Crypto nieuws

  Munchables hacker retourneert $62,8 miljoen aan Ether zonder losgeld te eisen

  Redactie

  2024-03-27

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Een hacker die betrokken was bij het Munchables NFT spel heeft besloten om een enorm bedrag terug te geven. Het gaat om Ether met een waarde van $62,8 miljoen.

  Hacker is eigen ontwikkelaar

  Een opmerkelijke wending. Voor de teruggave was namelijk geen eis voor losgeld gemoeid. Op 27 maart identificeerde Munchables de hacker als één van hun eigen ontwikkelaars.

  Na slechts 1 uur onderhandelen stemde de voormalige ontwikkelaar ermee in om de gestolen gelden terug te geven. Dit gebeurde na een hack op 26 maart.

  Daarbij werden meer dan 17.400 ETH ontvreemd uit de GameFi-app van Munchables.

  Hulp van PeckShield en ZachXBT

  Het opsporen van de gestolen middelen was een intensieve taak. Daarbij werkte Munchables samen met blockchain-onderzoekers PeckShield en ZachXBT.

  Ze traceerden de bewegingen van het kapitaal in een poging het te onderscheppen. De oorsprong van het lek werd toegeschreven aan een Noord-Koreaanse ontwikkelaar.

  Hacker alias Werewolves0943

  De ontwikkelaar staat bekend onder het alias "Werewolves0943." Hij is destijds door het Munchables team zelf aangenomen. Daarover zei het team van Munchables het volgende:

  "De Munchables ontwikkelaar heeft alle betrokken privé sleutels overhandigd om te helpen bij het herstellen van de gebruikersfondsen. Het gaat specifiek om diverse sleutels. Zoals de sleutel die $62.535.441,24 USD bevat, de sleutel met 73 WETH en de eigenaar sleutel."

  Gelden opnieuw verdelen

  Pacman is de maker van de Ethereum layer-2 blockchain Blast waarop Munchables is gebouwd. Hij uitte zijn dankbaarheid aan ZachXBT. Pacman liet daartoe weten:

  "De voormalige Munchables ontwikkelaar uiteindelijk heeft besloten alle fondsen terug te geven, zonder enige losgeldeis." Pacman zal opnieuw samenwerken met het team.

  Nu de fondsen zijn teruggevonden worden ze opnieuw verdeeld. Slachtoffers worden aangemoedigd om alleen officiële berichten te volgen en niet in restitutie fraude te trappen.

  Ook ParaSwap gehackt

  De hack volgt op een ander incident waarbij een hacker $24.000 stal van 4 ParaSwap-adressen. ParaSwap loste het probleem op en begon met terugbetalen aan gebruikers.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

  Redactie

  apr. 10, 2024

  Leestijd: 2 min

  EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

  *
  Nieuws

  BitMEX medeoprichter krijgt rechtszaak vanwege "God Access" handelsdesk

  Femke Wassink

  apr. 9, 2024

  Leestijd: 2 min

  Medeoprichter Ben Delo van BitMEX moet een juridisch probleem onder ogen zien. Een rechter heeft bepaald dat hij een cruciale rol speelde in een vermeend complot.

  *
  Nieuws

  Tim Draper zegt dat halvering en Bitcoin ETF de vraag zullen stimuleren

  Femke Wassink

  apr. 11, 2024

  Leestijd: 2 min

  Durfkapitalist Tim Draper gelooft dat Bitcoin een essentiële bescherming blijft tegen de devaluatie van fiat valuta's. Hij voorspelt dat de waarde van BTC in 2024 verdrievoudigd.