Crypto nieuws

  Hashdex schudt Bitcoin ETF markt op met unieke aanpak

  Femke Wassink

  2023-08-26

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Hashdex komt binnen als een frisse wind in de strijd om de allereerste spot Bitcoin ETF te lanceren in de Verenigde Staten. De strategie van de crypto vermogensbeheermaatschappij is net even anders en al even uniek.

  Exchange Traded Fund

  ETF staat voor Exchange-Traded Fund. Dit is een soort investeringsfonds dat handelt op een traditionele effectenbeurs, zoals de NYSE. De waarde van een ETF wordt afgeleid van een onderliggende mand van activa. Zoals aandelen, obligaties of commodities.

  Een Bitcoin ETF werkt eigenlijk op dezelfde manier. Het volgt alleen de waarde van Bitcoin of BTC. Ook handelt een Bitcoin ETF handelt op traditionele beurzen in plaats van op crypto exchanges.

  Innovatieve strategie van Hashdex

  Hashdex pakt het anders aan dan de rest. Ze leunen niet op de Coinbase surveillance sharing overeenkomst. Dit is een veelgebruikt mechanisme om marktmanipulatie te detecteren. In plaats daarvan kopen ze spot Bitcoin rechtstreeks van beurzen binnen de CME markt.

  Dat houdt in dat ze echte Bitcoins kopen en niet de futures contracten die veel andere aanvragers gebruiken. Volgens een 19b-4 indiening bij de Amerikaanse SEC zal Hashdex spot Bitcoin opnemen in zijn Bitcoin futures ETF en de naam wijzigen naar "Hashdex Bitcoin ETF."

  Kans op goedkeuring SEC is groter

  De nieuwe aanpak van Hashdex trekt de aandacht. Experts denken dat deze unieke strategie de kans op goedkeuring door de SEC kan verhogen. Mede omdat Hashdex enkel gebruik maakt van Exchange for Related Positions (EFRP) transacties.

  Dat houdt in dat ze futures contracten omwisselen voor een gelijke spot exposure. Daarnaast zijn ook andere specialisten positief over de aanpak. Zoals Nate Geraci, Alistair Milne en financieel advocaat Scott Johnsson

  Ze denken dat de strategie van Hashdex bepaalde zorgen van de SEC kan wegnemen, vooral op het gebied van marktmanipulatie en liquiditeit.

  Nog geen feedback SEC

  Momenteel heeft de SEC, onder leiding van Gary Gensler, nog geen feedback gegeven over spot Bitcoin ETF-aanvragen. Maar één ding is zeker: de ogen van de crypto wereld zullen gericht zijn op de verdere ontwikkelingen. Is Hashdex de eerste die een spot Bitcoin ETF lanceert?

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.