Crypto nieuws

    Heeft de Web 3.0 technologie meer nodig dan alleen creativiteit?

    admin

    Leestijd: 2 minuten

    *

    Web 3.0 is op zijn minst iets nieuws in de wereld van technologie. Dit schept ruimte voor creativiteit en exploratie. Web3 doet enigszins denken aan het internet van weleer.

    Is creativiteit genoeg?

    Matthew Rosenfeld is de mede-oprichter van de Signal Foundation. Hij zegt dat creativiteit misschien niet genoeg is voor de nieuwe Web 3.0 technologie. Rosenfeld alias Moxie Marlinspike legt uit:

    “Ik heb goede hoop dat de creativiteit en de verkenning positieve resultaten oplevert. Of het genoeg is om dezelfde dynamiek van het internet te voorkomen? Dat weet ik niet zeker.”

    Weinig cryptografie

    De Amerikaanse ondernemer deelt zijn eerste indruk van Web 3.0. Rosenfeld stelt dat het weinig cryptografie bevat. Ondanks dat het gebouwd is op cryptocurrency.  

    Rosenfeld zegt dat we moeten accepteren dat mensen hun eigen servers niet meer draaien. Zeker niet als we systemen ontwerpen die vertrouwen verspreiden zonder infrastructuur. 

    Hij benadrukt het verminderen van de last voor software ontwikkeling. Deze projecten vereisen gezamenlijke en gespecialiseerde menselijke inspanning.

    Beperkingen

    De ondernemer zegt dat Web 3.0 protocollen traag evolueren met enkele bestaande beperkingen. 

    “Web 1.0 veranderde in Web 2.0. De ethereum technologie is gebouwd met veel van dezelfde impliciete kenmerken als 1.0. Dat vind ik vreemd aan Web 3.0.”

    Rosenfeld legt uit dat de ruimte zich consolideert rondom platformen. Dit om deze technologieën bruikbaar te kunnen maken.

    Het nieuwe virtuele tijdperk

    Zowel NFT als metaverse en Web 3.0 hebben in 2021 grote tractie gekregen. Het nieuwe virtuele tijdperk is booming. Zeker met namen als Somnium Space en Decentraland. 

    Ook bestuurders kijken naar de technologie. Ankara is de vierde stad die een metaverse integratie aankondigt. Dit kan een grote beleidsuitdaging zijn voor de wetgevers.

    Bekend terrein

    Sommige kenmerken van Web 3.0 zijn bekende onderwerpen voor wetgevers. Dat merkt Sam Gilbert op in een recente post. Hij doelt onder andere op crypto en slimme contracten. 

    Gilbert zegt ook dat andere gebieden minder bekend zijn. Zoals gedistribueerde autonome organisatie en metaverse NFT.  Velen zien metaverse en de cryptocurrency ruimte als het begin van Web 3.0.

    Ook Rosenfeld deelt deze mening. Hij zegt:

    “Zelfs al is dit nog maar het begin. Wat ik zeer zeker geloof. Ik twijfel of we dat als enige troost moeten beschouwen.”

    Dit vind je misschien ook leuk

    *
    Nieuws

    Beleggers in Zuid-Korea wenden zich tot crypto nu goudprijs daalt

    admin

    Leestijd: 2 min

    Crypto is in beroering na de aankondiging van tapering door de Amerikaanse Fed. Op de binnenlandse markt van Zuid-Korea ontstaat een vergelijkbare situatie. 

    *
    Nieuws

    Strike biedt Argentijnen verlichting tijdens de hyperinflatie

    admin

    Leestijd: 2 min

    De Argentijnse economie heeft te maken met groeiende onevenwichtigheden. Verwacht wordt dat inflatie in 2022 stijgt met ruim 60%.

    *
    Nieuws

    Poetin en het Ministerie van Financiën willen géén crypto verbod

    admin

    Leestijd: 2 min

    Russische wetgevers en de regering gaan de strijd aan. Dit keer over het lot van de cryptocurrency sector. Zelfs met de dreiging van een algeheel verbod op hun hielen.