Crypto nieuws

Bitcoin breekt door $41K terwijl goudprijs nieuwe recordhoogte bereikt

Redactie

2023-12-04

Leestijd: 2 minuten

*

Bitcoin komt voor het eerst sinds 19 maanden boven de $41.000 uit. De crypto munt laat een parallelle stijging met goud zien. Het edelmetaal bereikt een historisch hoogtepunt.

Goud door grens van $2.100

Bitcoin laat zien dat het nog steeds een speler is om rekening mee te houden. Deze stijging suggereert dat beleggers zich voorbereiden op onrust op de aandelenmarkt.

Ook de goudprijs heeft een nieuwe recordhoogte bereikt. Het doorbreekt de significante grens van $2.100 tijdens de Aziatische sessie op maandag 4 december.

Ondertussen heeft Bitcoin ook een indrukwekkende sprong gemaakt. De cryptocurrency komt voor het eerst in 19 maanden boven de $41.000 uit.

De triomfantelijke terugkeer van Bitcoin

Bitcoin heeft een triomfantelijke terugkeer gemaakt naar de drempel van $40.000. Dit is een niveau dat sinds april 2022 niet meer gezien is.

De Bitcoin prijs maakte een snelle stijging van 2% in 24 uur door. Dat brengt de cryptocurrency munt op een indrukwekkende piek sinds 19 maanden.

Stijging 140% sinds begin 2023

Nog indrukwekkender is dat Bitcoin sinds begin 2023 met meer dan 140% is gestegen. Markus Thielen van Matrixport voorziet een nog rooskleuriger toekomst.

Dat heeft alles te maken met de historische trends van post-bear market bull-cycli en de aankomende Bitcoin halvering evenementen. De voorspellingen beloven veel goeds.

Bitcoin zou tegen april volgend jaar mogelijk boven de $60.000 kunnen uitkomen en mogelijk zelfs rond de $125.000 tegen eind 2024.

Dergelijke voorspellingen steunen op het historische patroon van prijsstijgingen voorafgaand aan halvering evenementen. Ze hebben een verwachte stijging van meer dan 200%.

Aan de vooravond van een Spot Bitcoin ETF

De speculatieve winden worden verder aangewakkerd door de potentiële goedkeuring van een spot Bitcoin exchange-traded fund (ETF) in de Verenigde Staten.

Er zijn 13 bieders. Daardoor bevinden zich ook de industriegiganten zoals BlackRock en Grayscale. Daardoor bouwt de anticipatie zich op naar een beslissing van de SEC.

Volgens ETF analisten is er een grote kans dat alle lopende biedingen tegelijkertijd goedgekeurd worden tegen 10 januari van het volgende jaar.

Dit markeert niet alleen een nieuw tijdperk van institutionele deelname en investering in Bitcoin , maar geeft waarschijnlijk ook een boost aan de Bitcoin prijs.

Bullish marksegment

Bitcoin analist Willy Woo spreekt ook over de nieuwe hoogtepunten in de goudprijs:

"De kans is groot dat we aan de vooravond staan van een Bitcoin ETF. De eerste grondstoffen ETF was SPDR Gold Trust. Bij de lancering ging goud een 8-jarige rally aan zonder één enkel daljaar door te maken. Dat gebeurde tussen het jaar 2005 en 2012.”

Aangejaagd door goedkeuring ETF en regelgeving

De recente beweging van Bitcoin boven het niveau van $40.000 weerspiegelt een bullish marktsentiment. De trend wordt aangejaagd door de mogelijke goedkeuring van een ETF.

De verwachte goedkeuring voor een spot Bitcoin ETF staat op de agenda voor januari 2024. Ook het vooruitzicht op algemene regelgevende vooruitgang heeft daarmee te maken.

Ondertussen wordt van het halvering evenement van Bitcoin verwacht dat het de komende 5 maanden nog meer wind in de zeilen van de Bitcoin prijs zal geven.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.