Crypto nieuws

Hester Peirce: "stablecoin regel moet mislukkingen ruimte geven"

Admin

Leestijd: 2 minuten

*

Hester Peirce alias crypto mama spreekt zich uit. De commissaris van de SEC wil een regelgevend kader voor stablecoins dat ruimte biedt voor mislukkingen.

Aandacht voor stablecoins

Peirce is al lang een voorstander van crypto. Tijdens een online panel op 12 mei laat ze haar licht schijnen op de acties die de SEC wil uitvoeren met betrekking tot crypto. 

De crypto mama laat het volgende weten:

"Een plek waar we wat beweging zien is rond stablecoins. Dat is een gebied dat deze week veel aandacht krijgt."

"Het is een gebied binnen crypto dat echt de aandacht heeft. Stablecoins worden veel gebruikt. Daarom denken mensen na over een regelgevend kader als dit nog groter wordt.”

Belangrijke experimenten

Peirce zegt dat ze er bij de SEC op aandringt om haar regelgevende bevoegdheden te mogen gebruiken. Dit om vrijstellingen te verlenen aan bepaalde technologieën. Deze kunnen belangrijke experimenten mogelijk maken.

"We moeten ruimte laten voor mislukkingen. Want dat is natuurlijk een onderdeel van het uitproberen van nieuwe dingen. Ons kader maakt dat soort strubbelingen echt mogelijk. Ik hoop dat we het voor dat doel zullen gebruiken."

Loskoppeling TerraUSD

Ook de loskoppeling van de algoritmische USD stablecoin TerraUSD wordt genoemd. Dat gebeurt door de Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen.

Tijdens een hoorzitting van de Senaat zegt ze dat er een consistent federaal kader moet worden ontwikkeld voor stablecoins. Zeker in het licht van de huidige situatie. 

Donderdag zegt Yellen dat stablecoins die losgekoppeld zijn van de dollar geen bedreiging vormen voor de financiële stabiliteit. Ze zijn nog niet op het punt waar een prijsdaling een risico vormt. 

Top 5 market cap van $ 154 miljard

Momenteel is de marktkapitalisatie van de top 5 USD stablecoins meer dan $ 154 miljard. Dat is ongeveer 11% van de $ 1,36 biljoen totale cryptocurrency market cap.

Peirce spreekt verder over de regelgevende omgeving voor stablecoins. Ze zegt dat het belangrijk is om te onthouden dat de term een verscheidenheid aan activa dekt.

Ze laat weten:

"De ene stablecoin lijkt in niets op de andere stablecoin. Ik denk dat het heel belangrijk is om alle gesprekken in crypto te benaderen. Er is veel variatie. Dit maakt het moeilijk om een regelgevend kader op te stellen."

De commissaris van de SEC zegt ook dat de regelgeving probeert te dekken wat er vandaag én morgen bestaat. Ze geeft aan dat dit geen eenvoudige klus is. 

 

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Crypto zakelijk kopen

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

De wereld van crypto is uitgegroeid tot een grote handelsplaats. Veel mensen investeren in crypto en proberen hier een slaatje uit te slaan. Dit geldt voor veel particulieren, maar ook voor bedrijven.

*
Nieuws

Hoe crypto kopen & investeren in crypto?

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

Hoe crypto kopen & investeren in crypto als een beginner? Waar moet je rekening mee houden en wat zijn handige aandachtspunten en tips?

*
Nieuws

Grote Solana Exploit - Ongoing

*

Robin

aug. 2, 2022

1 minuut

BREAKING: Solana wallets worden geconfronteerd met een voortdurende exploit met tot nu toe meer dan $ 5.000.000 gestolen.