Crypto nieuws

  Google rolt GPT-4 killer Gemini uit

  Femke Wassink

  2023-12-07

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Google Gemini is hier en de uitrol is een feit. Het AI-model van Google is naar verluidt slimmer en krachtiger dan GPT-4 van OpenAI en biedt ook meerdere functies.

  Gemini: een nieuwe stap in AI

  Op 6 december kondigden Sundar Pichai en Demis Hassabis van Google de lancering van Gemini aan. Dit AI-model is geoptimaliseerd voor verschillende toepassingen.

  Zoals Ultra, Pro en Nano. Gemini is ook multimodaal. Dit betekent dat het verschillende soorten informatie, zoals tekst, beelden, audio en video, kan begrijpen en combineren.

  Gemini scoort 90% op MMLU

  Vergeleken met GPT-4 blinkt Gemini uit in wiskunde en gespecialiseerde codering. Het Ultra-model van Google haalt zelfs state-of-the-art prestaties.

  Dat doet het op 30 van de 32 academische benchmarks voor grote taalmodellen. Het scoort 90% op de MMLU taalbegripstest. Het overtreft de prestaties van menselijke experts.

  Hoofdwetenschapper Jeff Dean van Google benadrukt dat Gemini Ultra het eerste model is dat menselijke expert prestaties behaalt over 57 onderwerpen met een score boven de 90%.

  Programmeren op topniveau met Gemini

  Gemini blinkt ook uit in geavanceerde programmeer vaardigheden. Het kan hoogwaardige code genereren met AlphaCode 2. Dit is een geavanceerd code generatiesysteem.

  Het kan ook complexe programmeer problemen oplossen samen met ontwikkelaars.

  Gemini Pro al als Bard in ChatGPT versie Google

  Een fijn afgestelde versie van Gemini Pro is al beschikbaar in Google's versie van ChatGPT. Deze draagt de naam Bard. De upgrade is beschikbaar in 170 landen en gebieden.

  Er zijn ook plannen om uit te breiden naar nieuwe modaliteiten en talen.

  Gemini uitrol naar Pixel 8 Pro van Google

  Gemini rolt ook uit op Google's vlaggenschip telefoon Pixel 8 Pro. Dit is de eerste smartphone die Gemini Nano draait. Dit brengt tal van nieuwe functies met zich mee.

  Zoals Samenvatten in de Recorder-app en Smart Reply in Gboard. In de komende maanden zal Gemini worden geïmplementeerd in meer Google producten en diensten.

  Zoals Zoeken, Ads en Chrome. Google experimenteert ook met Gemini om zijn zoekmachine te verbeteren. Gemini belooft een revolutie in AI en stelt nieuwe normen voor wat mogelijk is.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Crypto derivaten bereiken recordhoogten in dagelijkse handelsvolumes

  Redactie

  mrt. 1, 2024

  Leestijd: 2 min

  Deze week meldden Deribit en Coinbase Institutional recordhoogtes voor de activiteit en handelsvolumes van crypto-derivaten.

  *
  Nieuws

  Spot Bitcoin ETF naar nieuw record hoogtepunt van $680 miljoen

  Femke Wassink

  feb. 28, 2024

  Leestijd: 2 min

  Spot Bitcoin ETF's bereiken een nieuw recordhoogtepunt van $680 miljoen. Dit terwijl de Bitcoin bull market een versnelling opschakelt en in rap tempo toeneemt.

  *
  Nieuws

  Changpeng Zhao wil volledige aandeel Binance inzetten als borg om naar VAE te reizen

  Redactie

  jan. 25, 2024

  Leestijd: 2 min

  Voormalig CEO van Binance Changpeng Zhao wil zijn volledige aandeel in Binance inzetten om tijdelijk naar de Verenigde Arabische Emiraten te reizen. Waarde? 4,5 miljard dollar.