Crypto nieuws

Als grote bedrijven Bitcoin kopen is er geen reden tot paniek

Redactie

2023-08-14

Leestijd: 2 minuten

*

Michael Saylor van MicroStrategy zegt in een recent interview dat wanneer grote bedrijven Bitcoin kopen en deze onder hun hoede nemen, we daar niet bang voor hoeven te zijn.

Onvermijdelijke groei

Saylor is de man achter MicroStrategy. Hij benadrukte de onvermijdelijke groei van deelname van derde partijen en bedrijven in de wereld van Bitcoin.

Maar wat betekent dit voor de gemiddelde Bitcoin liefhebber? Hoewel veel mensen complete controle willen over hun Bitcoin, wijst Saylor erop dat dit misschien niet de enige manier is.

Met de groeiende integratie van Bitcoin in onze samenleving zullen er meerdere gebruiksmogelijkheden zijn en niet slechts één perfect model.

Bitcoin sijpelt door

"Bitcoin gaat in alles doorsijpelen. Er zullen verschillende verpakkingen zijn. Sommigen zullen altijd zelf hun Bitcoin beheren. Anderen kiezen voor multisig en weer anderen zullen behoefte hebben aan een layer-3 beheerder. Dit kan vanuit technische, politieke of functionele redenen zijn."

Saylor verdeelt ze in 3 categorieën: technisch, politiek en functioneel. Technisch zullen er mensen zijn die met hun mobiel willen handelen in crypto. Vertrouwen in derde partijen wordt dan onvermijdelijk.

"Bitcoin zal een base-layer zijn. Dan krijg je layer-2, zoals lightning voor snelle transacties. En dan heb je layer-3, zoals Bank of America en Apple. Deze layer zal functionaliteit bieden."

Natuurlijk zijn er ook functionele redenen. Saylor haalt het voorbeeld aan van een 85-jarige die worstelt met Alzheimer of de wens om bezittingen veilig te stellen voor een nog ongeboren kleinkind.

"Ik klaagde niet dat mijn ouders de autosleutels hadden toen ik twaalf was."

Diverse manieren van BTC integratie

Het is de markt die uiteindelijk de ideale mix van Bitcoin integraties zal bepalen.

"We moeten niet bang zijn voor de diverse manieren waarop mensen Bitcoin integreren. Er is geen enkel juist antwoord; de markt zal de juiste mix van Bitcoin integraties bepalen."

Bitcoin wordt steeds meer mainstream en dat is geen slechte zaak. De manier waarop we het gebruiken en bewaren zal evolueren. Dit is een teken van groei en acceptatie.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.