Crypto nieuws

  Het voorrecht van het houden van de Bitcoin maximaliseren

  Robin Plus

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Sinds deze tijd vorig jaar is het aantal wallets met Bitcoins met maar liefst 8 miljoen gegroeid, waarbij deze groei goed is voor meer dan 20% van alle 38 miljoen Bitcoin wallets die er zijn. Deze adoptietrend vertoont geen tekenen van vertraging, omdat onze nieuwsfeeds vol blijven zitten met verhalen over institutionele beleggers en Fortune 500 CEO’s die in de Bitcoin duiken. Zowel de statistieken als de verhalen suggereren dat de Bitcoin de drempel overschrijdt van de early adopter-fase tot massagebruik. Toch zijn veel mensen zich, ondanks de recordhoge prijzen en het verhoogde sentiment, nog steeds niet bewust van het ware voorrecht om de Bitcoin vast te houden en hoe zij dit op de juiste manier kunnen doen.

  In de Bitcoin komen is één ding, maar langdurig blijven is een heel ander spel. Teruggaan naar de basis om de ware aard van de Bitcoin te begrijpen en hoe het veilig te houden kan het verschil zijn tussen financiële vrijheid en falen. Dit geldt niet alleen voor nieuwkomers maar voor iedereen.

  Het geld dat je tegenhoudt

  Om te begrijpen hoeveel een voorrecht het is om de Bitcoin vast te houden, moeten we eerst de andere opties begrijpen die beschikbaar zijn voor burgers die hun rijkdom willen opslaan of geld willen verplaatsen.

  Millennia lang was goud de eerste keus van de mensheid. Niet alleen was het illustere metaal een symbool van rijkdom en status, het diende ook als basis voor hele monetaire systemen. Zelfs het einde van de goud standaard kon niet voorkomen dat goud groeide. Goud heeft van oudsher geweldig werk verricht om rijkdom door de tijd heen te behouden, hoewel de prijs dit jaar licht is gedaald. Als het echter gaat om het overbrengen van geld door de ruimte dan faalt goud. Het is fysiek zwaar, waardoor het een aanzienlijke taak is om mee te nemen voor gebruik als valuta.

  Fiat-valuta’s bezetten de andere kant van het spectrum van goud. Dankzij opkomende fintech- en digitale bankoplossingen zijn fiat-valuta’s goed uitgerust om snel waarde over de ruimte over te dragen. Hoewel de fiat-gebaseerde economie de neiging heeft om te worden beperkt door fysieke grenzen en een complex web van tussenpersonen, is het nog steeds een functionele optie voor het verzenden en ontvangen van geld.

  Het behoud van rijkdom in fiatvaluta is echter een ander verhaal. Omdat ze niet langer aan goud zijn gekoppeld, worden fiat-valuta’s nu uitsluitend gecontroleerd door de centrale banken die ze drukken. Het drukken van geld is de spreekwoordelijke bijl geworden die centrale banken hanteren wanneer de crisis toeslaat. Sinds het begin van de COVID-19-pandemie heeft de Federal Reserve bijvoorbeeld meer dan $ 3 biljoen gedrukt, bijna een verdubbeling van het aanbod van dollars in één jaar. Met een onbeperkte geldhoeveelheid die een beperkte pool van goederen en diensten najaagt, is het resultaat bijna altijd inflatie. Fiat-valuta verliest met de minuut koopkracht en het geld dat op een betaal- of spaarrekening wordt aangehouden, kan niet in gelijke mate rente opbouwen met de huidige inflatiecijfers.

  Het echte werk goed vasthouden

  Waar fiat en goud falen daar slaagt de Bitcoin. De Bitcoin was niet alleen het best presterende bezit van het afgelopen decennium (wat een ongeëvenaard vermogen aantoonde om rijkdom door de tijd heen te behouden) maar het wint ook aan kracht als betalingssysteem. Ontzorgd door grenzen van welke aard dan ook groeit de Bitcoin comfortabel in zijn rol als een snelle, wereldwijde optie voor het overmaken van geld over de ruimte.

  Afgezien van het feit dat het buiten door de overheid gecontroleerde monetaire systemen bestaat, is één van de grootste verschillen tussen de Bitcoin en al het andere in de geldwereld dat het zowel een activa- als een monetair transactielogboek is. Net zoals de Bitcoin voldoet aan de basisdefinitie van geld, voldoet het ook de definitie van een betalingsverwerker. Als monetair netwerk verwerkt de Bitcoin transacties tussen partijen door waarde van de ene naar de andere door te geven en alle transacties in een gedistribueerd, openbaar grootboek vast te leggen.

  Om een eersteklas Bitcoin-burger te worden moet jij jouw eigen portemonnee runnen die jouw eigen privésleutels bevat en die portemonnee veilig houden. Alleen door de echte Bitcoins te kopen, geen CFD’s, en deze op te slaan in een beveiligde portemonnee kun jij jouw saldo opnemen in het geopende Bitcoin grootboek.

  Wanneer jij de Bitcoin bezit dan bezit jij een waarde-opslag die relatief snel kan worden gebruikt als ruilmiddel. Ook heb je een middel om die waarde in te wisselen. Je kunt de Bitcoin niet in je hand houden, maar sinds we de goud standaard achterlieten is het enige dat we ooit hebben kunnen vasthouden een door de overheid uitgegeven promesse van waarde. De Bitcoin biedt meer vrijheden en biedt kansen voor iedereen.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.