Crypto nieuws

Glassnode verkoopt Bitcoin belastingsoftware aan Blockpit ten gunste van DeFi

Redactie

2023-11-07

Leestijd: 2 minuten

*

Op 6 november maakte Glassnode bekend dat ze hun belastingsoftware voor Bitcoin hebben verkocht aan Blockpit. Glassnode is een platform dat bekend staat om zijn diepgaande crypto analyses.

Accointing naar Blockpit

Blockpit is een Europese specialist in crypto compliance. Zij hebben de Accounting belastingsoftware voor Bitcoin overgenomen van Glassnode. Hoeveel geld er met de deal is gemoeid is niet exact bekend. Insiders spreken van miljoenen.

Glassnode richt zich op DeFi dataoplossingen

Glassnode zet vol in op de toekomst. Dat doet het bedrijf door zich te richten op de institutionele markt en alles wat met DeFi of gedecentraliseerde financiën te maken heeft.

Na het opbouwen van het toonaangevende on-chain data platform voor Bitcoin en Ethereum, duikt het bedrijf nu volledig in de DeFi dataoplossingen. Het bedrijf wil instellingen voorzien van krachtige data en hulpmiddelen voor de navigatie door DeFi.

Samenwerking Blockpit en Cryptotax

Voor Blockpit is deze deal met Glassnode bijzonder. Blockpit bundelde in 2020 de krachten met het Duitse Cryptotax. Daarmee versterkt het bedrijf, met het oog op een meer complete service, zijn positie op de Europese markt

Beide platformen zijn goed op elkaar ingespeeld. Gebruikers van Accointing kunnen hun gegevens in een handomdraai overzetten naar Blockpit. De samenwerking betekent meer functies en een betere klantervaring, evenals groei voor Blockpit.

Verkoop valt samen met CARF en DAC8 regelgeving

De verkoop valt perfect samen met nieuwe regelgevingen. Zoals het Crypto Asset Reporting Framework of CARF en de DAC8-regelgeving voor het rapporteren van crypto belastingen. De nieuwe regels zijn vanaf 2026 van kracht.

Ze verplichten alle crypto serviceproviders om klant- en transactiegegevens te rapporteren aan de belastingautoriteiten. Dit is een game-changer in de strijd tegen belastingontduiking. Het zal het landschap van crypto compliance volledig veranderen.

Met de schijnwerpers gericht op transparantie en regelgeving, wordt het steeds belangrijker om de crypto financiën op orde te hebben. Met de opkomende regelgeving zal de druk op de naleving en handhaving daarvan steeds verder toenemen.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.