Crypto nieuws

  Herstel van fysieke monumenten in Oekraïne wordt gefinancierd met NFT verkopen

  Cheval de Vie

  2022-07-23

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Monumenten die tijdens de oorlog in Oekraïne beschadigd raken worden gerestaureerd met het geld dat afkomstig is van NFT verkopen. Dat maakt Alexander Borniakov bekend. 

  NFT draagt bij aan economisch herstel

  De onderminister van Digitale Transformatie zegt dat NFT geen Russische raketten tegenhoudt. De blockchain kan wel bijdragen aan het economisch herstel van Oekraïne. 

  De Oekraïense regering gebruikt de opbrengst van de verkoop van een online NFT museum gebruiken om kunstwerken in de echte wereld te kunnen restaureren.

  Opbrengst van 1,3 miljoen dollar

  De onderminister maakt dit vrijdag bekend. Borniakov zegt dat het regering platform Meta History Museum of War circa 1,3 miljoen dollar ophaalde met de verkoop van NFT. 

  Het platform is gericht op het bewaren van de tijdlijn van belangrijke gebeurtenissen in de oorlog van Rusland met Oekraïne. De opbrengst wordt besteed aan een goed doel. 

  6 miljard euro schade

  Het ministerie zei dat de opbrengst naar het restaureren van Oekraïense culturele instellingen gaat. Velen zijn beschadigd of vernietigd door raketaanvallen vanuit Rusland.

  In een reactie laat minister Oleksandr Tkachenko van Cultuur en Informatie weten:

  "Tijdens deze 6 maanden durende oorlog hebben de Russen honderden van onze musea, theaters en culturele instellingen vernietigd. De Oekraïense cultuur en het nationale erfgoed zijn voor bijna 6 miljard euro beschadigd. Als we afgaan op de intenties van de Russen zal dit bedrag oplopen."

  Alexander Borniakov voegt daar het volgende aan toe:

  "NFT zullen de Russische raketten niet tegenhouden, maar blockchain-technologie zal bijdragen aan het economisch herstel en de ontwikkeling van Oekraïne als een innovatie-vriendelijk land."

  Meta History Project

  De Oekraïense regering lanceerde het Meta History project in maart. Precies een maand nadat de eerste raketten Oekraïense doelen troffen in het lopende conflict. 

  De 1,3 miljoen dollar gaat naar Aid For Ukraine. Een platform dat crypto donaties accepteert. Het is gelanceerd door de regering. Zo kunnen mensen worden ondersteunt in hun strijd om vrijheid. 

  Toch heeft het ministerie van Cultuur en Informatiebeleid gezegd dat het geld zal worden gebruikt voor restauratie in plaats van voor benodigdheden voor het leger van de natie.

  164 monumenten vernietigd

  UNESCO meldt dat 164 culturele monumenten in Oekraïne gedeeltelijk beschadigd of vernietigd zijn als gevolg van de oorlog met Rusland. 

  Het gaat onder andere om musea, religieuze plaatsen, bibliotheken, historische bouwwerken en monumenten. Ook zijn er gebouwen voor culturele activiteiten vernietigd. 

  In een reactie laat Audrey Azoulay van UNESCO weten:

  "Deze herhaalde aanvallen op Oekraïense culturele bouwwerken moeten stoppen. Cultureel erfgoed, in welke vorm dan ook, mag onder geen enkele omstandigheid het doelwit worden."

  Crypto donaties

  De Oekraïense regering heeft meer dan $ 100 miljoen opgehaald in crypto donaties sinds het begin van de oorlog. Het geld wordt rechtstreeks naar wallet adressen gestuurd.

  Deze adressen worden door het ministerie van Digitale Transformatie verstrekt. Volgens Aid For Ukraine gaan crypto donaties naar de bevoorrading van het leger en humanitaire hulp.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Tether en Bitfinex trekken bezwaar tegen FOIL verzoek in

  Redactie

  nov. 25, 2023

  Leestijd: 2 min

  Tether en Bitfinex hebben besloten hun bezwaar tegen een Freedom of Information Law (FOIL) verzoek in New York in te trekken. Dit verzoek was ingediend door enkele vooraanstaande nieuwsorganisaties.

  *
  Nieuws

  Rapport Nic Carter doorbreekt misverstanden: Bitcoin mining als hulpmiddel voor schone energie

  Femke Wassink

  nov. 28, 2023

  Leestijd: 2 min

  Een nieuw onderzoeksrapport doorbreekt de misverstanden over Bitcoin mining. Het onderzoek werd geleid door Nic Carter van Castle Island Ventures en Dennis Porter van Satoshi Action Fund.

  *
  Nieuws

  Fidelity volgt voorbeeld BlackRock en duikt in crypto wereld met Ethereum ETF

  Redactie

  nov. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  Vermogensbeheerder Fidelity komt met een eigen aanvraag voor een Ethereum exchange fund of ETF. Daarmee volgt het bedrijf het voorbeeld van BlackRock dat een aanvraag voor de iShares Ethereum Trust indiende.