Crypto nieuws

Grim Finance verliest $30 miljoen door geavanceerde hack

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Niet alleen beleggers maar ook hackers worden rijk van crypto. In het afgelopen jaar gingen zij er met miljarden dollars aan virtuele activa vandoor.

Hand in hand

Hackers slaan hun slag door het compromitteren van cryptocurrency exchanges. Illegale activiteiten en cryptocurrencies lijken dan ook voor elkaar gemaakt te zijn. Ongeacht de marktwaarde.

Verlies van miljoen 

Op dit moment is Grim Finance het nieuws van de dag. Het Smart Yield Optimizer Platform dat is gebouwd op Fantom Opera incasseert een verlies van meer dan miljoen. 

Het gaat om een geavanceerde aanval. Het team van Grim Finance laat weten dat de hacker de beforeDeposit functie heeft gebruikt. In combinatie met schadelijk token contract. 

De grootste zorg

Om meer aanvallen te voorkomen zijn alle kluizen gepauzeerd. Bij enkele kluizen wordt deze pauze opgeheven. Zo kunnen gebruikers hun fondsen verwijderen. 

Dat het exploit is gevonden in het kluis contract is de grootste zorg. Dit betekent dat alle kluizen en gestorte fondsen in gevaar zijn geweest.

Steunbetuigingen

Om verdere transacties te bevriezen heeft Grim Finance contact opgenomen met Circle, Dai en AnySwap. Zij zijn op de hoogte gesteld van belangrijke informatie over de hacker.

Veel projecten hebben inmiddels hun steun betuigd aan Grim Finance. Zoals Beefy, Tomb, SpiritSwap en FTM Alerts. Zij hebben ook de laatste updates over de situatie gedeeld. Een post mortem rapport volgt spoedig. 

Herstellen of compenseren

De steun is echter geen pleister op de wonden. De schade is immers al aangericht. In de afgelopen 24 uur is het token van Grim Finance gedaald naar 74,09%.

Op dit moment wordt REAPER ten gevolge van het verlies verhandeld op /bin/sh.010408. De tijd moet uitwijzen hoe snel de token zich zal herstellen. Voor nu moet Grim Finance de getroffen fondsen herstellen of compenseren.

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.