Crypto nieuws

Hacker: manier voor uitvaardigen gebruikersinfo Discord, Binance en Coinbase

Femke Wassink

2024-02-05

Leestijd: 2 minuten

*

Een hacker beweert toegang te hebben tot een "KodexGlobal" account. Daarmee kunnen zij nood dataverzoeken of EDRs uitvaardigen aan grote crypto- en social media platformen.

Hacker verkoopt toegang tot systeem

Het nieuws kwam op 4 februari aan het licht via een blog update van Hudson Rock. Dit laat zien hoe de grenzen van digitale veiligheid en privacy steeds verder worden opgerekt.

De hacker adverteert de verkoop van toegang tot dit systeem van rechtshandhaving verzoeken op BreachForums. Voor $5.000 krijgt men toegang of $300 per EDR dataverzoek.

Crypto en social media platformen

Er zijn verschillende diensten waarvoor de hacker beweert EDRs te kunnen maken. Dit zijn onder andere LinkedIn, Discord, Tinder, Binance, Coinbase, Chainlink en SendGrid.

In een reactie zegt een woordvoerder van Binance dat de bevindingen van de blog geen inbreuk vormen op het systeem. Er is wel een vermoeden van gecompromitteerde accounts.

De woordvoerder benadrukte dat zij met een grondig documentatieproces en monitoring, toegewijd blijven aan het beschermen van gebruikersgegevens tegen illegale toegang.

KodexGlobal?

KodexGlobal wordt gebruikt voor beveiligde communicatie tussen wetshandhaving instanties en regulatoren. Hackers kunnen persoonlijke gegevens over de gebruikers van een bedrijf opvragen door ten onrechte juridische redenen voor het verzoek te claimen.

Misbruik van dit systeem kan leiden tot identiteitsdiefstal, afpersing en financieel verlies voor gebruikers. Vooral gebruikers die in het bezit zijn van crypto valuta.

Toegang via computers ambtenaren

Volgens Hudson Rock heeft de hacker "zeer waarschijnlijk" toegang gekregen tot de systemen van de rechtshandhaving door het uitbuiten van credentials.

Deze zouden verkregen kunnen zijn uit Infostealer Infections. Vaak door gecompromitteerde computers die in het bezit waren van wetshandhaving ambtenaren.

In december 2023 rapporteerde het bedrijf dat een hacker probeerde toegang te verkopen tot het rechtshandhaving portaal van Binance via KodexGlobal.

Daarbij werd een screenshot met 3 computers getoond die naar waren geïnfecteerd door malware verspreidingscampagnes in 2023, resulterend in gecompromitteerde credentials.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.