Crypto nieuws

  Bitcoin breekt door $41K terwijl goudprijs nieuwe recordhoogte bereikt

  Redactie

  2023-12-04

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Bitcoin komt voor het eerst sinds 19 maanden boven de $41.000 uit. De crypto munt laat een parallelle stijging met goud zien. Het edelmetaal bereikt een historisch hoogtepunt.

  Goud door grens van $2.100

  Bitcoin laat zien dat het nog steeds een speler is om rekening mee te houden. Deze stijging suggereert dat beleggers zich voorbereiden op onrust op de aandelenmarkt.

  Ook de goudprijs heeft een nieuwe recordhoogte bereikt. Het doorbreekt de significante grens van $2.100 tijdens de Aziatische sessie op maandag 4 december.

  Ondertussen heeft Bitcoin ook een indrukwekkende sprong gemaakt. De cryptocurrency komt voor het eerst in 19 maanden boven de $41.000 uit.

  De triomfantelijke terugkeer van Bitcoin

  Bitcoin heeft een triomfantelijke terugkeer gemaakt naar de drempel van $40.000. Dit is een niveau dat sinds april 2022 niet meer gezien is.

  De Bitcoin prijs maakte een snelle stijging van 2% in 24 uur door. Dat brengt de cryptocurrency munt op een indrukwekkende piek sinds 19 maanden.

  Stijging 140% sinds begin 2023

  Nog indrukwekkender is dat Bitcoin sinds begin 2023 met meer dan 140% is gestegen. Markus Thielen van Matrixport voorziet een nog rooskleuriger toekomst.

  Dat heeft alles te maken met de historische trends van post-bear market bull-cycli en de aankomende Bitcoin halvering evenementen. De voorspellingen beloven veel goeds.

  Bitcoin zou tegen april volgend jaar mogelijk boven de $60.000 kunnen uitkomen en mogelijk zelfs rond de $125.000 tegen eind 2024.

  Dergelijke voorspellingen steunen op het historische patroon van prijsstijgingen voorafgaand aan halvering evenementen. Ze hebben een verwachte stijging van meer dan 200%.

  Aan de vooravond van een Spot Bitcoin ETF

  De speculatieve winden worden verder aangewakkerd door de potentiële goedkeuring van een spot Bitcoin exchange-traded fund (ETF) in de Verenigde Staten.

  Er zijn 13 bieders. Daardoor bevinden zich ook de industriegiganten zoals BlackRock en Grayscale. Daardoor bouwt de anticipatie zich op naar een beslissing van de SEC.

  Volgens ETF analisten is er een grote kans dat alle lopende biedingen tegelijkertijd goedgekeurd worden tegen 10 januari van het volgende jaar.

  Dit markeert niet alleen een nieuw tijdperk van institutionele deelname en investering in Bitcoin , maar geeft waarschijnlijk ook een boost aan de Bitcoin prijs.

  Bullish marksegment

  Bitcoin analist Willy Woo spreekt ook over de nieuwe hoogtepunten in de goudprijs:

  "De kans is groot dat we aan de vooravond staan van een Bitcoin ETF. De eerste grondstoffen ETF was SPDR Gold Trust. Bij de lancering ging goud een 8-jarige rally aan zonder één enkel daljaar door te maken. Dat gebeurde tussen het jaar 2005 en 2012.”

  Aangejaagd door goedkeuring ETF en regelgeving

  De recente beweging van Bitcoin boven het niveau van $40.000 weerspiegelt een bullish marktsentiment. De trend wordt aangejaagd door de mogelijke goedkeuring van een ETF.

  De verwachte goedkeuring voor een spot Bitcoin ETF staat op de agenda voor januari 2024. Ook het vooruitzicht op algemene regelgevende vooruitgang heeft daarmee te maken.

  Ondertussen wordt van het halvering evenement van Bitcoin verwacht dat het de komende 5 maanden nog meer wind in de zeilen van de Bitcoin prijs zal geven.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Crypto derivaten bereiken recordhoogten in dagelijkse handelsvolumes

  Redactie

  mrt. 1, 2024

  Leestijd: 2 min

  Deze week meldden Deribit en Coinbase Institutional recordhoogtes voor de activiteit en handelsvolumes van crypto-derivaten.

  *
  Nieuws

  Spot Bitcoin ETF naar nieuw record hoogtepunt van $680 miljoen

  Femke Wassink

  feb. 28, 2024

  Leestijd: 2 min

  Spot Bitcoin ETF's bereiken een nieuw recordhoogtepunt van $680 miljoen. Dit terwijl de Bitcoin bull market een versnelling opschakelt en in rap tempo toeneemt.

  *
  Nieuws

  Changpeng Zhao wil volledige aandeel Binance inzetten als borg om naar VAE te reizen

  Redactie

  jan. 25, 2024

  Leestijd: 2 min

  Voormalig CEO van Binance Changpeng Zhao wil zijn volledige aandeel in Binance inzetten om tijdelijk naar de Verenigde Arabische Emiraten te reizen. Waarde? 4,5 miljard dollar.