Crypto nieuws

Handelsvolume van Terra LUNA stijgt tijdelijk met 200%

Admin

Leestijd: 2 minuten

*

Terra is nog steeds een aantrekkelijke markt voor korte termijn beleggers. Ondanks de krankzinnige volatiliteit. LUNA stijgt op 14 mei kortstondig naar een waarde van 600%.

Van $85 naar bijna $0 

Het duurt slechts 7 dagen om het ecosysteem van Terra in een neerwaartse spiraal te krijgen. Op 5 mei storten de prijzen in van $85 naar bijna $0 op 12 mei. 

De markt krijgt langzaam duidelijkheid over wat er is gebeurt. Ondertussen vertoont het handelsvolume van LUNA een sterk herstel. Deze bedraagt nu meer dan 200%.

Daling tot $178.6 miljoen

Als gevolg van de UST depegging spiegelen LUNA investeerders de prijs dip. De daling wordt op 13 mei geregistreerd tot $178.6 miljoen. Dit is voor het laatst voorgekomen in februari 2021. 

Do Kwon van Terraform Labs stelt op 13 mei een herstelplan voor. LUNA en UST houders worden gecompenseerd voor het aanhouden van de tokens tijdens de crash. 

Verliezen terugverdienen

Ondanks de risico's Terra nog steeds een aantrekkelijke markt voor korte termijn beleggers. Dat komt vooral omdat LUNA op 14 mei kortstondig met 600% in waarde stijgt.

Investeerders proberen hun verliezen terug te verdienen. Dat terwijl anderen proberen te profiteren van de comeback van Terra. Daartoe stijgt het handelsvolume van LUNA met meer dan 200% tot $6 miljard. 

Handelswaarde herwinnen

Voor de crash registreert het ecosysteem consequent meer dan $2 miljard aan handelsvolumes. Juist als de LUNA prijzen tussen 10 mei en 13 dalen, stijgt het handelsvolume. 

Dit komt omdat beleggers hun verliezen van $ 5 miljard tot $ 16 miljard terug willen winnen. Op het hoogtepunt noteert het handelsvolume van LUNA op een recordhoogte van $16,15 miljard. 

LUNA herwint zijn handelswaarde en doet op dit moment $ 0,00025. 

Bezorgdheid LUNA transacties

Crypto exchange Binance representeert 68,26% van het handelsvolume van LUNA. Gevolgd door KuCoin met 9,52% en FTX met 1,13%.

Op vrijdag uiten crypto.com gebruikers hun bezorgdheid over de LUNA transacties. De mobiele applicatie van de exchange draait deze namelijk terug. 

Interne fout

CEO Kris Marszalek verklaart later dat het gaat om een interne fout. Dit zorgt ervoor dat het systeem de verkeerde prijzen weergeeft. Daardoor maken beleggers 30 tot 40 x winst.

Als gevolg hiervan blokkeert de exchange tijdelijk alle gebruikers om te handelen. Na een dag van herziening worden alle gebruikersaccounts weer ingeschakeld.

Het bedrijf biedt $ 10 ter waarde van zijn in-house token Cronos aan. Dit als een gebaar van goede wil voor de getroffen beleggers.

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.