Investeren

  Handelaren wisselen Bitcoin voor altcoins

  Robin Plus

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Ethereum (ETH) en altcoins kunnen de komende maanden beter blijven presteren dan de Bitcoin (BTC). Ondertussen bereid de meest populaire crypto (de Bitcoin) zich voor op een lift off liet de bekende cryptobeurs Kraken weten. Daarnaast ziet JPMorgan ‘’schuim’’ in de cryptomarkt en beweert hij dat ETH nu zwaar overgewaardeerd is.

  Gemiddeld is april de best presterende maand, maar de BTC boekte zijn op twee na slechtste prestaties in april 2021 (-2%) en het eerste negatieve maandelijkse rendement sinds september 2020 zei Kraken in zijn recente rapport. De dominantie van BTC daalt naar een 3-jarig dieptepunt van 49% en ETH/BTC stijgt naar een 3-jarig hoogtepunt. Dit geeft verder aan dat ‘’marktdeelnemers op dit moment in de marktcyclus altcoins verkiezen boven BTC.’’

  Deze ‘’underwhelming performance’’ kan het resultaat zijn van marktdeelnemers die hun BTC gebruiken om in altcoins te draaien om hogere rendementen te genereren, gezien het feit dat ‘’naarmate de BTC groter en groter wordt, het niet dezelfde groei kan ondersteunen. Daarom kunnen marktdeelnemers altcoins zien als een groter voordeel en/of een beter risico-beloningsprofiel.’’

  De contradictie van april

  Trouw blijvend aan de trend daalde het percentage BTC op de beurzen in april en bereikte het een 3-jarig dieptepunt van 12,8% voordat de maand eindigde op 12,9%. Ook lijkt er een vertraging te zijn in het nemen van walviswinsten als we kijken naar de hoeveelheid wallets met een saldo hoger dan 1.000 BTC dat niet gewijzigd is. De on-chain gegevens wijzen aan dat ‘’de BTC-vraag sterk blijft. Marktdeelnemers kiezen ervoor om BTC vast te houden en het onmiddellijk verhandelbare aanbod van BTC blijft krimpen’’, aldus het rapport van Kraken.

  Volgens Kraken zou het dieptepunt van USD 47.000 de basis kunnen zijn voor een mars terug naar BTC’s all-time high. ‘’Hoewel de consolidatie van de BTC tussen USD 50K – USD 60K in de afgelopen maanden niet zo veelbewogen was als velen hadden gehoopt, heeft deze consolidatie de markt in staat gesteld om op adem te komen en voor BTC om een nieuwe ondersteuning op te bouwen om mogelijk op te stijgen in de niet zo verre toekomst’’, voegden ze toe.

  Aan de andere kant ging april ‘’de geschiedenis in als de op één na beste maand van ETH dit jaar en markeerde het de zevende opeenvolgende maand van winsten.’’ De onderzoekers merkten op dat hoewel ‘’de outperformance van ETH kan worden toegeschreven aan nieuwe marktdeelnemers. Ook kan het zo zijn dat bestaande marktdeelnemers ervoor kiezen om te rouleren in ETH via BTC.’’

  Een nieuwe golf

  De nieuwe golf van vraag naar ETH is als nooit tevoren. En dit is het gevolg van een toename op de institutionele belangstelling en een groeiend optimisme rond de voortdurende ontwikkeling op het netwerk. De on-chain gegevens suggereren dat, mocht ETH sluiten en vasthouden boven USD 2.800 mei, ‘’het geval zou kunnen worden gemaakt dat ETH zich in de vroege startblokken van een stijging tot USD 5.200 bevindt.’’

  Ondertussen merkten analisten van JPMorgan op dat sprongen in munten zoals ETH BTC overtreffen, terwijl de daling van de dominantie van BTC echoot van “schuim” in de mate waarin het wordt gevoed “door een rally in andere cryptocurrencies die meer wordt gedreven door de vraag naar de detailhandel”, aldus Bloomberg.

  Ook beweren analisten van JPMorgan dat de prijs van ETH boven de reële waarde is gestegen en dat metingen van netwerkactiviteit suggereren dat ETH zou moeten handelen tegen ongeveer USD 1.000, volgens de Market Insider.

  Tijd om te verkopen, tijd om te kopen, tijd om te hodl

  Ondertussen stelt een recent rapport van Finder dat, volgens een panel van experts, de ETH van de cryptomarkt tegen 2025 gemiddeld USD 19.842 zou kunnen raken.

  “De prijs van Ethereum zal worden ondersteund door een verhoogd transactiegebruik, de stijging van DeFi en NFTs en hogere acceptatiepercentages door institutionele beleggers”, aldus het rapport. Volgens de prognoses zal BTC in 2021 een piek bereiken van USD 107.484 voordat het jaar wordt afgesloten op gemiddeld USD 94.967 per BTC. Tegen 2025 zal er een waarde van USD 360.179 per BTC zijn.

  Naast het voorspellen van een grote piek in de waarde van de ETH in de komende jaren, zei 51% van de panelleden dat Ethereum BTC tegen het einde van 2022 zal overtreffen als de meest gebruikte digitale valuta. Ongeveer 70% van de deelnemers aan het panel beweert dat DeFi en NFTs ETH een grotere use case hebben gegeven dan BTC.

  Volgens John Hawkins, Senior Lecturer aan de Universiteit van Canberra, zal het hebben van meer use cases echter niet noodzakelijkerwijs de waarde van de cryptoassets verhogen. “Hoewel ETH meer toepassingen heeft dan de Bitcoin, zal het er waarschijnlijk mee naar beneden worden gesleept,” zei Hawkins.

  Vishal Shah, CEO van cryptoderivatenplatform Alpha5, zei dat hij geloofde dat de waarde van ETH de komende jaren niet drastisch zou veranderen. “ETH moet blijven presteren, maar het heeft simpelweg niet dezelfde schaarste voordelen als BTC”, aldus Shah.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Europese Unie zet grote stap in AI regulatie

  Femke Wassink

  dec. 9, 2023

  Leestijd: 2 min

  Op vrijdag 8 december bereikten onderhandelaars van het Europees Parlement en de Raad een voorlopige overeenkomst over de regels voor het gebruik van kunstmatige intelligentie.

  *
  Nieuws

  Google rolt GPT-4 killer Gemini uit

  Femke Wassink

  dec. 7, 2023

  Leestijd: 2 min

  Google Gemini is hier en de uitrol is een feit. Het AI-model van Google is naar verluidt slimmer en krachtiger dan GPT-4 van OpenAI en biedt ook meerdere functies.