Crypto nieuws

Goldman Sachs: nieuwe financieringsronde voor Blockchain betalingsbedrijf Fnality

Redactie

2023-11-14

Leestijd: 2 minuten

*

Blockchain bedrijf Fnality heeft £77,7 miljoen opgehaald in hun tweede financieringsronde. Goldman Sachs en enkele andere financiële topbedrijven hebben de leiding over het blockchain-gebaseerd bedrijf voor groothandelsbetalingen.

Wachten op groen licht

Na de financieringsronde wacht het bedrijf op groen licht van de Bank of England om hun operaties te starten. Fnality is gevestigd in het Verenigd Koninkrijk. De missie van het bedrijf is het overbruggen van de kloof tussen de traditionele en digitale financiële wereld.

Het bedrijf wil tijd en kosten verminderen voor het afhandelen en beheren van onderpand en het doen van financiële markttransacties.

Goldman Sachs en PNB Paribas

De financieringsronde werd geleid door Goldman Sachs en BNP Paribas. Ook zwaargewichten zoals DTCC, Euroclear, Nomura en WisdomTree hebben hun steentje bijgedragen. Fnality wil een wereldwijd, 24-uurs netwerk voor liquiditeitsbeheer opzetten voor digitale betalingsmodellen.

Dat geldt voor zowel de financiële groothandel-markten als voor de opkomende tokenized asset markten.

Veerkrachtige blockchain toepassing

Mathew McDermott is hoofd digitale activa bij Goldman Sachs. Hij benadrukt hoe Fnality's blockchain-toepassing een veerkrachtige manier biedt voor instellingen. Dit om centrale bankfondsen te gebruiken in een breed scala aan potentiële toepassingen.

Zoals directe grensoverschrijdende en cross-currency betalingen, mobiliteit van onderpand en beveiligingstransacties. Interessant is de extra investering van initiële ronde-investeerders. Waaronder Banco Santander, ING, Lloyds Banking Group, Nasdaq Ventures en State Street.

Ook Sumitomo Mitsui Banking Corporation en UBS doen mee aan de extra investeringsronde van initiële ronde-investeerders.

Sterling Fnality Payment System

Fnality haalde in 2019 55 miljoen pond op in hun eerste financieringsronde. Deze laatste ronde brengt hun totale kapitaal op een indrukwekkende 132,7 miljoen pond. Het bedrijf is bijna klaar om te starten met de Sterling Fnality Payment System-operaties in 2023.

Daarvoor hebben ze wel een goedkeuring nodig van de regelgevende instanties. In 2021 gaf de Bank of England al groen licht voor een nieuw type rekening bij de centrale bank. Deze was bedoeld voor een breed scala aan verwachte betalingssystemen.

Inclusief de systemen die gebaseerd zijn op de blockchain of distributed ledger-technologie die ten grondslag ligt aan cryptocurrencies.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.