Crypto nieuws

  Glassnode verkoopt Bitcoin belastingsoftware aan Blockpit ten gunste van DeFi

  Redactie

  2023-11-07

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Op 6 november maakte Glassnode bekend dat ze hun belastingsoftware voor Bitcoin hebben verkocht aan Blockpit. Glassnode is een platform dat bekend staat om zijn diepgaande crypto analyses.

  Accointing naar Blockpit

  Blockpit is een Europese specialist in crypto compliance. Zij hebben de Accounting belastingsoftware voor Bitcoin overgenomen van Glassnode. Hoeveel geld er met de deal is gemoeid is niet exact bekend. Insiders spreken van miljoenen.

  Glassnode richt zich op DeFi dataoplossingen

  Glassnode zet vol in op de toekomst. Dat doet het bedrijf door zich te richten op de institutionele markt en alles wat met DeFi of gedecentraliseerde financiën te maken heeft.

  Na het opbouwen van het toonaangevende on-chain data platform voor Bitcoin en Ethereum, duikt het bedrijf nu volledig in de DeFi dataoplossingen. Het bedrijf wil instellingen voorzien van krachtige data en hulpmiddelen voor de navigatie door DeFi.

  Samenwerking Blockpit en Cryptotax

  Voor Blockpit is deze deal met Glassnode bijzonder. Blockpit bundelde in 2020 de krachten met het Duitse Cryptotax. Daarmee versterkt het bedrijf, met het oog op een meer complete service, zijn positie op de Europese markt

  Beide platformen zijn goed op elkaar ingespeeld. Gebruikers van Accointing kunnen hun gegevens in een handomdraai overzetten naar Blockpit. De samenwerking betekent meer functies en een betere klantervaring, evenals groei voor Blockpit.

  Verkoop valt samen met CARF en DAC8 regelgeving

  De verkoop valt perfect samen met nieuwe regelgevingen. Zoals het Crypto Asset Reporting Framework of CARF en de DAC8-regelgeving voor het rapporteren van crypto belastingen. De nieuwe regels zijn vanaf 2026 van kracht.

  Ze verplichten alle crypto serviceproviders om klant- en transactiegegevens te rapporteren aan de belastingautoriteiten. Dit is een game-changer in de strijd tegen belastingontduiking. Het zal het landschap van crypto compliance volledig veranderen.

  Met de schijnwerpers gericht op transparantie en regelgeving, wordt het steeds belangrijker om de crypto financiën op orde te hebben. Met de opkomende regelgeving zal de druk op de naleving en handhaving daarvan steeds verder toenemen.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Crypto.com maakt per ongeluk 10,5 miljoen AUD over naar koppel uit Melbourne: rechtszaak volgt

  Redactie

  sep. 24, 2023

  Leestijd: 2 min

  In een opzienbarende zaak hebben Thevamanogari Manivel en Jatinder Singh uit Melbourne per ongeluk een astronomisch bedrag van 10,5 miljoen Australische dollars of 6,5 miljoen euro ontvangen van Crypto.com.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt door $41K terwijl goudprijs nieuwe recordhoogte bereikt

  Redactie

  dec. 4, 2023

  Leestijd: 2 min

  Bitcoin komt voor het eerst sinds 19 maanden boven de $41.000 uit. De crypto munt laat een parallelle stijging met goud zien. Het edelmetaal bereikt een historisch hoogtepunt.