van Google de lancering van Gemini aan. Dit AI-model is geoptimaliseerd voor verschillende toepassingen.

Zoals Ultra, Pro en Nano. Gemini is ook multimodaal. Dit betekent dat het verschillende soorten informatie, zoals tekst, beelden, audio en video, kan begrijpen en combineren.

Gemini scoort 90% op MMLU

Vergeleken met GPT-4 blinkt Gemini uit in wiskunde en gespecialiseerde codering. Het Ultra-model van Google haalt zelfs state-of-the-art prestaties.

Dat doet het op 30 van de 32 academische benchmarks voor grote taalmodellen. Het scoort 90% op de MMLU taalbegripstest. Het overtreft de prestaties van menselijke experts.

Hoofdwetenschapper Jeff Dean van Google benadrukt dat Gemini Ultra het eerste model is dat menselijke expert prestaties behaalt over 57 onderwerpen met een score boven de 90%.

Programmeren op topniveau met Gemini

Gemini blinkt ook uit in geavanceerde programmeer vaardigheden. Het kan hoogwaardige code genereren met AlphaCode 2. Dit is een geavanceerd code generatiesysteem.

Het kan ook complexe programmeer problemen oplossen samen met ontwikkelaars.

Gemini Pro al als Bard in ChatGPT versie Google

Een fijn afgestelde versie van Gemini Pro is al beschikbaar in Google's versie van ChatGPT. Deze draagt de naam Bard. De upgrade is beschikbaar in 170 landen en gebieden.

Er zijn ook plannen om uit te breiden naar nieuwe modaliteiten en talen.

Gemini uitrol naar Pixel 8 Pro van Google

Gemini rolt ook uit op Google's vlaggenschip telefoon Pixel 8 Pro. Dit is de eerste smartphone die Gemini Nano draait. Dit brengt tal van nieuwe functies met zich mee.

Zoals Samenvatten in de Recorder-app en Smart Reply in Gboard. In de komende maanden zal Gemini worden geïmplementeerd in meer Google producten en diensten.

Zoals Zoeken, Ads en Chrome. Google experimenteert ook met Gemini om zijn zoekmachine te verbeteren. Gemini belooft een revolutie in AI en stelt nieuwe normen voor wat mogelijk is.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.