Crypto nieuws

  Als grote bedrijven Bitcoin kopen is er geen reden tot paniek

  Redactie

  2023-08-14

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Michael Saylor van MicroStrategy zegt in een recent interview dat wanneer grote bedrijven Bitcoin kopen en deze onder hun hoede nemen, we daar niet bang voor hoeven te zijn.

  Onvermijdelijke groei

  Saylor is de man achter MicroStrategy. Hij benadrukte de onvermijdelijke groei van deelname van derde partijen en bedrijven in de wereld van Bitcoin.

  Maar wat betekent dit voor de gemiddelde Bitcoin liefhebber? Hoewel veel mensen complete controle willen over hun Bitcoin, wijst Saylor erop dat dit misschien niet de enige manier is.

  Met de groeiende integratie van Bitcoin in onze samenleving zullen er meerdere gebruiksmogelijkheden zijn en niet slechts één perfect model.

  Bitcoin sijpelt door

  "Bitcoin gaat in alles doorsijpelen. Er zullen verschillende verpakkingen zijn. Sommigen zullen altijd zelf hun Bitcoin beheren. Anderen kiezen voor multisig en weer anderen zullen behoefte hebben aan een layer-3 beheerder. Dit kan vanuit technische, politieke of functionele redenen zijn."

  Saylor verdeelt ze in 3 categorieën: technisch, politiek en functioneel. Technisch zullen er mensen zijn die met hun mobiel willen handelen in crypto. Vertrouwen in derde partijen wordt dan onvermijdelijk.

  "Bitcoin zal een base-layer zijn. Dan krijg je layer-2, zoals lightning voor snelle transacties. En dan heb je layer-3, zoals Bank of America en Apple. Deze layer zal functionaliteit bieden."

  Natuurlijk zijn er ook functionele redenen. Saylor haalt het voorbeeld aan van een 85-jarige die worstelt met Alzheimer of de wens om bezittingen veilig te stellen voor een nog ongeboren kleinkind.

  "Ik klaagde niet dat mijn ouders de autosleutels hadden toen ik twaalf was."

  Diverse manieren van BTC integratie

  Het is de markt die uiteindelijk de ideale mix van Bitcoin integraties zal bepalen.

  "We moeten niet bang zijn voor de diverse manieren waarop mensen Bitcoin integreren. Er is geen enkel juist antwoord; de markt zal de juiste mix van Bitcoin integraties bepalen."

  Bitcoin wordt steeds meer mainstream en dat is geen slechte zaak. De manier waarop we het gebruiken en bewaren zal evolueren. Dit is een teken van groei en acceptatie.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.