Crypto nieuws

  Gerechtelijke aanpak voor elke crypto kwestie zal innovatie verpletteren

  Femke Wassink

  2023-08-13

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Michael Sonnenshein van Grayscale vindt dat er een evenwichtige regelgevende benadering van cryptocurrency moet zijn om innovatie in de Verenigde Staten niet te belemmeren.

  Impact economie VS

  In een recent interview waarschuwde Sonnenshein voor de mogelijke negatieve impact op de Amerikaanse economie, als de Securities and Exchange Commission haar huidige tactiek blijft volgen bij het reguleren van de crypto sector.

  Sonnenshein zegt dat als elk crypto probleem voor een rechtbank moet komen, de VS de binnenlandse innovatie kan onderdrukken. "Als we zo doorgaan jaagt de SEC crypto-bedrijven het land uit door steeds naar de rechter te stappen."l

  Duidelijkheid is nodig

  Dit doet denken aan een verduidelijking die de industrie hard nodig heeft. We moeten duidelijke definities hebben voor wat crypto commodities en securities precies zijn. Commodities zijn munten die fungeren als ruilmiddel zonder verplichtingen.

  Crypto securities zijn munten die rechten vertegenwoordigen, zoals aandelen in een bedrijf. Ook moet er meer duidelijkheid komen over de regelgeving rondom stablecoins.

  "Duidelijkheid zorgt ervoor dat bedrijven en professionals in de crypto wereld niet vertrekken uit de VS, vanwege een vijandige regelgeving omgeving bijvoorbeeld, maar dat ze zich hier juist thuis voelen."

  Ook een lichtpuntje

  Brad Garlinghouse is de CEO van Ripple en deelt een soortgelijke mening. Voorafgaand aan de gedeeltelijke overwinning van Ripple tegen de SEC op 13 juli, gaf hij op 17 juni aan dat de SEC innovatie en de crypto sector in de VS wil stoppen.

  Hij zegt dat de afloop van zijn rechtszaak slechts het begin is voor velen anderen. Toch ziet Sonnenshein een lichtpuntje. Hij is optimistisch over de inspanningen van het Amerikaanse Congres om duidelijkheid te bieden.

  “Ik geloof dat de huidige wetgeving die nu op tafel ligt, de sector de nodige helderheid kan bieden.”

  CTFC of SEC

  Op 31 juli heeft de FSC de Financial Innovation and Technology for the 21st Century Act goedgekeurd met 35 tegen 15 stemmen. Het doel is het opstellen van registratieregels voor crypto bedrijven onder toezicht van de CFTC of de SEC.

  Sonnenshein heeft nog een punt van kritiek. Wat betreft Bitcoin ETFs gelooft hij dat de SEC de plank misslaat. In plaats van te kiezen welke Bitcoin ETF op de markt mag komen, moet de SEC zorgen voor duidelijke informatie voor investeerders.

  Besluit uitgesteld

  De SEC heeft op 11 augustus haar besluit over de Bitcoin ETF voorgesteld door ARK Investment Management uitgesteld. Dit is de meest recente vertraging in het besluitvormingsproces over de goedkeuring van een spot crypto ETF in de VS.

  Kortom, het crypto landschap verandert voortdurend. Het is van essentieel belang dat de regelgeving dit bijhoudt zonder de innovatie te beperken.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.