Crypto nieuws

  Grim Finance verliest $30 miljoen door geavanceerde hack

  admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Niet alleen beleggers maar ook hackers worden rijk van crypto. In het afgelopen jaar gingen zij er met miljarden dollars aan virtuele activa vandoor.

  Hand in hand

  Hackers slaan hun slag door het compromitteren van cryptocurrency exchanges. Illegale activiteiten en cryptocurrencies lijken dan ook voor elkaar gemaakt te zijn. Ongeacht de marktwaarde.

  Verlies van miljoen 

  Op dit moment is Grim Finance het nieuws van de dag. Het Smart Yield Optimizer Platform dat is gebouwd op Fantom Opera incasseert een verlies van meer dan miljoen. 

  Het gaat om een geavanceerde aanval. Het team van Grim Finance laat weten dat de hacker de beforeDeposit functie heeft gebruikt. In combinatie met schadelijk token contract. 

  De grootste zorg

  Om meer aanvallen te voorkomen zijn alle kluizen gepauzeerd. Bij enkele kluizen wordt deze pauze opgeheven. Zo kunnen gebruikers hun fondsen verwijderen. 

  Dat het exploit is gevonden in het kluis contract is de grootste zorg. Dit betekent dat alle kluizen en gestorte fondsen in gevaar zijn geweest.

  Steunbetuigingen

  Om verdere transacties te bevriezen heeft Grim Finance contact opgenomen met Circle, Dai en AnySwap. Zij zijn op de hoogte gesteld van belangrijke informatie over de hacker.

  Veel projecten hebben inmiddels hun steun betuigd aan Grim Finance. Zoals Beefy, Tomb, SpiritSwap en FTM Alerts. Zij hebben ook de laatste updates over de situatie gedeeld. Een post mortem rapport volgt spoedig. 

  Herstellen of compenseren

  De steun is echter geen pleister op de wonden. De schade is immers al aangericht. In de afgelopen 24 uur is het token van Grim Finance gedaald naar 74,09%.

  Op dit moment wordt REAPER ten gevolge van het verlies verhandeld op /bin/sh.010408. De tijd moet uitwijzen hoe snel de token zich zal herstellen. Voor nu moet Grim Finance de getroffen fondsen herstellen of compenseren.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.