Crypto nieuws

Grim Finance verliest $30 miljoen door geavanceerde hack

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Niet alleen beleggers maar ook hackers worden rijk van crypto. In het afgelopen jaar gingen zij er met miljarden dollars aan virtuele activa vandoor.

Hand in hand

Hackers slaan hun slag door het compromitteren van cryptocurrency exchanges. Illegale activiteiten en cryptocurrencies lijken dan ook voor elkaar gemaakt te zijn. Ongeacht de marktwaarde.

Verlies van miljoen 

Op dit moment is Grim Finance het nieuws van de dag. Het Smart Yield Optimizer Platform dat is gebouwd op Fantom Opera incasseert een verlies van meer dan miljoen. 

Het gaat om een geavanceerde aanval. Het team van Grim Finance laat weten dat de hacker de beforeDeposit functie heeft gebruikt. In combinatie met schadelijk token contract. 

De grootste zorg

Om meer aanvallen te voorkomen zijn alle kluizen gepauzeerd. Bij enkele kluizen wordt deze pauze opgeheven. Zo kunnen gebruikers hun fondsen verwijderen. 

Dat het exploit is gevonden in het kluis contract is de grootste zorg. Dit betekent dat alle kluizen en gestorte fondsen in gevaar zijn geweest.

Steunbetuigingen

Om verdere transacties te bevriezen heeft Grim Finance contact opgenomen met Circle, Dai en AnySwap. Zij zijn op de hoogte gesteld van belangrijke informatie over de hacker.

Veel projecten hebben inmiddels hun steun betuigd aan Grim Finance. Zoals Beefy, Tomb, SpiritSwap en FTM Alerts. Zij hebben ook de laatste updates over de situatie gedeeld. Een post mortem rapport volgt spoedig. 

Herstellen of compenseren

De steun is echter geen pleister op de wonden. De schade is immers al aangericht. In de afgelopen 24 uur is het token van Grim Finance gedaald naar 74,09%.

Op dit moment wordt REAPER ten gevolge van het verlies verhandeld op /bin/sh.010408. De tijd moet uitwijzen hoe snel de token zich zal herstellen. Voor nu moet Grim Finance de getroffen fondsen herstellen of compenseren.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Crypto zakelijk kopen

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

De wereld van crypto is uitgegroeid tot een grote handelsplaats. Veel mensen investeren in crypto en proberen hier een slaatje uit te slaan. Dit geldt voor veel particulieren, maar ook voor bedrijven.

*
Nieuws

Hoe crypto kopen & investeren in crypto?

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

Hoe crypto kopen & investeren in crypto als een beginner? Waar moet je rekening mee houden en wat zijn handige aandachtspunten en tips?

*
Nieuws

Grote Solana Exploit - Ongoing

*

Robin

aug. 2, 2022

1 minuut

BREAKING: Solana wallets worden geconfronteerd met een voortdurende exploit met tot nu toe meer dan $ 5.000.000 gestolen.