Crypto nieuws

Bitcoin ETF's trekken in 2 handelssessies $1,4 miljard aan

Redactie

2024-01-14

Leestijd: 2 minuten

*

De nieuwe spot Bitcoin ETF's hebben in de eerste 2 handelssessies een toestroom van maar liefst $1,4 miljard gezien. Vooral de ETF van Grayscale heeft een enorme uitstroom.

Grayscale's Bitcoin Trust

Opvallend is de activiteit rondom Grayscale's Bitcoin Trust GBTC. Dit fonds zag een uitstroom van $579 miljoen in de eerste dagen van handel.

Dit nadat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission goedkeuring had verleend voor exchange. Dit is een interessant fenomeen.

Het suggereert dat sommige houders van GBTC-aandelen hun posities verschuiven naar de nieuwere, mogelijk aantrekkelijkere ETF opties.

Totaal van 500.000 transacties

In totaal zijn er 500.000 transacties uitgevoerd op de fondsen. Samen hebben ze een handelsvolume van $3,6 miljard. Dit is zowel de instroom als de uitstroom van de fondsen.

Daardoor ontstaat er een dynamisch beeld van de marktactiviteit. Een interessante draai aan het verhaal is de reden achter de uitstroom van GBTC.

Na de goedkeuring door de SEC kregen houders de mogelijkheid om hun aandelen om te zetten. Dit heeft geleid tot een verschuiving naar opties met lagere kosten.

GBTC blijft belangrijke speler

Een blik op de cijfers toont aan dat GBTC, één van de grootste houders van Bitcoin met meer dan $27 miljard aan de cryptocurrency, een belangrijke speler blijft in de markt.

Sinds 2013 worden GBTC aandelen verhandeld. Ze waren tot 1 januari niet inwisselbaar voor Bitcoin. Toch spant BlackRock's iShares Bitcoin Trust IBIT de kroon deze week.

Zij hadden totale instromen van $497,7 miljoen. Gevolgd door Fidelity Advantage Bitcoin ETF FBTC met $422,3 miljoen. Bitwise of BITB trekt $237,9 miljoen aan.

"Sell the news" fenomeen

De prijs van Bitcoin steeg in de 90 dagen voorafgaand aan de goedkeuring van de ETF's met 75%. Het ervoer tussen 11 en 12 januari een daling van 6,8%.

Dit bevestigt de theorie van sommige beleggers. Die beweerde eerder al dat de markt reageert op het "sell the news" fenomeen na de goedkeuring door de SEC.

Op dit moment handelt de crypto tegen $42.856. Dat is een daling van 0,77% in 24 uur.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.