Crypto nieuws

  Hester Peirce: "stablecoin regel moet mislukkingen ruimte geven"

  Admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Hester Peirce alias crypto mama spreekt zich uit. De commissaris van de SEC wil een regelgevend kader voor stablecoins dat ruimte biedt voor mislukkingen.

  Aandacht voor stablecoins

  Peirce is al lang een voorstander van crypto. Tijdens een online panel op 12 mei laat ze haar licht schijnen op de acties die de SEC wil uitvoeren met betrekking tot crypto. 

  De crypto mama laat het volgende weten:

  "Een plek waar we wat beweging zien is rond stablecoins. Dat is een gebied dat deze week veel aandacht krijgt."

  "Het is een gebied binnen crypto dat echt de aandacht heeft. Stablecoins worden veel gebruikt. Daarom denken mensen na over een regelgevend kader als dit nog groter wordt.”

  Belangrijke experimenten

  Peirce zegt dat ze er bij de SEC op aandringt om haar regelgevende bevoegdheden te mogen gebruiken. Dit om vrijstellingen te verlenen aan bepaalde technologieën. Deze kunnen belangrijke experimenten mogelijk maken.

  "We moeten ruimte laten voor mislukkingen. Want dat is natuurlijk een onderdeel van het uitproberen van nieuwe dingen. Ons kader maakt dat soort strubbelingen echt mogelijk. Ik hoop dat we het voor dat doel zullen gebruiken."

  Loskoppeling TerraUSD

  Ook de loskoppeling van de algoritmische USD stablecoin TerraUSD wordt genoemd. Dat gebeurt door de Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen.

  Tijdens een hoorzitting van de Senaat zegt ze dat er een consistent federaal kader moet worden ontwikkeld voor stablecoins. Zeker in het licht van de huidige situatie. 

  Donderdag zegt Yellen dat stablecoins die losgekoppeld zijn van de dollar geen bedreiging vormen voor de financiële stabiliteit. Ze zijn nog niet op het punt waar een prijsdaling een risico vormt. 

  Top 5 market cap van $ 154 miljard

  Momenteel is de marktkapitalisatie van de top 5 USD stablecoins meer dan $ 154 miljard. Dat is ongeveer 11% van de $ 1,36 biljoen totale cryptocurrency market cap.

  Peirce spreekt verder over de regelgevende omgeving voor stablecoins. Ze zegt dat het belangrijk is om te onthouden dat de term een verscheidenheid aan activa dekt.

  Ze laat weten:

  "De ene stablecoin lijkt in niets op de andere stablecoin. Ik denk dat het heel belangrijk is om alle gesprekken in crypto te benaderen. Er is veel variatie. Dit maakt het moeilijk om een regelgevend kader op te stellen."

  De commissaris van de SEC zegt ook dat de regelgeving probeert te dekken wat er vandaag én morgen bestaat. Ze geeft aan dat dit geen eenvoudige klus is. 

   

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Crypto.com maakt per ongeluk 10,5 miljoen AUD over naar koppel uit Melbourne: rechtszaak volgt

  Redactie

  sep. 24, 2023

  Leestijd: 2 min

  In een opzienbarende zaak hebben Thevamanogari Manivel en Jatinder Singh uit Melbourne per ongeluk een astronomisch bedrag van 10,5 miljoen Australische dollars of 6,5 miljoen euro ontvangen van Crypto.com.

  *
  Nieuws

  Handel Robinhood stijgt 75% in november: CEO voorspelt 9-figures aan inkomsten

  Femke Wassink

  dec. 5, 2023

  Leestijd: 2 min

  Robinhood meldt in november een stijging van 75% in de handelsvolumes van digitale activa. CEO Vlad Tenev hoopt dat het platform een jaarlijks inkomen van "9 figures" zal genereren.