Crypto nieuws

Hester Peirce: "stablecoin regel moet mislukkingen ruimte geven"

Admin

Leestijd: 2 minuten

*

Hester Peirce alias crypto mama spreekt zich uit. De commissaris van de SEC wil een regelgevend kader voor stablecoins dat ruimte biedt voor mislukkingen.

Aandacht voor stablecoins

Peirce is al lang een voorstander van crypto. Tijdens een online panel op 12 mei laat ze haar licht schijnen op de acties die de SEC wil uitvoeren met betrekking tot crypto. 

De crypto mama laat het volgende weten:

"Een plek waar we wat beweging zien is rond stablecoins. Dat is een gebied dat deze week veel aandacht krijgt."

"Het is een gebied binnen crypto dat echt de aandacht heeft. Stablecoins worden veel gebruikt. Daarom denken mensen na over een regelgevend kader als dit nog groter wordt.”

Belangrijke experimenten

Peirce zegt dat ze er bij de SEC op aandringt om haar regelgevende bevoegdheden te mogen gebruiken. Dit om vrijstellingen te verlenen aan bepaalde technologieën. Deze kunnen belangrijke experimenten mogelijk maken.

"We moeten ruimte laten voor mislukkingen. Want dat is natuurlijk een onderdeel van het uitproberen van nieuwe dingen. Ons kader maakt dat soort strubbelingen echt mogelijk. Ik hoop dat we het voor dat doel zullen gebruiken."

Loskoppeling TerraUSD

Ook de loskoppeling van de algoritmische USD stablecoin TerraUSD wordt genoemd. Dat gebeurt door de Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen.

Tijdens een hoorzitting van de Senaat zegt ze dat er een consistent federaal kader moet worden ontwikkeld voor stablecoins. Zeker in het licht van de huidige situatie. 

Donderdag zegt Yellen dat stablecoins die losgekoppeld zijn van de dollar geen bedreiging vormen voor de financiële stabiliteit. Ze zijn nog niet op het punt waar een prijsdaling een risico vormt. 

Top 5 market cap van $ 154 miljard

Momenteel is de marktkapitalisatie van de top 5 USD stablecoins meer dan $ 154 miljard. Dat is ongeveer 11% van de $ 1,36 biljoen totale cryptocurrency market cap.

Peirce spreekt verder over de regelgevende omgeving voor stablecoins. Ze zegt dat het belangrijk is om te onthouden dat de term een verscheidenheid aan activa dekt.

Ze laat weten:

"De ene stablecoin lijkt in niets op de andere stablecoin. Ik denk dat het heel belangrijk is om alle gesprekken in crypto te benaderen. Er is veel variatie. Dit maakt het moeilijk om een regelgevend kader op te stellen."

De commissaris van de SEC zegt ook dat de regelgeving probeert te dekken wat er vandaag én morgen bestaat. Ze geeft aan dat dit geen eenvoudige klus is. 

 

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.