Crypto nieuws

  Hacker: manier voor uitvaardigen gebruikersinfo Discord, Binance en Coinbase

  Femke Wassink

  2024-02-05

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Een hacker beweert toegang te hebben tot een "KodexGlobal" account. Daarmee kunnen zij nood dataverzoeken of EDRs uitvaardigen aan grote crypto- en social media platformen.

  Hacker verkoopt toegang tot systeem

  Het nieuws kwam op 4 februari aan het licht via een blog update van Hudson Rock. Dit laat zien hoe de grenzen van digitale veiligheid en privacy steeds verder worden opgerekt.

  De hacker adverteert de verkoop van toegang tot dit systeem van rechtshandhaving verzoeken op BreachForums. Voor $5.000 krijgt men toegang of $300 per EDR dataverzoek.

  Crypto en social media platformen

  Er zijn verschillende diensten waarvoor de hacker beweert EDRs te kunnen maken. Dit zijn onder andere LinkedIn, Discord, Tinder, Binance, Coinbase, Chainlink en SendGrid.

  In een reactie zegt een woordvoerder van Binance dat de bevindingen van de blog geen inbreuk vormen op het systeem. Er is wel een vermoeden van gecompromitteerde accounts.

  De woordvoerder benadrukte dat zij met een grondig documentatieproces en monitoring, toegewijd blijven aan het beschermen van gebruikersgegevens tegen illegale toegang.

  KodexGlobal?

  KodexGlobal wordt gebruikt voor beveiligde communicatie tussen wetshandhaving instanties en regulatoren. Hackers kunnen persoonlijke gegevens over de gebruikers van een bedrijf opvragen door ten onrechte juridische redenen voor het verzoek te claimen.

  Misbruik van dit systeem kan leiden tot identiteitsdiefstal, afpersing en financieel verlies voor gebruikers. Vooral gebruikers die in het bezit zijn van crypto valuta.

  Toegang via computers ambtenaren

  Volgens Hudson Rock heeft de hacker "zeer waarschijnlijk" toegang gekregen tot de systemen van de rechtshandhaving door het uitbuiten van credentials.

  Deze zouden verkregen kunnen zijn uit Infostealer Infections. Vaak door gecompromitteerde computers die in het bezit waren van wetshandhaving ambtenaren.

  In december 2023 rapporteerde het bedrijf dat een hacker probeerde toegang te verkopen tot het rechtshandhaving portaal van Binance via KodexGlobal.

  Daarbij werd een screenshot met 3 computers getoond die naar waren geïnfecteerd door malware verspreidingscampagnes in 2023, resulterend in gecompromitteerde credentials.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Crypto derivaten bereiken recordhoogten in dagelijkse handelsvolumes

  Redactie

  mrt. 1, 2024

  Leestijd: 2 min

  Deze week meldden Deribit en Coinbase Institutional recordhoogtes voor de activiteit en handelsvolumes van crypto-derivaten.

  *
  Nieuws

  Spot Bitcoin ETF naar nieuw record hoogtepunt van $680 miljoen

  Femke Wassink

  feb. 28, 2024

  Leestijd: 2 min

  Spot Bitcoin ETF's bereiken een nieuw recordhoogtepunt van $680 miljoen. Dit terwijl de Bitcoin bull market een versnelling opschakelt en in rap tempo toeneemt.

  *
  Nieuws

  Changpeng Zhao wil volledige aandeel Binance inzetten als borg om naar VAE te reizen

  Redactie

  jan. 25, 2024

  Leestijd: 2 min

  Voormalig CEO van Binance Changpeng Zhao wil zijn volledige aandeel in Binance inzetten om tijdelijk naar de Verenigde Arabische Emiraten te reizen. Waarde? 4,5 miljard dollar.