Crypto nieuws

Google opent deuren voor Bitcoin ETF ads: start op maandag

Femke Wassink

2024-01-28

Leestijd: 2 minuten

*

Google start maandag met Bitcoin ETF advertenties. Daarmee luidt de de grootste zoekmachine ter wereld een nieuw tijdperk in voor crypto reclame en ETF investeerders. 

Google beleid update

Vanaf aanstaande maandag verschijnen er mogelijk Bitcoin ETF advertenties op Google. Een enorme stap vooruit, aangezien Google 100.000 zoekopdrachten per seconde verwerkt.

Op 29 januari gaat Google zijn beleid bijwerken om bepaalde crypto producten toe te staan in advertenties. Dit is vooral goed nieuws voor Bitcoin exchange-traded funds of ETF's.

Een nieuwe kans voor investeerders

Recentelijk keurde de Amerikaanse SEC 11 spot Bitcoin ETF's goed. Dit betekent dat investeerders nu direct aandelen kunnen kopen in een fonds dat Bitcoin bezit.

De nieuwe regels van Google sluiten hier precies op aan. Ze staan "producten toe die beleggers in staat stellen te handelen in aandelen van trusts die digitale valuta bezitten."

Google kan boost Bitcoin ETF's betekenen

Met Google's enorme verwerkingscapaciteit van 8,55 miljard zoekopdrachten per dag, zijn crypto analisten optimistisch over de mogelijke toestroom naar Bitcoin ETF's.

Grayscale Bitcoin Trust is één van de grootste. Deze is onlangs omgezet in een spot Bitcoin ETF. Voorheen konden alleen geaccrediteerde investeerders GBTC aandelen kopen.

Dit viel samen met een inachtneming van een 6 maanden durende "hold" periode.

Toegankelijk en veilig

In tegenstelling tot de eerdere regeling zijn spot Bitcoin ETF's beschikbaar voor het grote publiek. Daarbij vallen ze onder de Securities Act 1993 van de SEC.

Dit maakt ze een potentieel veiligere optie. Iets wat Google zeker in overweging neemt bij het toestaan van ads. De invloed van Google advertenties op Bitcoin kan groot zijn. 

Verschillende cryptocurrency handelaren spraken in 2021 al hun optimisme uit over de invloed die Google advertenties kunnen hebben op Bitcoin gerelateerde producten.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.