Crypto nieuws

  Goldman Sachs: nieuwe financieringsronde voor Blockchain betalingsbedrijf Fnality

  Redactie

  2023-11-14

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Blockchain bedrijf Fnality heeft £77,7 miljoen opgehaald in hun tweede financieringsronde. Goldman Sachs en enkele andere financiële topbedrijven hebben de leiding over het blockchain-gebaseerd bedrijf voor groothandelsbetalingen.

  Wachten op groen licht

  Na de financieringsronde wacht het bedrijf op groen licht van de Bank of England om hun operaties te starten. Fnality is gevestigd in het Verenigd Koninkrijk. De missie van het bedrijf is het overbruggen van de kloof tussen de traditionele en digitale financiële wereld.

  Het bedrijf wil tijd en kosten verminderen voor het afhandelen en beheren van onderpand en het doen van financiële markttransacties.

  Goldman Sachs en PNB Paribas

  De financieringsronde werd geleid door Goldman Sachs en BNP Paribas. Ook zwaargewichten zoals DTCC, Euroclear, Nomura en WisdomTree hebben hun steentje bijgedragen. Fnality wil een wereldwijd, 24-uurs netwerk voor liquiditeitsbeheer opzetten voor digitale betalingsmodellen.

  Dat geldt voor zowel de financiële groothandel-markten als voor de opkomende tokenized asset markten.

  Veerkrachtige blockchain toepassing

  Mathew McDermott is hoofd digitale activa bij Goldman Sachs. Hij benadrukt hoe Fnality's blockchain-toepassing een veerkrachtige manier biedt voor instellingen. Dit om centrale bankfondsen te gebruiken in een breed scala aan potentiële toepassingen.

  Zoals directe grensoverschrijdende en cross-currency betalingen, mobiliteit van onderpand en beveiligingstransacties. Interessant is de extra investering van initiële ronde-investeerders. Waaronder Banco Santander, ING, Lloyds Banking Group, Nasdaq Ventures en State Street.

  Ook Sumitomo Mitsui Banking Corporation en UBS doen mee aan de extra investeringsronde van initiële ronde-investeerders.

  Sterling Fnality Payment System

  Fnality haalde in 2019 55 miljoen pond op in hun eerste financieringsronde. Deze laatste ronde brengt hun totale kapitaal op een indrukwekkende 132,7 miljoen pond. Het bedrijf is bijna klaar om te starten met de Sterling Fnality Payment System-operaties in 2023.

  Daarvoor hebben ze wel een goedkeuring nodig van de regelgevende instanties. In 2021 gaf de Bank of England al groen licht voor een nieuw type rekening bij de centrale bank. Deze was bedoeld voor een breed scala aan verwachte betalingssystemen.

  Inclusief de systemen die gebaseerd zijn op de blockchain of distributed ledger-technologie die ten grondslag ligt aan cryptocurrencies.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Crypto.com maakt per ongeluk 10,5 miljoen AUD over naar koppel uit Melbourne: rechtszaak volgt

  Redactie

  sep. 24, 2023

  Leestijd: 2 min

  In een opzienbarende zaak hebben Thevamanogari Manivel en Jatinder Singh uit Melbourne per ongeluk een astronomisch bedrag van 10,5 miljoen Australische dollars of 6,5 miljoen euro ontvangen van Crypto.com.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt door $41K terwijl goudprijs nieuwe recordhoogte bereikt

  Redactie

  dec. 4, 2023

  Leestijd: 2 min

  Bitcoin komt voor het eerst sinds 19 maanden boven de $41.000 uit. De crypto munt laat een parallelle stijging met goud zien. Het edelmetaal bereikt een historisch hoogtepunt.