Crypto nieuws

  Bitcoin betreedt bijna "gevarenzone" voor halvering maar crypto wereld blijft optimistisch

  Redactie

  2024-03-18

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Bitcoin heeft een geschiedenis van dalende prijzen in de weken voorafgaand aan de halvering. Het lijkt erop dat dit patroon zich in de komende week zou kunnen herhalen.

  Gevarenzone

  Bitcoin staat op het punt om een zogenaamde pre-halvering "gevarenzone" te betreden. Dit is een periode waarin de prijs historisch gezien daalde in de aanloop naar de halvering.

  Rekt Capital deelde op 17 maart op X dat Bitcoin over 2 dagen officieel de "gevarenzone" zal betreden. "In deze periode zijn de historische pre-halvering terugvallen begonnen."

  Rekt Capital zegt dat de prijs van Bitcoin in het verleden is gedaald in de 14-28 dagen voor de halvering. In 2016 daalde BTC met 40%. In 2020 was er een daling van 20%.

  Pre-halvering rally en terugval

  Rekt Capital voorspelde een "pre-halvering rally" die 60 dagen voor de halvering zou plaatsvinden. Gevolgd door een "pre-halvering terugval" 1 tot 3 weken voor de halvering.

  Deze voorspelling bleek juist. Dit aangezien Bitcoin halverwege februari begon te stijgen en analisten in maart verraste door zijn vorige cyclus record van $68.990 te overtreffen.

  Dat is de eerste keer dat Bitcoin dit deed voor een halvering evenement. De volgende halvering wordt verwacht in iets minder dan 33 dagen op 20 april om precies te zijn.

  Bitcoin prijs al met 8,5% gedaald

  De prijs van Bitcoin is echter al met 8,5% gedaald. De digital activa ging van zijn hoogtepunt op 14 maart van $73.835 naar de huidige prijs van $67.537. Toch blijven CEO's optimistisch.

  CEO van Binance Richard Teng zei op 17 maart in Bangkok dat hij verwacht dat Bitcoin records zal blijven breken en tegen het einde van het jaar de $80.000 zal passeren.

  Teng zei tijdens het evenement ook dat Bitcoin "nog maar net begonnen is." Daarbij wees hij op de grote toewijzingen van institutionele beleggers aan de crypto via de ETF's.

  Volgens gegevens hebben ze $57 miljard onder beheer. De CEO van Binance voorspelt ook dat BTC de $80.000 zal overstijgen "met een afnemend aanbod en voortdurende vraag."

  Teng zei dat het geen "rechte lijn" zal zijn en prijsschommelingen zullen plaatsvinden.

  "Recente prijsdaling is gezonde beweging"

  Kris Marszalek van Crypto.com vertelde op 15 maart dat de recente prijsdaling van Bitcoin een "gezonde beweging was die wat van de opgebouwde hefboomwerking verwijderde."

  Hij zegt dat zijn exchange ziet dat BTC in een opwaartse trend zit. Deze zag hij voor het laatst eind 2020 en begin 2021. Het steeg toen in 3 maanden van -$20.000 naar +$60.000.

  Ook zegt de CEO van Crypto.com dat de huidige volatiliteit "eigenlijk vrij laag is vergeleken met wat we in vorige cycli hebben gezien." Hij verwacht een "gestage toename" in de prijs.

  Ook zegt hij dat Bitcoin "minder plotselinge bewegingen" zal zien. Dit aangezien het een activum is "dat je voor decennia wilt houden en niet voor enkele dagen of weken."

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

  Redactie

  apr. 10, 2024

  Leestijd: 2 min

  EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

  *
  Nieuws

  BitMEX medeoprichter krijgt rechtszaak vanwege "God Access" handelsdesk

  Femke Wassink

  apr. 9, 2024

  Leestijd: 2 min

  Medeoprichter Ben Delo van BitMEX moet een juridisch probleem onder ogen zien. Een rechter heeft bepaald dat hij een cruciale rol speelde in een vermeend complot.

  *
  Nieuws

  Tim Draper zegt dat halvering en Bitcoin ETF de vraag zullen stimuleren

  Femke Wassink

  apr. 11, 2024

  Leestijd: 2 min

  Durfkapitalist Tim Draper gelooft dat Bitcoin een essentiële bescherming blijft tegen de devaluatie van fiat valuta's. Hij voorspelt dat de waarde van BTC in 2024 verdrievoudigd.