Crypto nieuws

Het Witte Huis maakt grote plannen voor de cryptocurrency sector

admin

Leestijd: 2 minuten

*

In 2021 tikt Bitcoin zijn all time high aan met .000. Op dit moment bedraagt de waarde van de koningsmunt slechts 50%. Veroorzaakt door de huidige marktdaling.

Volatiliteit

De markten zijn volatiel. De adoptie binnen de cryptocurrency sector is op zijn hoogtepunt. Experts menen dat de Federal Reserve daar de oorzaak van is. 

Volgens specialisten onttrekken zij liquiditeit aan de markt. Ook vrezen zij dat de regelgeving de sector verstikt. De crackdown van Rusland lijkt op handen. Het Verenigd Koninkrijk stelt strenge regels op voor crypto reclame. 

De Europese Unie maakt zich zorgen over Bitcoin mining. De Verenigde Staten debatteert over de veiligheid rondom crypto tokens. Ook de rechtszaak tussen Ripple en de SEC is besproken.

Biden zit niet stil

Bovengenoemde is het enige prominente nieuws tot nu toe. Toch zit de regering van Biden niet stil. Zij zijn bezig met de voorbereiding op een strategie voor de digitale activa.

De eerste release wordt verwacht in februari 2022. Deze schetst de risico’s en de kansen binnen de cryptocurrency sector. Dit zet president Biden in de schijnwerpers binnen de cryptocurrency sector.

Onvolledige richtlijnen

De ontwikkeling is gebaseerd op voorlopige en onvolledige richtlijnen. Van de SEC, de CFTC en het Amerikaanse ministerie van Financiën. Gary Gensler van de SEC zegt dat beurzen kritischer worden bekeken.

Ook het onderbrengen van de sector binnen een beleggers bescherming opdracht wordt overwogen. Dat terwijl de toezichthouder recent nog twee fysiek ondersteunde Bitcoin ETF’s neerhaalde.

Veiligheidsuitdagingen

Het rapport merkt nog een belangrijk feit op. Ontwerpen van de release zijn ingesteld om economische en regelgevende veiligheidsuitdagingen te schetsen.

De richtlijn zal naar verluidt andere agentschappen laten meewegen. Zoals de Financial Stability Oversight Council en het Amerikaanse ministerie van Handel.

CBDC

Ook noemt het rapport de mogelijkheid tot de introductie van een Amerikaanse CBDC. In een rapport van de Fed is te lezen dat dit een belangrijke invloed heeft op de Amerikaanse dollar. 

De centrale bank zet de deuren open voor een CBDC. Toch neemt de Fed tot 20 mei 2022 publieke input op het document in ontvangst. 

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.